Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

170 φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ζητούν αποκατάσταση της ανισότητας με τα πτυχία τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη απέστειλαν οι φοιτητές του πρώην τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών και ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ) σχετικά με την αδικία που προκύπτει στην κτήση πτυχίου των φοιτητών.

Oι 170 εν ενεργεία φοιτητές, που σπουδάζουν εντός του Πανεπιστημίου Πατρών, ανήκουν επισήμως σε αυτό από τη στιγμή της συγχώνευσης κι έπειτα, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Πρώην ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το οποίο συγχωνεύτηκε με το πρώην Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Πατρών, και δημιουργήθηκε το νεοσύστατο τμήμα με τις δύο κατευθύνσεις : Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Εργασίας.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «αγωνίζονται συλλογικά για την διεκδίκηση ενός δίκαιου αιτήματος, τη δυνατότητα απόκτησης πανεπιστημιακού πτυχίου, από την οποία ο νόμος 4910/19 (περί πανεπιστημιοποίησης) τους εξαιρεί! Ο προαναφερθείς νόμος, ο περιβόητος νόμος Γαβρόγλου, δεν περιλαμβάνει το συγκεκριμένο τμήμα, καθιστώντας τους, μοναδικούς φοιτητές στην Ελλάδα, στους οποίους δε δίνεται η ευκαιρία αυτή, κάτι το οποίο θα αποτελέσει τροχοπέδη στην επαγγελματική τους ζωή!
Οι φοιτητές διανύουν έως και τα ¾ των σπουδών τους εντός του πανεπιστημίου, λαμβάνοντας πτυχίο με τις ίδιες πιστωτικές μονάδες με αυτές που λαμβάνουν και οι φοιτητές στο Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών και Κοινωνικής Εργασίας (240 ECTS), στο οποίο έχουν ενταχτεί.
Στην επιστολή αναφέρουν-μεταξύ άλλων- τα εξής:
«Η επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας μάχεται υπέρ της ισότιμης μεταχείρισης των ανθρώπων, προωθεί τα δίκαια συμφέροντα τους και στοχεύει στην άρση των ανισοτήτων σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής. Η παράλειψη της πρόβλεψης απόκτησης πανεπιστημιακού επιπέδου πτυχίου συνιστά άνιση μεταχείριση των φοιτητών της Κοινωνικής Εργασίας του πρώην ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Για το λόγο αυτό το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών ως εκπαιδευτικός φορέας, ο ΣΚΛΕ ως Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που εκπροσωπεί επιστημονικά και επαγγελματικά όλους τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Χώρας καθώς και οι φοιτητές του τμήματος στο σύνολό τους, επιδιώκουν μέσω της προώθησης και υλοποίησης του δίκαιου αιτήματός τους, την πρόσβαση σε απόκτηση πτυχίου πανεπιστημιακού επίπεδου και συνεπώς την άρση του αποκλεισμού τους από την πανεπιστημιοποίηση. Ζητούμε επομένως να προωθηθεί η τροπολογία και η αιτιολογική έκθεση που σας έχει αποστείλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια για να λυθεί μια αστοχία του νόμου 4910/19 που δημιουργεί αδικία στην κτήση πτυχίου των φοιτητών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στην από 26/8/2019 Υπουργική Απόφαση 124423/Ζ1, ΦΕΚ Β’ 3260».
Μέχρι στιγμής το ηλεκτρονικό τους ψήφισμα με τελικό αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας έχει συγκεντρώσει 1000 υπογραφές.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για όλη την ακτογραμμή της Πάτρας…

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα ισχυρά και εκτεταμένα αντιδιαβρωτικά έργα που θα προστατεύσουν τη μεγάλη ακτογραμμή της Πάτρας, απαιτούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα που ασφαλώς, απασχολεί τον Δήμο, αλλά και την Περιφέρεια που έχει σπεύσει να συνδράμει. Ωστόσο, έστω και σταδιακά, οι πόροι μπορούν να βρεθούν από διάφορες πηγές (εθνικούς πόρους, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, κλπ). Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες που θα καταδείξουν τα αναγκαία έργα και το κόστος τους.  Η μελέτη «Ρογκάν» πρέπει, όχι μόνο να επικαιροποιηθεί, αλλά και να επεκταθεί, περιλαμβάνοντας το σύνολο της ακτογραμμής της αχαϊκής πρωτεύουσας. Με εξαίρεση, βέβαια, το τμήμα του Ρίου και του Ακταίου, για το  οποίο η Περιφέρεια έχει έτοιμη και πλήρως κοστολογημένη μελέτη. Το επόμενο «βήμα» είναι η εξεύρεση πόρων ύψους 15 εκ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, το ίδιο πρέπει να γίνει και για τη νότια πλευρά της πόλης…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατέθεσε την επίσημη υποψηφιότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την επίσημη υποψηφιότητά του για Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο Παύλος Μαρινάκης, στον πρόεδρο της αρμόδιας εφορευτικής επιτροπής και αρχαιότερο βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Τραγάκη. Με την ευκαιρία, ο Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε όσους υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητάς του, μεταξύ τω οποίων, ο απερχόμενος Γραμματέας, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, δέκα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και πολλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, Επιστημονικών και Συνδικαλιστικών φορέων. «Αυτή ακριβώς η στήριξη αποτελεί για εμένα τη μεγαλύτερη ευθύνη» σχολίασε. (Στη φωτό, ο Π. Μαρινάκης με τον Ι. Τραγάκη και τον Γ. Στεργίου).

 

 

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: Τα πρώτα αποτέλεσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας (Συνεχής ενημέρωση)

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων των υποψήφιων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής στα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας.

Πανελλαδικά στο 50,30% της καταμέτρησης των τμημάτων, πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 39,2%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 26,81%, τρίτος ο Λοβέρδος με 24,73%, ακολουθούν Χρηστίδης με  3.11%, Καστανίδης με 3.49% και Γερουλάνος με 2.13%.

Στην Αχαΐα τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα  έχουν ως εξής:

1585 Παπανδρέου

1260 Ανδρουλάκης

627 Λοβέρδος

68 Γερουλάνος

51 Χρηστίδης

28 Καστανίδης

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ε.Τ. Σαγεΐκων

Ψήφισαν 385

Παπανδρέου 213
Ανδρουλάκης 111
Λοβερδος 56
Καστανίδης 2
Χρηστίδης 0
Γερουλάνος 2

 

Ε.Τ. Χαλανδρίτσας

Ψήφισαν 353

Παπανδρέου 193
Ανδρουλάκης 100
Λοβερδος 34
Καστανίδης 3
Χρηστίδης 4
Γερουλάνος 19

 

Πάτρα- 11ο Δημοτικό Σχολείο (Α τμήμα)

Ανδρουλάκης 181

Παπανδρέου 104

Λοβέρδος 87

Γερουλάνος 10

Καστανίδης 9

Χρηστίδης 3

 

Πάτρα – 11ο Δημοτικό Σχολείο (Γ τμήμα)

Ανδρουλάκης 208

Παπανδρέου 114

Λοβέρδος 79

Χρηστίδης 9

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 3

 

Ε.Τ. Σταυροδρομίου

Ψήφισαν 447 (άκυρα 6, λευκά 2)

Παπανδρέου 371

Ανδρουλάκης 49

Λοβέρδος 11

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 2

Καστανίδης 0

 

Ε.Τ. ΑΚΡΑΤΑΣ

Ψήφισαν 476

 

Λοβέρδος 222

Ανδρουλάκης 133

Παπανδρέου 98

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 3

Καστανίδης 13

 

Ε.Τ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Παπανδρέου 83

Ανδρουλάκης 81

Λοβέρδος 68

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 4

 

Ε.Τ. ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Ψήφισαν 185

Παπανδρέου 98

Λοβέρδος 49

Ανδρουλάκης 26

Χρηστίδης 3

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 0

ΠΑΤΡΑ- Β΄ΤΜΗΜΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ 

Ψήφισαν 489

Ανδρουλάκης 296

Παπανδρέου 289

Λοβέρδος 164

Γερουλάνος 20

Καστανίδης 7

Χρηστίδης 11

 

Πάτρα -Ε.Τ. 365


Ανδρουλάκης 208
Παπανδρέου 119
Λοβέρδος 79
Γερουλάνος 4
Χρηστίδης 9
Καστανίδης 3
Λευκά 1

 

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα