Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο ΣΔΥ ΠΑΤΡΑΣ τίμησε με ατομικό τρόπο το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Published

on

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας που κάλεσε τα μέλη του προχθές να τρέξουν ατομικά στη μνήμη του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, μια και λόγω της πανδημίας ο αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων, στη μνήμη του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που διοργανώνει το ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) με τον Δήμο Καλαβρύτων δεν διοργανώθηκε.

Φέτος συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου 800 συμπατριώτες εκτελέστηκαν, ενώ πυρπολήθηκαν τα περισσότερα σπίτια της πόλης των Καλαβρύτων. Τρέχουμε, κρατώντας την μνήμη ζωντανή. Όλοι οι δρομείς έτρεξαν με το 1943 στη φανέλα τους και είχαν την ευκαιρία να εκτυπώσουν και το αναμνηστικό δίπλωμα με τον χρόνο τους.
Το μήνυμα της προέδρου του ΣΔΥΠ Ελένης Παναγιωτοπούλου: “Σήμερα οι δρομείς τρέχουμε με την μνήμη ζωντανή.
Δεν ξεχνάμε ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που συντελέστηκε στην μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων: την εκτέλεση των 800 συμπατριωτών μας και την πυρπόληση της πόλης”.

Ροή ειδήσεων

Advertisement