Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2024 η Πατρών-Πύργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στo ακριβές χρονοδιάγραμμα κατασκευής και ολοκλήρωσης του δρόμου «Πάτρα- Πύργος», αλλά και στα έργα συντήρησης και οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου δικτύου, αναφέρθηκε χθες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ηλείας «Λέτρινα FM» και τον δημοσιογράφο, Νίκο Λώλο.

Ο Υπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος Πάτρα – Πύργος θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2024, τόνισε ότι μέχρι τότε έχουν εγκριθεί 30 εκατ. ευρώ για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, με τις εργασίες να ξεκινούν το α’ εξάμηνο τού 2021.
Ο κ. Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι «στον δρόμο Πάτρα – Πύργος έχουν να δοθούν χρήματα για συντήρηση πάνω από μια 10ετία. Τώρα, έχουμε εγκρίνει 30 εκατ. ευρώ για αυτόν τον δρόμο, αφού ευθύνη μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και ασφαλώς το προλαμβάνειν».
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου δρόμου ο Υπουργός είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2024 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και ο δρόμος θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2022 ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ-Κ.ΑΧΑΪΑ
«Στόχος μας είναι μέχρι τον Ιούνιο του ’21 να έχουμε πάρει και την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, την λεγόμενη DGCom και να ξεκινήσει το έργο. Εφόσον γίνει αυτό και δεν καθυστερήσει η αρμόδια Επιτροπή, τότε το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 να έχει κατασκευαστεί το κομμάτι Μιντιλόγλι –Κάτω Αχαΐα, μέχρι τον Μάρτιο του 2023 να είναι έτοιμο το κομμάτι Κάτω Αχαΐα – Πύργος και το πρώτο εξάμηνο του 2024 να έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος. Είναι έργο πεδινό, χωρίς δυσκολίες κατασκευής, ενώ και ο παραχωρησιούχος, η «Ολυμπία Οδός», έχει την εμπειρία να το κάνει».
ΤΕΛΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Πλέον, είναι δεδομένο ότι το έργο θα γίνει, είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι μέχρι προσφάτως ήταν υπό αμφισβήτηση το εάν θα γίνει. «Τέλος πλέον οι καθυστερήσεις», είπε χαρακτηριστικά.
ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδεχόμενο προσφυγών από τους προηγούμενους εργολάβους, ο Υπουργός υπενθύμισε ότι έχουν αποζημιωθεί και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσφυγή. «Πιστεύω ότι θα σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα γίνει προσφυγή. Αυτό είναι το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο κ. Καραμανλής. Και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με αυτό το έργο».
Όσον αφορά τους οδικούς άξονες «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» και «Τρίπολη – Λαγκάδια- Αρχαία Ολυμπία», ο κ. Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη και γίνονται συστηματικές προσπάθειες να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την ΕΕ ή να ενταχθούν στα ΠΕΠ Περιφέρειας και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους περιφερειάρχες.
«Όμως, αυτό που προέχει είναι να κατασκευαστεί ο «Πάτρα – Πύργος», αυτή είναι η προτεραιότητά μας σήμερα», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σκαγιοπούλειο: Διαμαρτυρία για τους κάδους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα αλλά και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

 

Συγκεκριμένα, αναγνώστρια της «Γ» δηλώνει πως στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων, από τους οποίους αναδύεται έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να μην τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα. Μάλιστα, αναφέρουν πως συχνά πυκνά οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια διαφόρων ειδών, μέχρι και τηλεοράσεις (!) που εναποθέτουν ορισμένοι ασυνείδητοι. Ζητά την παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για να υπάρξει πρόγραμμα απολύμανσης και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Προχωρούν» τα πεζοδρόμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο «νέο δρόμο», στην είσοδο της Πάτρας.

 

Βέβαια, για ακόμα μία φορά λόγω των έργων έχει περιοριστεί το πλάτος του δρόμου σχεδόν στο μισό, με αποτέλεσμα κατά τις ώρες αιχμής να υπάρχουν ουρές. Πάντως, η είσοδος της πόλης, σταδιακά αποκτάει «νέα» και πιο περιποιημένη μορφή. Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει, δεν έχει σημασία μόνο η (ανα)κατασκευή αλλά και η συντήρηση…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: 158 κρούσματα από τις 18 Ιανουαρίου, εύθραυστες οι ισορροπίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα 158 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί από τις 18 Ιανουαρίου στην Αχαϊα, αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αυξητική πορεία που παρουσιάζεται το τελευταίο δεκαήμερο, συζητείται σε συσκέψεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρόντος του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, ενώ απασχολούν και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.
«Ανησυχούμε», φέρεται να είπε μέλος της Επιτροπής σε επικοινωνία που είχε με αρμόδιους παράγοντες από την Αχαΐα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, Π.Ε. Αχαϊας και αρμόδιος σε θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, εξέφρασε την ανησυχία του, μιλώντας στη «Γ» και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι εύθραυστες οι ισορροπίες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εικόνα των επόμενων ημερών θα είναι βαρόμετρο.
Δεν είναι επίσης τυχαίες οι δηλώσεις που έκανε στην «ΓΝΩΜΗ» ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, προειδοποιώντας, ότι «πρέπει μνα αποφευχθούν «καρναβαλικές παρασπονδίες», καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε «δύσκολες καταστάσεις»
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ στην Αχαΐα ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών κυμαίνεται σε ποσοστό της τάξεως 14%, ενώ ανά 100.000 κατοίκους τα κρούσματα ανέρχονται στα 9.35.
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από την καταγραφή των περιοχών που προέρχονται τα επιβεβαιωμένα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» από τους 27 νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid -19 ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχονται από το κέντρο της Πάτρας γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς και το συνδυάζουν με τις εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους.
Επίσης, έχουν καταγραφεί κρούσματα από την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, του Ζαβλανίου, των Συχαινών και του Νότιου Τομέα.
ΠΕΝΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΔΔΗΕ
Από τα μοριακά τεστ που έγιναν σε 17 υπαλλήλους στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν 5 θετικά.
27 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Σε 27 ανήλθαν οι νοσηλείες των περιστατικών Covid -19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. Χθες, εφημέρευε ο «Αγ. Ανδρέας» και συνολικά στην Κλινική Covid -19 νοσηλεύονταν 14 επιβεβαιωμένα περιστατικά και ένα στην ΜΕΘ Covid -19. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν δύο ασθενείς στην Εντατική (ο ένας διασωληνωμένος και ο άλλος με μάσκα), ενώ στην Κλινική 10 ασθενείς.
ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Δευτέρα 18 Ιανουαρίου : 6
Τρίτη 19 Ιανουαρίου: 17
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου: 22
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου: 19
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου:18
Σάββατο 23 Ιανουαρίου: 24
Κυριακή 24 Ιανουαρίου: 4
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου: 19
Τρίτη 26 Ιανουαρίου: 29
«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»
H ένταση της μεταδοτικότητας στο ΓΝΠ με τον κορωνοϊό να έχει πλήξει συνολικά άτομα του υγειονομικού προσωπικού προκάλεσε προβληματισμό στην επιστημονική επιτροπή, η οποία προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο ύπαρξης μεταλλαγμένου στελέχους του ιού απέστειλε για έλεγχο δείγματα στην Αθήνα.
Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών βρίσκεται εν αναμονή των απαντήσεων, την ερχόμενη Παρασκευή από το εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα, το οποίο διεξάγει τους ελέγχους και έχει «ανακαλύψει» μεταλλαγμένα στελέχη του ιού σε Αθήνα , Κρήτη αλλά και Βόρεια Ελλάδα.
Ήδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών γίνονται ιχνηλατήσεις στις επαφές και στον κύκλο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, ενώ έχουν προγραμματιστεί και επαναληπτικά μοριακά τεστ.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα