Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Π. Ορφανός: «Η οριζόντια διακοπή έχει προκαλέσει αγανάκτηση»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ομάδα πόλο της ΝΕΠ είναι σε καραντίνα εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τον Παναγιώτη Ορφανό να καταθέτει τη δική του άποψη για όλα αυτά που βιώνουμε και φυσικά για τα σενάρια επανέναρξης των προπονήσεων στην πισίνα.

«Δυστυχώς δεν διανύουμε καλές μέρες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», δήλωσε ο πολύπειρος τερματοφύλακας στν ιστοσελίδα της ΝΕΠ και πρόσθεσε: «Η οριζόντια διακοπή όλων των δραστηριοτήτων, η ουσιαστική αποξένωση από τους αθλητικούς χώρους και η γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί όσον αφορά τη μετέπειτα κατάσταση, έχουν προκαλέσει τελικά, απ΄ ότι φαίνεται, την απώλεια της φετινής σεζόν, τουλάχιστον. Αν και φαινόταν ότι μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας η κατάσταση θα ομαλοποιούταν, τελικά αυτό δεν συνέβη. Εχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στην αθλητική κοινότητα το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που αφορούν κυρίως στον τρόπο που θα μπορούσαν ενδεχομένως να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εν τούτοις, είναι δύσκολο να κάνει κανείς παράπονα γιατί δεν λειτουργούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις τη στιγμή που η οικονομία και η κοινωνία, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει κατεβάσει ρολά».

Και ο Π. Ορφανός συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Η αλήθεια είναι ότι ο ιός υπάρχει και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει, όχι γιατί μας το επιτάσσει κάποιος άνωθεν, αλλά γιατί δεν κάνει διάκριση σε κανέναν. Ετσι είμαστε υποχρεωμένοι να απέχουμε για όσο χρειαστεί προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ωστόσο, μια ασφαλής πρόβλεψη για την συνέχεια δεν μπορεί να κάνει κανείς όσον αφορά την εξέλιξη του ιού και τις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει. Για αυτόν τον λόγο, θεωρώ πως η συνταγή των οριζόντιων μέτρων πρέπει να σχετικοποιηθεί ανάλογα με την υπάρχουσα κατάσταση επί τόπου ώστε τα οποία μέτρα να συμβαδίζουν με τις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες».

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Λοιπά Αθλήματα

Β. Λαμπάτος: “Προτεραιότητα οι ακαδημίες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε βάση τις τελευταίες χθεσινές πληροφορίες ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, οι ιθύνοντες των ναυταθλητικών σωματείων κάνουν αγώνα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές να επιστρέψουν μετά από ένα τρίμηνο πλήρους απραξίας σε μικρά αριθμητικά γκρουπ σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

 

Ο προπονητής του ΝΟΠ Βασίλης Λαμπάτος τονίζει: «Έπρεπε να ήταν επιδίωξη όλων η επιστροφή των αθλητών από τις μικρότερες ηλικίες προς τις μεγαλύτερες. Οι ταλαντούχοι αθλητές θα δώσουν το «παρών» σε 3-4 χρόνια σε κανονικές συνθήκες αγώνων. Επομένως οι συνεχείς διακοπές υπάρχει κίνδυνος να τους απομακρύνουν και να βρεθούν εκτός δράσης. Πιστεύω ότι στις επιτροπές του ΕΟΔΥ θα ήταν καταλυτική η παρουσία παιδοψυχολόγων που θα μπορούσαν να αναλύσουν τις παραπάνω σκέψεις με στόχο να μην δημιουργηθεί κενό στην εξέλιξη της υδατοσφαίρισης. Μια συνταγή που έχει ακολουθηθεί και από τις υπόλοιπες χώρες θέλοντας να δώσουν διέξοδο στους μικρούς αθλητές που λόγω συνθηκών «εγκλωβίζονται» σε μια οθόνη υπολογιστή».

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

ΣΤΙΒΟΣ: Αναμονή για την έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον ΣΕΓΑΣ επαναπροσδιόρισαν την διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων βάδην 35 χλμ. στις 28 Φεβρουαρίου και ανωμάλου δρόμου στις 7 Μαρτίου.

 

Όσον αφορά το πανελλήνιο κλειστού στίβου ορίσθηκε να διεξαχθεί στις 12-13 Μαρτίου στο ΣΕΦ. Εκκρεμότητα πλέον υπάρχει για την διεξαγωγή των ημερίδων Κλειστού στίβου. Από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο. Πιστεύεται ότι μόλις εγκριθεί και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας θα ορισθούν οι ημερίδες κλειστού στίβου και στην Πάτρα στο ανακαινισμένο Κλειστό Προπονητήριο του Λαδόπουλου.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ξεκάθαρη η θέση του προέδρου του ΙΟΠ μετά την παραίτηση του Δ.Σ. της ΕΙΟ, εκλογές για τις 14 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και των επιτροπών, που διαχώρισαν τη θέση τους από την ηγετική ομάδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), οδήγησαν τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. να προκηρύξουν εκλογές για τις 14 Μαρτίου.

Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία -όπως και στις περισσότερες ελληνικές ομοσπονδίες- τα βασικά μέλη της ηγετικής ομάδας βρίσκονται στην ίδια θέση για δεκαετίες. Στην ΕΙΟ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι ίδιοι άνθρωποι κρατούν το «τιμόνι» της εξουσίας.
O Πατρινός πρόεδρος του ΙΟΠ Κώστας Καλογερόπουλος, οποίος παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θέμα και σαν γονέας, παράγοντας και πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους της χώρας είναι σεβαστό που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι είχε υποστεί ανεξάρτητα από το χρονικό όριο που το έκανε με στόχο να καθαρίσει το άθλημα.
Είναι αναμφίβολα ένα κοινωνικό θέμα με πολλές προεκτάσεις και πολλούς αποδέκτες και βγήκε σε μια άσχημη περίοδο 7 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ταυτόχρονα είναι ένα μήνυμα στο Δ.Σ. των Ομίλων να μην εφησυχάζουν.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα απόνερα από την απόφαση του γνωστού ιδρύματος να αποσύρει την χορηγία για ιδιαίτερα άτομα, θέμα που αφορούσε και τον Όμιλό μας. Με βάση την συνολικά διαμορφωμένη κατάσταση θα δούμε πώς θα κινηθούμε όταν ανακοινωθούν οι τελικές λίστες μιας και πλέον σημαντικό ρόλο για την επόμενη ημέρα θα παίξουν κυριολεκτικά τα πρόσωπα. Επιδίωξή μας είναι να υπάρχει και πάλι εκπροσώπηση του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού ομίλου της χώρας».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα