Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Παπαδημάτος: “Είναι ληστρικό και χαράτσι εκ μέρους της ΔΕΥΑΠ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην “επίθεση” πέρασε η διοίκηση του ΠΕΑΚ  η οποία μετά την απόρριψη του αιτήματος της από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Πατρεων για την αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική του νερού από την ΔΕΥΑΠ.

Οι άνθρωποι του ΠΕΑΚ στο αίτημα τους, ζήτησαν να αλλάξει το ύψος της χρέωσης, και να είναι μικρότερο όπως ισχύει και στο Παμπελοπονησιακό στάδιο αφού και η χρήση του Αν. Πεπανός είναι ίδια, δηλαδή αθλητισμός με κοινωφελή χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το ΠΕΑΚ, αναφέρει: “Δεν περιμέναμε φυσικά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων για να διαπιστώσουμε πόσο μακριά από τον πραγματικό κόσμο απέχει η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή. Πέρα, όμως, από αυτό εξακριβώσαμε για μια ακόμη φορά τις ιδεοληψίες, τον φόβο για ανάληψη ευθυνών και την εύρεση λύσεων και φυσικά την ξεροκεφαλιά που διακατέχουν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και στο θέμα του Φορέα του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου, αλλά και του δίκαιου αιτήματος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ για μείωση στην τιμή του νερού. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, η Πάτρα είναι η μοναδική επαρχιακή πόλη που διαθέτει δεξαμενές Ολυμπιακών προδιαγραφών και ο Δήμος αντί να διευκολύνει τη λειτουργία της εγκατάστασης, διακρίνεται από αδιαλλαξία και ένα ανεξήγητο πείσμα που στο τέλος της ημέρας λειτουργούν εις βάρος της αθλούμενης νεολαίας και των δημοτών. Την ίδια ώρα που στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ αθλούνται ελεύθερα ΑΜΕΑ, μέλη του ΕΚΑΒ, του Ερυθρού Σταυρού, των Σωμάτων Ασφαλείας, άνεργοι, τρίτεκνοι, κλπ, μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε από τη ΔΕΥΑΠ ότι η χρήση των γηπέδων δεν είναι… κοινωφελής! Και δεν είναι μόνον το δίκαιο αίτημα του Κέντρου για μείωση της τιμής του κυβικού του νερού στο 0,28 ευρώ που είναι η αντίστοιχη τιμή στις δημοτικές εγκαταστάσεις, π.χ. Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Είναι και η κλιμακούμενη κοστολόγηση. Οι πισίνες του ΠΕΑΚ θέλουν 7.500 κυβικά νερού τον χρόνο για να ανανεωθούν. Από αυτά τα 7.500 κυβικά, τις περίπου 6.000 δεν μπορεί να τις πληρώνει το Κέντρο με τιμολόγιο 3,83 ευρώ το κυβικό. Είναι κάτι απαράδεκτο, είναι ληστρικό και χαράτσι εκ μέρους μιας ΔΕΥΑΠ που υποτίθεται κόπτεται για τα συμφέροντα των δημοτών. Από τη μια να έχουμε δήθεν μια Δημοτική Αρχή με υποτιθέμενη κοινωνική ευαισθησία για την άθληση των παιδιών μας και από την άλλη οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας να χρυσοπληρώνουν το νερό που χρησιμοποιούν. Πατρινέ κρίνε…”.

Περισσότερα
Advertisement

Λοιπά Αθλήματα

ΣΤΙΒΟΣ: Αναμονή για την έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον ΣΕΓΑΣ επαναπροσδιόρισαν την διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων βάδην 35 χλμ. στις 28 Φεβρουαρίου και ανωμάλου δρόμου στις 7 Μαρτίου.

 

Όσον αφορά το πανελλήνιο κλειστού στίβου ορίσθηκε να διεξαχθεί στις 12-13 Μαρτίου στο ΣΕΦ. Εκκρεμότητα πλέον υπάρχει για την διεξαγωγή των ημερίδων Κλειστού στίβου. Από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο. Πιστεύεται ότι μόλις εγκριθεί και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας θα ορισθούν οι ημερίδες κλειστού στίβου και στην Πάτρα στο ανακαινισμένο Κλειστό Προπονητήριο του Λαδόπουλου.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ξεκάθαρη η θέση του προέδρου του ΙΟΠ μετά την παραίτηση του Δ.Σ. της ΕΙΟ, εκλογές για τις 14 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και των επιτροπών, που διαχώρισαν τη θέση τους από την ηγετική ομάδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), οδήγησαν τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. να προκηρύξουν εκλογές για τις 14 Μαρτίου.

Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία -όπως και στις περισσότερες ελληνικές ομοσπονδίες- τα βασικά μέλη της ηγετικής ομάδας βρίσκονται στην ίδια θέση για δεκαετίες. Στην ΕΙΟ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι ίδιοι άνθρωποι κρατούν το «τιμόνι» της εξουσίας.
O Πατρινός πρόεδρος του ΙΟΠ Κώστας Καλογερόπουλος, οποίος παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θέμα και σαν γονέας, παράγοντας και πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους της χώρας είναι σεβαστό που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι είχε υποστεί ανεξάρτητα από το χρονικό όριο που το έκανε με στόχο να καθαρίσει το άθλημα.
Είναι αναμφίβολα ένα κοινωνικό θέμα με πολλές προεκτάσεις και πολλούς αποδέκτες και βγήκε σε μια άσχημη περίοδο 7 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ταυτόχρονα είναι ένα μήνυμα στο Δ.Σ. των Ομίλων να μην εφησυχάζουν.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα απόνερα από την απόφαση του γνωστού ιδρύματος να αποσύρει την χορηγία για ιδιαίτερα άτομα, θέμα που αφορούσε και τον Όμιλό μας. Με βάση την συνολικά διαμορφωμένη κατάσταση θα δούμε πώς θα κινηθούμε όταν ανακοινωθούν οι τελικές λίστες μιας και πλέον σημαντικό ρόλο για την επόμενη ημέρα θα παίξουν κυριολεκτικά τα πρόσωπα. Επιδίωξή μας είναι να υπάρχει και πάλι εκπροσώπηση του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού ομίλου της χώρας».

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Με το δεξί η πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στην Τεργέστη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ορεξάτη, σοβαρή και με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας του στόχου, η Εθνική πόλο των γυναικών έκανε το καθήκον της στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης και ξεκίνησε νικηφόρα με μια εντυπωσιακή επικράτηση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε άνετα με 13-5 επί του Καζακστάν, μια νίκη που δίνει ώθηση ψυχολογική για τη συνέχεια. Μετά από μεγάλο διάστημα χωρίς επίσημα παιχνίδια και με νέα-νεανική σύνθεση, η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να βρει ρυθμό, γνωρίζοντας ότι είναι το φαβορί της αναμέτρησης και σταδιακά αυτό ήταν οφθαλμοφανές και μη αμφισβητούμενο.
Σίγουρα, η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν βοήθησε τα κορίτσια ώστε να χρησιμοποιήσουν περισσότερη ενέργεια, καθώς το παιχνίδι από πολύ νωρίς είχε κριθεί και ήδη αποτελεί παρελθόν. Η ομάδα του Τεό Λοράντου σκέφτεται την  αυριανή αναμέτρηση με το Ισραήλ.
Οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 3-2, 2-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 7, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ 1., Πλευρίτου Ελ 2., Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα