Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σοκ στη Ρόδο: 31χρονη ζούσε σε τρώγλη 10 χρόνια – Οι λόγοι που την οδήγησαν στην απομόνωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρόδο η περίπτωση μιας 31χρονης που επί 10 χρόνια ζούσε απομονωμένη και κλεισμένη σε μια τρώγλη, χωρίς παράθυρα, σε κεντρικό σημείο στην ανατολική πλευρά του νησιού, χωρίς να δέχεται επισκέψεις από την οικογένειά της.

Η Αστυνομία, εκτελώντας δικαστική απόφαση, έστησε επιχείρηση υποχρεωτικού εγκλεισμού της σε ίδρυμα, προκειμένου να ζει σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας αναφέρει η dimokratiki.gr.

Τα άκρα της 31χρονης έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτεταμένη μόλυνση ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια. Η εικόνα του υπνοδωματίου θύμισε σκηνές από θρίλερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 31χρονη πιθανότατα να ανήκει στις περιπτώσεις διαταραχής φύλου. Φέρεται να έχει εισπράξει στην πορεία της ζωής της και κυρίως στα σχολικά χρόνια απαξίωση και να βίωσε από νωρίς τον κοινωνικό αποκλεισμό από τους συγχωριανούς της. Υπέστη κατάθλιψη, απομονώθηκε και οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκοπεί οριστικά από τον κοινωνικό της περίγυρο ακόμη και από την οικογένειά της.

Οι εκδηλώσεις της απέναντι στους ανθρώπους που την προσέγγιζαν ήταν εκδηλώσεις θυμού, είχε εξάρσεις, έβριζε και θεωρούσε ότι ούτε οι γονείς της δεν την υποστήριξαν όταν επέλεξε να συμπεριφέρεται ως άνδρας.

Η γυναίκα έμεινε κλεισμένη στο πατρικό της με ένα κρεβάτι, μια τηλεόραση και έναν υπολογιστή. Οι γονείς της φοβόντουσαν τις φωνές της και κάθε προσπάθεια να υποστηριχθεί από ειδικούς απέβη άκαρπη γιατί η ίδια δεν επιθυμούσε υποστήριξη από ψυχολόγο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement