Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Π. Ορφανός: «Η οριζόντια διακοπή έχει προκαλέσει αγανάκτηση»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ομάδα πόλο της ΝΕΠ είναι σε καραντίνα εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τον Παναγιώτη Ορφανό να καταθέτει τη δική του άποψη για όλα αυτά που βιώνουμε και φυσικά για τα σενάρια επανέναρξης των προπονήσεων στην πισίνα.

«Δυστυχώς δεν διανύουμε καλές μέρες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», δήλωσε ο πολύπειρος τερματοφύλακας στν ιστοσελίδα της ΝΕΠ και πρόσθεσε: «Η οριζόντια διακοπή όλων των δραστηριοτήτων, η ουσιαστική αποξένωση από τους αθλητικούς χώρους και η γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί όσον αφορά τη μετέπειτα κατάσταση, έχουν προκαλέσει τελικά, απ΄ ότι φαίνεται, την απώλεια της φετινής σεζόν, τουλάχιστον. Αν και φαινόταν ότι μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας η κατάσταση θα ομαλοποιούταν, τελικά αυτό δεν συνέβη. Εχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στην αθλητική κοινότητα το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που αφορούν κυρίως στον τρόπο που θα μπορούσαν ενδεχομένως να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εν τούτοις, είναι δύσκολο να κάνει κανείς παράπονα γιατί δεν λειτουργούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις τη στιγμή που η οικονομία και η κοινωνία, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει κατεβάσει ρολά».

Και ο Π. Ορφανός συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Η αλήθεια είναι ότι ο ιός υπάρχει και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει, όχι γιατί μας το επιτάσσει κάποιος άνωθεν, αλλά γιατί δεν κάνει διάκριση σε κανέναν. Ετσι είμαστε υποχρεωμένοι να απέχουμε για όσο χρειαστεί προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ωστόσο, μια ασφαλής πρόβλεψη για την συνέχεια δεν μπορεί να κάνει κανείς όσον αφορά την εξέλιξη του ιού και τις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει. Για αυτόν τον λόγο, θεωρώ πως η συνταγή των οριζόντιων μέτρων πρέπει να σχετικοποιηθεί ανάλογα με την υπάρχουσα κατάσταση επί τόπου ώστε τα οποία μέτρα να συμβαδίζουν με τις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες».

 

 

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement