Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεχασμένη η Παραλία-Ούτε ένα ευρώ δεν διατέθηκε από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 για παρεμβάσεις και έργα στην περιοχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιγραφή το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 αναγκάστηκε να καταθέσει προς ψήφιση και για το 2021 ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας, αφού όπως παραδέχτηκε κανένα από τα προτεινόμενα έργα δεν υλοποιήθηκαν από την δημοτική Αρχή.

Το γεγονός προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους των συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχοντας την πλειοψηφία στο Συμβούλιο κατήρτισαν και ενέκριναν διαφορετικό Τεχνικό Πρόγραμμα.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του συμβούλου, Παναγιώτη Ψυχογιόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι αδιανόητο επί τόσα χρόνια να μην έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό έργο στον πρώην Δήμο Παραλίας και νυν Κοινότητα Παραλίας».
Στην συνεδρίαση κατατέθηκαν και υπογραφές κατοίκων για μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν χωρίς όμως να έχει γίνει τίποτε μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έτσι, μετά την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος 2021 που πρότεινε ο Πρόεδρος και η παράταξη του στο Τοπικό Συμβούλιο Παραλίας οι τοπικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με αφορμή την πλήρη εγκατάλειψη, συρρίκνωση και μαρασμό της Κοινότητας αποφάσισαν να καταθέσουν νέο πρόγραμμα και επιχειρησιακό σχέδιο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες διεκδίκησης πόρων και εκτέλεσης έργων για την αναστροφή της καταστροφικής εικόνας και της πλήρους υποβάθμισης της ποιότητας ζωής.
Μεταξύ των έργων που περιλαμβάνει είναι:
1.Συνέχιση της κατασκευής του πεζοδρομίου στην 25η Μαρτίου από το ύψος της Εθνικής Αντίστασης έως την Παραλιακή.
2.Διαπλάτυνση – διάνοιξη της οδού Σπύρου Τζιλιάνου.
3.Ανάπλαση πεζοδρόμου Σουνίου με ασφαλτικά, παγκάκια, ηλεκτροφωτισμό.
4.Καθαρισμός όλων των χόρτων, κλάδεμα δέντρων στους δρόμους της Παραλίας.
5.Διάνοιξη των οδών Μιαούλη, Κουντουριώτη, Μεσολογγίου, Δ. Τσίρου και ιδιαίτερα στη Βύρωνος με έργα ασφαλτόστρωσης και ύδρευσης.
6.Επέκταση ηλεκτροφωτισμού (Ύδρας, Μιαούλη, κ.λ.π.).
7.Αντιπλημμυρικά έργα στις συνοικίες Μαρίνη-Σκονδρέϊκα.
8.Μυοκτονία τρωκτικών, απεντόμωση.
9.Επισκευή και συντήρηση των οδών 25ης Μαρτίου, Καλαβρύτων, Καπετάν Γκριτζάλη, Γρ. Μπεκίρη, Μυστρά, Καποδιστρίου και σε όλο το οδικό δίκτυο όπου χρειάζεται.
10.Επέκταση της αποχέτευσης Μιαούλη, 25ης Μαρτίου Τέρμα, πάροδος Εθνικής Αντίστασης, Νέδα κ.λ.π.
11.Ενίσχυση ύδρευσης με επαρκή υδροδότηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
12.Επέκταση κοιμητηρίου και καθαρισμός και εργασίες επισκευής του Ι.Ν. «Αγίου Γερασίμου».
13.Συντήρηση και ελαιοχρωματισμός σχολικών κτιρίων.
14.Οδική σήμανση. Τοποθέτηση πινακίδων ΚΟΚ και ονομασίες οδών.
15.Συντήρηση πλατειών και παιδικών χαρών.
16.Κατασκευή νέας παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο του βιολογικού καθαρισμού,
Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σχέδιο, επισημαίνεται πως στόχος είναι να αναδειχθεί η Παραλία σε σύγχρονο, ισχυρό περιφερειακό κέντρο στο νότιο τομέα του Πολεοδομικού συγκροτήματος Πατρών ικανού να παρέχει απασχόληση και ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης τους κατοίκους της.
Στους βασικούς στόχους είναι η καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών της Κοινότητας με την παροχή προσωπικού και εξοπλισμού από το Δήμο με άμεση αντιμετώπιση της καθημερινότητας του πολίτη, η υλοποίηση έργων υποδομής και ανάπτυξης όπως η επέκταση ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το φάσμα της κοινότητας, αντιπλημμυρικά, προστασία των ακτών από τη διάβρωση της θάλασσας, έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, έργα οδοποιίας, κ.α.

«Να αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Κλείνοντας οι σύμβουλοι που συνυπογράφουν το νέο πρόγραμμα, Αθανασόπουλος Αποστόλης, Ζαφειρόπουλος Αθανάσιος, Ψυχογιόπουλος Παναγιώτης και Σωτηρόπουλος Παναγιώτης καλούν τον Δήμαρχο και την Δημοτική Πλειοψηφία «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε μια πολυπληθή και διαρκώς αναπτυσσόμενη κοινότητα που στο παρελθόν διέθετε μεγάλους προϋπολογισμούς, υποδομές, εξοπλισμούς, προσωπικό, οργανωμένες υπηρεσίες που όμως μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη” όλα κατέρρευσαν, αφού σκανδαλωδώς τα τελευταία χρόνια και ειδικά από το τεχνικό πρόγραμμα του 2020, δεν διατέθηκε ούτε ένα ευρώ για την εκτέλεση έργων.  Φυσικά τέτοιες πολιτικές και πρακτικές άνισης μεταχείρισης και εγκατάλειψης μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους, για αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και καλούμε τους συνδημότες μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για κοινούς αγώνες».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανοικτό το Υπνωτήριο του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται η λειτουργία Υπνωτηρίου για την φιλοξενία αστέγων έως και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου, που στεγάζεται ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πατρέων, επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.
Η υποδοχή θα γίνεται από τις 7 έως τις 9 μ.μ. και η φιλοξενία των Αστέγων θα είναι δυνατή έως τις 9 π.μ. της επόμενης ημέρας.
Για την ενημέρωση του πληθυσμού των αστέγων της πόλης μας η Ομάδα Δρόμου του ΚΟΔΗ, σήμερα, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., θα περιηγηθεί στην πόλη προκειμένου να εντοπίσει πιθανά σημεία που διαμένουν άστεγοι συμπολίτες και να τους ενημερώσει για την δυνατότητα διαμονής τους στο Υπνωτήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο εξής τηλέφωνο: 2610342995, από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε την Πάτρα από ψηλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Δείτε την Πάτρα από ψηλά μέσα από το drone του Βασίλη Μαυρομύτη.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρδιοθωρακοχειρουργική: Σε λιγότερο από έναν μήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, η οποία αποτελεί σημείο αιχμής για την περιοχή μας, εφόσον θα καλύψει ένα μεγάλο κενό και θα συμβάλλει ώστε να μην χάνονται άδικα ζωές. Η λειτουργία της Κλινικής που είχε τεθεί ως προτεραιότητα και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού στάθηκε εμπόδιο, πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει σε λιγότερο από έναν μήνα, ενώ για τις τελευταίες λεπτομέρειες αναμένεται σήμερα να γίνει συνάντηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη με τον διευθυντή της ΚΘΧ Κλινικής, καθηγητή Νίκο Χαροκόπο.

Αξίζει να αναφερθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να ήταν στο επίκεντρο, αλλά αθόρυβα πολλές ενέργειες δρομολογήθηκαν ώστε το όνειρο ετών να γίνει πραγματικότητα.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα