Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεχασμένη η Παραλία-Ούτε ένα ευρώ δεν διατέθηκε από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 για παρεμβάσεις και έργα στην περιοχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιγραφή το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 αναγκάστηκε να καταθέσει προς ψήφιση και για το 2021 ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας, αφού όπως παραδέχτηκε κανένα από τα προτεινόμενα έργα δεν υλοποιήθηκαν από την δημοτική Αρχή.

Το γεγονός προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους των συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχοντας την πλειοψηφία στο Συμβούλιο κατήρτισαν και ενέκριναν διαφορετικό Τεχνικό Πρόγραμμα.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του συμβούλου, Παναγιώτη Ψυχογιόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι αδιανόητο επί τόσα χρόνια να μην έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό έργο στον πρώην Δήμο Παραλίας και νυν Κοινότητα Παραλίας».
Στην συνεδρίαση κατατέθηκαν και υπογραφές κατοίκων για μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν χωρίς όμως να έχει γίνει τίποτε μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έτσι, μετά την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος 2021 που πρότεινε ο Πρόεδρος και η παράταξη του στο Τοπικό Συμβούλιο Παραλίας οι τοπικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με αφορμή την πλήρη εγκατάλειψη, συρρίκνωση και μαρασμό της Κοινότητας αποφάσισαν να καταθέσουν νέο πρόγραμμα και επιχειρησιακό σχέδιο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες διεκδίκησης πόρων και εκτέλεσης έργων για την αναστροφή της καταστροφικής εικόνας και της πλήρους υποβάθμισης της ποιότητας ζωής.
Μεταξύ των έργων που περιλαμβάνει είναι:
1.Συνέχιση της κατασκευής του πεζοδρομίου στην 25η Μαρτίου από το ύψος της Εθνικής Αντίστασης έως την Παραλιακή.
2.Διαπλάτυνση – διάνοιξη της οδού Σπύρου Τζιλιάνου.
3.Ανάπλαση πεζοδρόμου Σουνίου με ασφαλτικά, παγκάκια, ηλεκτροφωτισμό.
4.Καθαρισμός όλων των χόρτων, κλάδεμα δέντρων στους δρόμους της Παραλίας.
5.Διάνοιξη των οδών Μιαούλη, Κουντουριώτη, Μεσολογγίου, Δ. Τσίρου και ιδιαίτερα στη Βύρωνος με έργα ασφαλτόστρωσης και ύδρευσης.
6.Επέκταση ηλεκτροφωτισμού (Ύδρας, Μιαούλη, κ.λ.π.).
7.Αντιπλημμυρικά έργα στις συνοικίες Μαρίνη-Σκονδρέϊκα.
8.Μυοκτονία τρωκτικών, απεντόμωση.
9.Επισκευή και συντήρηση των οδών 25ης Μαρτίου, Καλαβρύτων, Καπετάν Γκριτζάλη, Γρ. Μπεκίρη, Μυστρά, Καποδιστρίου και σε όλο το οδικό δίκτυο όπου χρειάζεται.
10.Επέκταση της αποχέτευσης Μιαούλη, 25ης Μαρτίου Τέρμα, πάροδος Εθνικής Αντίστασης, Νέδα κ.λ.π.
11.Ενίσχυση ύδρευσης με επαρκή υδροδότηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
12.Επέκταση κοιμητηρίου και καθαρισμός και εργασίες επισκευής του Ι.Ν. «Αγίου Γερασίμου».
13.Συντήρηση και ελαιοχρωματισμός σχολικών κτιρίων.
14.Οδική σήμανση. Τοποθέτηση πινακίδων ΚΟΚ και ονομασίες οδών.
15.Συντήρηση πλατειών και παιδικών χαρών.
16.Κατασκευή νέας παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο του βιολογικού καθαρισμού,
Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σχέδιο, επισημαίνεται πως στόχος είναι να αναδειχθεί η Παραλία σε σύγχρονο, ισχυρό περιφερειακό κέντρο στο νότιο τομέα του Πολεοδομικού συγκροτήματος Πατρών ικανού να παρέχει απασχόληση και ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης τους κατοίκους της.
Στους βασικούς στόχους είναι η καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών της Κοινότητας με την παροχή προσωπικού και εξοπλισμού από το Δήμο με άμεση αντιμετώπιση της καθημερινότητας του πολίτη, η υλοποίηση έργων υποδομής και ανάπτυξης όπως η επέκταση ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το φάσμα της κοινότητας, αντιπλημμυρικά, προστασία των ακτών από τη διάβρωση της θάλασσας, έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, έργα οδοποιίας, κ.α.

«Να αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Κλείνοντας οι σύμβουλοι που συνυπογράφουν το νέο πρόγραμμα, Αθανασόπουλος Αποστόλης, Ζαφειρόπουλος Αθανάσιος, Ψυχογιόπουλος Παναγιώτης και Σωτηρόπουλος Παναγιώτης καλούν τον Δήμαρχο και την Δημοτική Πλειοψηφία «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε μια πολυπληθή και διαρκώς αναπτυσσόμενη κοινότητα που στο παρελθόν διέθετε μεγάλους προϋπολογισμούς, υποδομές, εξοπλισμούς, προσωπικό, οργανωμένες υπηρεσίες που όμως μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη” όλα κατέρρευσαν, αφού σκανδαλωδώς τα τελευταία χρόνια και ειδικά από το τεχνικό πρόγραμμα του 2020, δεν διατέθηκε ούτε ένα ευρώ για την εκτέλεση έργων.  Φυσικά τέτοιες πολιτικές και πρακτικές άνισης μεταχείρισης και εγκατάλειψης μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους, για αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και καλούμε τους συνδημότες μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για κοινούς αγώνες».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο «Αρίσταρχος» πρώτος επίγειος σταθμός-Το τηλεσκόπιο αποκτά κομβικό ρόλο στο «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ως ο πρώτος επίγειος σταθμός του «ευρυζωνικού δικτύου του Διαστήματος» επελέγη το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» στο Χελμό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, αποκτώντας, πλέον κομβικό ρόλο στην επανάσταση που συντελείται στις νέες τεχνολογίες των επικοινωνιών.

«Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον, μέσω του Τηλεσκοπίου ‘Αρίσταρχος’, του δεύτερου
μεγαλύτερου Τηλεσκοπίου στην Ευρώπη και του μεγαλύτερου στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Όλα τα γνωστά δορυφορικά συστήματα μπαίνουν, πλέον, μέσω του προγράμματος
SkyLight, σε τροχιά διασύνδεσης με τον ίδιο τρόπο που διασυνδέονται σήμερα τα επίγεια -γνωστά μας- δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών.
Στον «Αρίσταρχο» βρίσκονται ήδη επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας οι οποίοι διεξάγουν πειράματα με το Τηλεσκόπιο και τον γεωστατικό δορυφόρο AlphaSAT.
Παράλληλα, αύριο στις 11 το πρωί, στο «Πέτρινο» κτίριο, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, μετά την παρουσίαση της έκθεσης Ντελακρουά, θα γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος SkyLight, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Δρ. Αθανάσιου Στάβερη.
Στην παρουσίαση θα υπάρξουν χαιρετισμοί και ομιλίες από τους:
-Θανάση Παπαδόπουλο, Δήμαρχο Καλαβρύτων.
-Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, Διευθυντή και Πρόεδρο ΔΣ ΕΑΑ.
-Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, Διευθυντή ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και ΕΥ Scylight.
-Δρ. Αθανάσιο Στάβερη, Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
-Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, Σύμβουλο ΓΓΤΤ.
-Harald Haushshield, Scylight Project Manager, Director of Telecommunications and
Integrated Applications, European Space Agency.
Μετά την εκδήλωση θ’ ακολουθήσει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Χελμού, όπου
θα γίνει παρουσίαση του εξοπλισμού από τους ερευνητές του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και το
τεχνικό κλιμάκιο της ESA, παρατήρηση από τον «Αρίσταρχο» του δορυφόρου Alphasat και για πρώτη φορά πιθανή σύζευξη μεταξύ του «Αρίσταρχου» και του δορυφόρου AlpaSat.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SKYLIGHT ΚΑΙ Ο «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ»
Η τεχνολογία οπτικών επικοινωνιών με τη χρήση laser είναι η επόμενη επανάσταση
στις δορυφορικές επικοινωνίες, φέρνοντας πρωτοφανείς ρυθμούς μετάδοσης, και
υψηλή ασφάλεια δεδομένων για την κάλυψη αναγκών την επόμενη δεκαετία.
Σήμερα, η μετάδοση δεδομένων από δορυφόρους αξιοποιεί κυρίως την τεχνολογία των ραδιοκυμάτων. Ο «Αρίσταρχος» θα επικοινωνεί απευθείας με έναν Γεωστατικό δορυφόρο και θα κατεβάζει τα δεδομένα σε πάρα πολύ μεγάλες ταχύτητες με τη χρήση του laser στη γη. Για πρώτη φορά θα έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους δορυφόρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Θα είναι ο πρώτος επίγειος σταθμός στη γη που θα κατεβάσει δεδομένα με τη
τεχνολογία αυτή. Λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που συλλέγουν οι δορυφόροι
θα δημιουργηθούν σε τελικό στάδιο 10 επίγειοι σταθμοί σαν τον «Αρίσταρχο» σε όλο
τον κόσμο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκίνησε με την πράξη του!

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7).

Την πολυαγαπημένη μας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

(ΕΤΩΝ 92)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Τα παιδιά της: Δημήτρης και Ελένη, Άννα. Τα εγγόνια της: Παύλος και Κατερίνα, Μεγακλής. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΔΗΜΗΤΡΑ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 91)

Κηδεύουμε το  Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 11:30 π.μ.

Τα τέκνα: Κατερίνα και Κίμων. Ο εγγονός: Παύλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. Κάτω Αχαΐα: Πατρών-Πύργου 62, τηλ.: 26930-24.793. Βάρδα: Πατρών-Πύργου 50, τηλ.: 26230-71.760. Κιν.: 6978-074.598. (Διανυκτερεύει).

 

 

 

Τον λατρευτό μας αδελφό και θείο

ΑΡΓΥΡΙΟ ΑΘΑΝ. ΚΑΦΟΥΣΙΑ

(ΕΤΩΝ 51)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 10:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος (Κοιμητήριο) Κάτω Αχαΐας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό ώρα 10:00 π.μ.

Τα αδέλφια: Βασιλική και Κωνσταντίνος Μπενοβιας, Ελένη (χήρα) Ιωαν. Καλογερή, Ευτέρπη και Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΜΑΡΟΥΣΩ ΙΩΑΝ. ΤΕΡΖΗ

(ΕΤΩΝ 50)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12:30 μ.μ. από τον Ιερό Νάο Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Τα ανίψια: Κώστας, Ελένη. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠ. ΒΕΡΙΚΙΟ

(ΕΤΩΝ 86)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Η σύζυγος: Βασιλική. Τα παιδιά του: Άκης και Ντίνα Βερύκιου, Βασίλης και Τζένη Βερύκιου, Νίκος Κονταξής. Τα εγγόνια του: Δημήτρης, Σπύρος, Σπύρος, Κωνσταντίνος, Ειρήνη, Άγγελος. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

Περισσότερα
GOODYS
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα