Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην αιωνιότητα ο π. Γαβριήλ Αθανασιάδης-Συνταξιούχος ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αιωνιότητα πέρασε ο ταπεινός γέροντας π. Γαβριήλ Αθανασιάδης συνταξιούχος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων “Ο ΣΩΤΗΡ”, συγγραφέας και θεολόγος.

Υπήρξε πνευματική μορφή που διακόνησε επί δεκαετίες με διακριτικότητα την ιερά εξομολόγηση και τον ιερό άμβωνα. Φειδωλός στις κουβέντες, αλλά με πλουσιότατη φώτιση Θεού στην καθοδήγηση ψυχών.
Απλός, απέριττος, πράος και προσηνής, ο αείμνηστος π. Γαβριήλ, υπήρξε πλήρης αγάπης και επιεικείας προς τους αμαρτωλούς, συγκαταβατικός στις ανθρώπινες αδυναμίες, ενθάρρυνε, ενέπνεε και οικοδομούσε με τα απλά, πλήρη όμως πνευματικότητας κηρύγματά του και με τις ήπιες και κατάλληλες συμβουλές του.
Υπήρξε, ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου. Διέτρεξε και μετά την συνταξιοδότησή του, όλη την Ιερά Μητροπολη Πατρών, την οποίαν ιδιαιτέρως είχε αγαπήσει, Κήρυττε, εξομολογούσε, στήριζε, ενέπνεε αγάπη Χριστού. Πάμπολλα είναι τα πνευματικά του τέκνα.
Να σημειωθεί ό,τι είχε διατελέσει υπεύθυνος του Οικοτροφείου Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απέναντι στη «φθορά» του χρόνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Διεθνής Ημέρα του Ολοκαυτώματος χθες και φυσικά, πλήθος ανακοινώσεων και δηλώσεων έγιναν από πολλούς. Όμως, τα χρόνια περνούν και οι μνήμες «εξασθενούν».

Ίσως αυτή είναι η μοίρα κάθε ιστορικού γεγονότος και τελικά, ο κύκλος της ίδιας της ιστορίας. Απέναντι στη «φθορά» του χρόνου όμως, πρέπει πάντοτε να αντιπαρατίθεται η προσπάθεια των ανθρώπων να μην ξεχάσουν. Και δυστυχώς, τα ελληνόπουλα σήμερα, ελάχιστα μαθαίνουν για το ολοκαύτωμα αλλά και γενικότερα, για τα δεινά που συσσωρεύουν, ο ρατσισμός, ο φασισμός και η μισαλλοδοξία. Και είναι ακόμα χειρότερο το γεγονός πως αυτό συμβαίνει σε μία χώρα, της οποίας πέντε περιοχές έχουν χαρακτηριστεί ως μαρτυρικές, μεταξύ των οποίων βέβαια και τα Καλάβρυτα. Ο λόφος του Καπή ακόμα «λέει» τα αποτελέσματα της ναζιστικής θηριωδίας. Το ίδιο και το Δίστομο, το Κοντομαρί στην Κρήτη, η Υπάτη και το Δοξάτο Δράμας.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πίτα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Περιφέρειά μας  είναι πρώτη σε απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα.

Αυτή την αποτελεσματικότητα οφείλουμε να την συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Πάτρα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θάφτηκε» ο δρόμος στο Λαμπίρι Αιτωλοακαρνανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Αγρινίου – Καρπενησίου, στην περιοχή Λαμπίρι, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η προχθεσινή κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία σε γενικές γραμμές, ξεπέρασε μόνο με «αμυχές» ένα 24ωρο πολύ έντονης βροχόπτωσης.

Το πρόβλημα πάντως στον οδικό άξονα είναι μεγάλο, καθώς τεράστιοι όγκοι από βράχους και χώματα κυριολεκτικά «έθαψαν» τον δρόμο. Συνεργεία εργάζονται ήδη από προχθές για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ωστόσο πρόκειται για μία προσπάθεια που θα απαιτήσει χρόνο. Επίσης, προκειμένου να είναι ασφαλής η διέλευση θα πρέπει να υπάρξει γεωλογική μελέτη για να αποτυπώσει την έκταση της αποσάθρωσης του εδάφους και φυσικά, να διαπιστωθούν και να αποκατασταθούν οι τυχόν ζημιές που θα έχουν γίνει στο οδόστρωμα.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα