Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η μάχη της αγοράς με το click away

Με ανεβασμένα ρολά, κορδέλες και μειωμένη κίνηση άνοιξαν …μερικώς χθες στα καταστήματα της Πάτρας

Published

on

 Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Με… κορδέλες στις εισόδους και τραπεζάκια με το e-poss και τα αντισηπτικά τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας άνοιξαν χθες τις πύλες τους, μετά από πέντε ολόκληρες εβδομάδες που ήσαν με κατεβασμένα ρολά.

Η πρεμιέρα της νέας πραγματικότητας με το μερικό άνοιγμα της αγοράς, έφερε καταναλωτές και επιχειρηματίες αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες συνθήκες, στις οποίες καλούνται παρά τις δυσκολίες να προσαρμοστούν.

Η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην αγορά της Πάτρας έγινε όπως ορίζουν οι νέοι κανονισμοί, οι οποίοι τηρούνται τόσο από τους επαγγελματίες, όσο και από τους καταναλωτές.

Οι καταστηματάρχες έχουν τοποθετήσει στις εισόδους την απαραίτητη σήμανση και παράλληλα πραγματοποιούν στον εξωτερικό χώρο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Επίσης, έχουν φροντίσει να ενημερώνουν τους καταναλωτές, με γραπτές ανακοινώσεις που έχουν τοποθετήσει στις προθήκες, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, «παράδοση εκτός».

Ωστόσο, επικρατεί έντονος προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο, ο οποίος περιμένει να δει τι θα γίνει με την πάροδο των ημερών καθώς η κίνηση ήταν υποτονική με το… καλημέρα, ενώ έγιναν αποδέκτες παραπόνων από τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν μπορούν να αγοράσουν εάν δεν δοκιμάσουν!

Η «Γ» κατέγραψε τις απόψεις Πατρινών εμπόρων αλλά και των καταναλωτών που έκαναν τις αγορές τους με τη μέθοδο clic away.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement