Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η δημοτική Αρχή ματαίωσε το Συμβούλιο…»

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, για τεχνικούς λόγους. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση των 20 συμβούλων αναφέρεται πως «οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι που ζητήσαμε την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με όλες τις νόμιμες διαδικασίες,  όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος του κράτους, διαμαρτυρόμαστε για τις αντιδημοκρατικές ενέργειες  της δημοτικής αρχής με μοναδικό σκοπό να εμποδίσει την ελεύθερη έκφραση μεγάλου αριθμού δημοτικών συμβούλων και να αποκλείσει τον λαό της Αιγιάλειας από την ενημέρωση.

Με απειλές και νέα εξώδικα,  τώρα στον τεχνικό υποστήριξης του προγραμματισμένου δημοτικού συμβουλίου για  δήθεν παράνομη ενέργεια , η δημοτική αρχή έγινε αιτία προσωρινής ματαίωσης του δημοτικού συμβουλίου.

Η ενέργεια αυτή  της δημοτικής αρχής  για  να μην συνεδριάσουν, όπως είχαν  το νόμιμο δικαίωμα, τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου με την δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά την συνεδρίαση  και να ενημερωθεί ο κάθε δημότης, δημιουργεί πρωτόγνωρα δεδομένα και εκθέτει ολόκληρη την Αιγιάλεια.

Ο αυταρχισμός δεν θα βρεί πρόσφορο έδαφος. Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι με εξώδικα και απειλές στους δημοτικούς συμβούλους.

Δηλώνουμε  στους δημότες  ότι ο αυταρχισμός και οι απειλές δεν θα μας κάμψουν.   Οι δημότες της Αιγιάλειας θα ενημερωθούν. Θα  προχωρήσουμε σε νέα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου άμεσα, όπως ο νόμος ορίζει και θέτουμε στην κρίση τους τις   αντιδημοκρατικές ενέργειες της δημοτικής αρχής».

«Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΕΙ»

Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή καταγγέλλει την αντιπολίτευση για παλινδρομίες, επισημαίνοντας πως «σε σχέση με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την περίφημη συνεδρίαση που ζήτησαν οι 20 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και που ως αίτημα έλαβε αρνητική γνωμοδότηση από τη αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν πως στην αρχή υπήρχε ξεκάθαρα ο προσανατολισμός προς λήψη απόφασης για ματαίωση του διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων και για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης της ύδρευσης. Αφού αντιλήφθηκαν, έστω και καθυστερημένα, πως δεν είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο να αναιρέσει νόμιμες αποφάσεις που ελήφθησαν από το αρμόδιο θεσμικό όργανο (Οικονομική Επιτροπή), σήμερα «παλινδρομούν» και μιλούν για το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη συζήτηση, το διάλογο και την έκφραση απόψεων, με σκοπό τους πλέον να κατατεθεί ανάλογη πρόταση/γνώμη προς την αρμόδια για τα θέματα Οικονομική Επιτροπή!

Όλα αυτά σίγουρα προκαλούν προβληματισμό στους πολίτες για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα όσων φωνασκούν και επινοούν προβλήματα και «σκάνδαλα» απλά για τις εντυπώσεις -αλλά προ του κινδύνου να διαπράξουν ποινικά αδικήματα που δεν είχαν προβλέψει πάνω στο «ενδιαφέρον» τους για την πρόοδο του Δήμου, κάνουν πλέον στροφή 180 μοιρών. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η «γραμμή» τους, να αποφασίζουν αυτοί ως «περισσότεροι» με τα όποια ετερόκλητα κίνητρα και κριτήριά τους και να είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις τους ο θεσμικός εκπρόσωπος του Δήμου, δηλαδή ο δήμαρχος. Ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες από πολλούς αιρετούς της αντιπολίτευσης: «Πού θα πάει η κατάσταση;». Συμφωνούμε. Παράλληλα προβληματιζόμαστε ως δημοτική αρχή με την εμμονή τους να στήνουν εμπόδια σε ό,τι προσπαθούμε να κάνουμε για να λύσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα χρονίζοντα και καθημερινά προβλήματα του τόπου».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement