Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Σάλος με τον ψευτογιατρό που εξέταζε με ράβδο – Τον επισκέφθηκαν 210 ασθενείς

Δημοσιεύθηκε

στις

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κρήτη όπου συνελήφθη ένα ζευγάρι που έχει οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τον άνδρα να παριστάνει το γιατρό.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες και πετούν το μπαλάκι στον πνευματικό τους που τους συμβούλευσε να βοηθήσουν με τις… γνώσεις τους όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Ο 62χρονος άνδρας, μάλιστα συστήνεται ως επιστήμονας της υγείας… γενικότερα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι υποσχόταν ίαση για πάσα νόσο, δίνοντας βότανα και φυαλίδια.

Συνολικά βρέθηκαν 210 υποθέσεις ανθρώπων που τους είχαν επισκεφθεί στα διαμερίσματα τα οποία το ζευγάρι νοίκιαζε, τόσο στην Κρήτη, όσο και σε άλλες περιοχές.

Ο τρόπος που λειτουργούσε το ζευγάρι μόνο σε ιατρική δεν παραπέμπει.

Σε όλες τις περιπτώσεις, βασικό στοιχείο στις συνεδρίες ήταν ένα μηχάνημα βιοσυντονισμού μέσω του οποίου το ζευγάρι φέρεται να εξέταζε. Κάποιοι δεν πείστηκαν ωστόσο, και πριν καλά- καλά εξεταστούν, είπαν και αντίο.

Τι ισχυρίστηκε το ζευγάρι
Το ζευγάρι πάντως, ισχυρίζεται ότι ο βιοσυντονισμός είναι μια αποδεχτή ολισθική μέθοδος και ότι ουδέποτε έλαβαν χρήματα για τις υπηρεσίες τους.

Άλλωστε, δεν το έκαναν για βιοποριστικούς λόγους όπως λένε, καθώς ο 62χρονος ισχυρίζεται ότι προέρχεται από οικογένεια γιατρών και έχει χρήματα τα οποία διαθέτει για να …επεκτείνει την μόρφωσή του στην ολιστική ιατρική.

«Δεν δήλωσε κάποια ειδικότητα – Μας πήρε χρήματα, 100 ευρώ την συνεδρία»
Ο δικηγόρος και θύμα του ψευτογιατρού Νίκος Κοπανάκης μίλησε για την εμπειρία του. «Τον Νοέμβριο του 2019 σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό συνταξιδεύαμε με μια γνωστή της μητέρας μου, που μας μίλησε για τον γιατρό αυτό. Εν τέλει ήρθαμε σε επαφή με τον γιατρό αυτό. Παρουσιάστηκε ως ολιστικός γιατρός και ήρθαμε σε επαφή μαζί του στον χώρο που ενοικίαζε. Δεν δήλωσε κάποια ειδικότητα. Μας πήρε χρήματα, 100 ευρώ την συνεδρία. Δεν μας έδωσε απόδειξη. Δεν του ζήτησα κι εγώ, δεδομένου ότι κι αυτός μας είπε να καταβάλουμε ό,τι μπορούσαμε από το πορτοφόλι», ανέφερε.

«Είχε μια κονσόλα, μια συσκευή βιοσυντονισμού που συνδεόταν με μια ράβδο. Από εκεί και πέρα έκανε την εργασία του. Κρατούσε τι βλάβες μπορεί να είχε το σώμα μας», πρόσθεσε.

«Δεν παρουσιάστηκα ως γιατρός»
Ο 62χρονος που έταζε τη θεραπεία σε βαριά ασθενείς μίλησε στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Δεν έχω πτυχίο ιατρικής. Δεν παρουσιάστηκα ως γιατρός. Έχω πτυχίο doctor of science, βεβαίωση βιοσυντονισμού και διάφορα άλλα. Είσαι επιστήμονας, ειδικευμένος σε θεραπευτικές τέχνες. Αυτό δεν το έχω αναγνωρίσει στην Ελλάδα. Έχω βεβαίωση παρακολούθησης για πιστοποίησει για βιοσυντονισμό. Το 2016 με απόφαση του Υπ. Υγείας έχει αναγνωριστεί ο βιοσυντονισμός ως μη διαγνωστικό εργαλείο, αλλά ως βοήθεια για ενεργειακή υποστήριξη».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι δεν έχει κάνει κακό σε ανθρώπους. «Ο τίτλος αναγνωρισμένος στην Ελλάδα είναι για τον βιοσυντονισμό. Δεν πήγα ποτέ σε υπηρεσία του δημοσίου. Μα δεν είναι επάγγελμά μου. Δεν ζητάω χρήματα. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όσα λέγονται. Πήγαινα 10 ημέρες για να βοηθήσω έναν άνθρωπο δικό μου. Φταίω εγώ που πήγαινε από στόμα σε στόμα. Κακό δεν έχω κάνει σε ανθρώπους. Ποτέ δεν τους κάνω χειρότερα. Το μηχάνημα που χειρίζομαι, είναι πιστοποιημένο από τον αμερικανικό οργανισμό υγείας. Είναι άκακο, αβλαβές για τον οργανισμό, μόνο όφελος μπορεί να κάνει».

Παρενέβη ο κ. Νουλέζας απαντώντας σε έντονο ύφος. «Όποιος έχει να καταλογίζει κάτι στον εντολέα μου να έρθει στο ακροατήριο, δίκη τηλεοπτική δεν θα γίνει. Ο κατηγορούμενος θα λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου», ανέφερε μεταξύ άλλων.«Δεν είναι θεραπευτική μέθοδος»

Η κυρία Βούλα Ορφανουδάκη, πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Χανίων, μίλησε στο Live News. «Είναι γνωστό στους κύκλους ότι το μηχάνημα βιοσυντονισμού δεν είναι θεραπευτική μέθοδος, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις συμπληρωματικά εφόσον είσαι γιατρός ή θεραπευτής. Το χαρτί του δεν του δίνει το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί, το πολύ πολύ στον εαυτό του», ανέφερε από πλευράς της. «Υπάρχουν πολλές αναφορές, οι καταγγελίες πληθαίνουν. Το θέμα δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

Στο Καστέλι Κισσάμου, βρέθηκαν 210 φάκελοι ασθενών, από τις χρονολογίες προκύπτει ότι η δράση του ξεκινάει από το 2017.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Θάνατος από ή με κορονοϊό: Πεθαίνουν πράγματι οι άνθρωποι από Covid-19;

Δημοσιεύθηκε

στις

Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται αν οι ασθενείς πεθαίνουν πράγματι από κορονοϊό ή οδηγούνται στον θάνατο από άλλο πρόβλημα υγείας που είχαν παράλληλα με τον COVID-19.

Το ερώτημα για τους θανάτους λόγω κορονοϊού είναι σημαντικό για την κατανόηση του αντίκτυπου της πανδημίας στην κοινωνία, αλλά και για τα μελλοντικά αντανακλαστικά της πολιτείας σε αυτή.

Οι καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) αναφέρουν ότι ειδικά στο απόγειο του πρώτου και δευτέρου κύματος, υπήρχαν πολύ καλές ενδείξεις ότι ακόμη και οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι, που συνήθως παρουσιάζουν αρκετές νοσηρότητες, πέθαιναν από COVID-19 και όχι απλώς με COVID-19.

Σε σύγκριση με το σημείο που βρισκόμαστε τώρα, τα ποσοστά μόλυνσης από κορονοϊό δεν ήταν τόσο υψηλά, αλλά ήταν πολύ αυξημένοι οι θάνατοι μεταξύ ατόμων με COVID-19.

Με το κύμα της μετάλλαξης Omicron όμως το ερώτημα γίνεται δυσκολότερο να απαντηθεί, σημειώνουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ.

Τα ποσοστά μόλυνσης είναι τόσο υψηλά, που η πιθανότητα να εισαχθεί κάποιος στο νοσοκομείο ή και να πεθάνει ενώ έχει μολυνθεί από κορονοϊό είναι πολύ μεγάλη. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα εμβολιασμού και αναμνηστικών δόσεων παρέχει στους ανθρώπους πολύ υψηλά (95%+) επίπεδα προστασίας από θάνατο λόγω COVID-19.

«Επομένως, είναι πιθανό αυτή τη στιγμή τα στατιστικά στοιχεία με αιτία θανάτου την COVID-19 να υπερεκτιμούν το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν πραγματικά λόγω μόλυνσης με την παραλλαγή Omicron».

Αναμένονται λεπτομερείς αναλύσεις της θνησιμότητας καθώς και των δεδομένων των πιστοποιητικών θανάτων σε αυτή τη χρονική περίοδο, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα στο ερώτημα αναφέρουν οι καθηγητές.

«Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει πλέον όλοι όσοι συντάσσουμε σχετικά πιστοποιητικά να αναρωτιόμαστε διπλά αν ο συνάνθρωπός μας απεβίωσε εξαιτίας της COVID-19 ή εξαιτίας άλλης νόσου έχοντας ταυτόχρονα COVID-19», καταλήγουν.

NEWSIT.GR

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βρέφος 10 ημερών θετικό στον κορωνοϊό

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από το Καραμανδάνειο στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ – 21 εισαγωγές στην εφημερία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ένα βρέφος δέκα μόλις ημερών προσβλήθηκε από τον ύπουλο ιό και χθες το απόγευμα σήμανε συναγερμός στην Πάτρα.

Το βρέφος μεταφέρθηκε αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας από τους γονείς του, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και χθες το απόγευμα εκτάκτως διακομίσθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπίστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στο πλευρό του.

Η αγωνία για τους γονείς του είναι μεγάλη, όμως, το μωρό δεν έχει έντονα συμπτώματα και παρακολουθείται από τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοιός: 583 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, 18.333 πανελλαδικά, 73 θάνατοι και 668 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κορωνοιός συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα, όπως δείχνουν τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην χώρα, καθώς εντοπίστηκαν 18.333 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχαμε 73 θάνατοι και 668 διασωληνωμένους.Στην Αχαΐα είχαμε λιγότερα νέα κρούσματα, καθώς ανέρχονται σε 583

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κοροναϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.333, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.781.203 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 406 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.749 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.549 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 668 (59.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 541 (80.99%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 127 (19.01%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.972 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 544 (ημερήσια μεταβολή +16.49%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 511 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα