Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δωρεάν νερό από το Φράγμα-Παρουσιάστηκε η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Πάτρα παίρνει ήδη δωρεάν νερό από το Φράγμα Πείρου και είναι αδιανόητο να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που προσπαθούν να επιβάλλουν την πληρωμή του». Αυτό ανέφερε κατά την εισήγησή του στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Ανδρέας Παπανικήτας παρουσιάζοντας την τιμολογιακή πολιτική για το 2021. Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος τόνισε πως «η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει την πολιτική της υπέρ του λαού και στο θέμα του νερού, που το θεωρεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ακριβό για το λαό και φθηνό για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτελεί δέσμευση μας ως Δημοτική Αρχή απέναντι στον πατραϊκό λαό, ότι το νερό του φράγματος Πείρου – Παράπειρου πρέπει να έρχεται στο διυλιστήριο δωρεάν, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Είναι αδιανόητο για τους συμπολίτες μας και για την κοινή λογική, όταν έχεις το νερό δωρεάν, να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες να προσπαθούν να επιβάλλουν την πληρωμή του!».
Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ ο κ. Παπανικήτας τόνισε πως είναι η μικρότερη πανελλαδικά, ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανή έργα στον τομέα της αλλαγής δικτύου ύδρευσης.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ
Ο κ. Παπανικήτας τόνισε πως είναι σε εξέλιξη έργα αποχέτευσης, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν και τα έργα επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού.
Στο πρόγραμμα το επόμενο διάστημα είναι να γίνουν τα παρακάτω έργα:
– Οριστική μελέτη επέκτασης – αναβάθμισης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Πάτρας.
– Κατασκευή επέκτασης – αναβάθμισης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Πάτρας.
– Κατασκευή δεξαμενής καθαρού νερού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού Πάτρας (2ου διυλιστηρίου).
– Οριστική μελέτη κατασκευής νέας δεξαμενής Αλσυλλίου.
– Οριστική μελέτη κατασκευής δικτύου διασύνδεσης Πάτρας, με Δ.Δ. Ρίου.
– Κατασκευή δικτύου διασύνδεσης Πάτρας, με Δ.Δ. Ρίου.
– Αναβάθμιση υπαρχουσών ΕΕΛ Πάτρας (Βιολογικός).
– Β’ φάση επέκτασης ΕΕΛ Πάτρας.
– Κατασκευή δύο μονάδων επεξεργασίας λυμάτων (ένας στο Βορειονανατολικό τμήμα κι ένας στο Νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης), για οικισμούς Δ’ προτεραιότητας.
-Έργα αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Δ’ προτεραιότητας (Τσουκαλέικα, Θεριανό, Καμίνια, Ακταίο, Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Ψαθόπυργος, Ροδινή).
– Βασικοί συλλεκτήρες ομβρίων Α’ φάση.
– Κατασκευή δικτύου λυμάτων, Βόρειας, Έξω Αγυιάς.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ επανέλαβε πως παρά την χαμηλή τιμολογιακή πολιτική, η Επιχείρηση συνεχίζει να παρέχει σε κοινωνικές ομάδες μειωμένο τιμολόγιο όπως: μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% καθώς και προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67%, κ.α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement