Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Από την Δευτέρα οι μεταγγίσεις στον «Αγ. Ανδρέα»-Στο Ταχύρυθμο θα φιλοξενείται πλέον η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» έχει ήδη ξεκινήσει.

Ένα αίτημα ετών πλέον παίρνει σάρκα και οστά μετά από τις πρωτοβουλίες της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των ενηλίκων θαλασσαιμικών που μεταγγίζονται στο Γ.Ν.Π. Πατρών «Καραμανδάνειο».

Για την φιλοξενεία της Μονάδας Μεσογειακής Αναμαίας, όπως επίσης της ημερήσιας νοσηλείας της Νευρολογικής και Ρευματολογικής Κλινικής- άλλαξε όψη ο τρίτος όροφος του ταχύρρυθμου κτιρίου Γ. Γεννηματάς στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Οπως δήλωσε στην «Γ» ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος «εξασφαλίστηκαν οι κατάλληλοι χώροι προκειμένου να μεταφερθεί η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Από την Δευτέρα 21/12/2020 οι συστηματικές μεταγγίσεις αίματος σε ενήλικες θα λαμβάνουν χώρα στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» εξασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας.

Ήταν ένα αίτημα που είχε τεθεί από τους μεταγγιζόμενους αλλά και από την ιατρική κοινότητα από το 2018 και πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες παρόλες τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».
Σημειώνει, επίσης, πως «χώροι άνω των 700 τετραγωνικών μέτρων που επί χρόνια παρέμεναν ανεκμετάλλευτοι και βρίσκονταν σε κακή κατάσταση επισκευάστηκαν από το προσωπικό του νοσοκομείου. Οι ανακαινισμένοι αυτοί χώροι ήδη διατέθηκαν προς χρήση σε ιατρούς, ψυχολόγους, εργαστήρια, διοικητικό προσωπικό και συνέβαλαν στην ουσιαστική αποσυμφόρηση του προσωπικού καθώς και στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας περί αποστάσεων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στις εργασίες συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα εργαζόμενοι από την Τεχνική Υπηρεσία, το Τμήμα Πληροφορικής, το Τμήμα Βιοιατρικής Τεχνολογίας και το Τμήμα Επιστασίας».
Nα σημειωθεί πως οι χώροι του κτιρίου ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη και ανακαινίστηκαν και αξιοποιήθηκαν από την παρούσα διοίκηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς και στο προσωπικό που υπηρετεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στους δρόμους από χθες οι Τελάληδες καλούν τους Πατρινούς να παρακολουθήσουν την αποψινή live streaming τελετή

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κεντρικό σύνθημα «Το καρναβάλι αλλάζει» οι δύο Τελάληδες, Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς μεταδίδουν από χθες το μήνυμα ότι το Πατρινό Καρναβάλι έστω και υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες είναι εδώ!

Οι δυο Τελάληδες έχουν βγει στους δρόμους της Πάτρας με το μουσικό άρμα καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης που θα γίνει σήμερα στις 21.00 και θα μεταδοθεί live streaming.
ΤΑ «ΦΩΤΑ» ΣΤΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ»
Η τελετή έναρξης και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή εκπομπή από τοπικά-περιφερειακά κανάλια και σε live streaming από site του διαδικτύου και την επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr.

Θα εστιάσει στα συστατικά που αποτελούν το μακρόχρονο καρναβάλι μας, ρίχνοντας φως σε ορισμένα από τα σημεία, γεγονότα σταθμούς της υπεραιωνόβιας ιστορίας του θεσμού πλαισιωμένα με ορισμένα εμβληματικά αγαπημένα και διαχρονικά καρναβαλικά τραγούδια, που όλοι έχουμε στα αυτιά μας αυτές τις ημέρες. Τα τραγούδια αυτά θα ερμηνεύσει αναλαμβάνοντας τη διασκέδασή μας ορχήστρα καταξιωμένων και έμπειρων μουσικών της πόλης, που είναι μέλη του Σωματείου επαγγελματιών μουσικών Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα τη δική τους πινελιά θα αποτυπώσουν τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Στο Δημοτικό Θέατρο θα λάβουν χώρα τα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα καθώς και η επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 που θα κηρύξει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Η εκδήλωση που θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες, θα είναι σπονδυλωτή και εκτός της βασικής σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο όπου κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο δημοσιογράφος Ιάσονας Τσόλης, θα περιλαμβάνει και άλλες τέσσερις διαφορετικές απομακρυσμένες δράσεις-τηλεοπτικές συνδέσεις με άλλους παρουσιαστές.

Η πρώτη δράση αφορά σε σύνδεση με το Καρναβαλικό Εργαστήρι όπου θα περιηγηθούμε στο χώρο δημιουργίας των κατασκευών, στο παρόν του Πατρινού Καρναβαλιού και θα «ανακαλύψουμε» τον περσινό Καρνάβαλο, που δυστυχώς δεν είδαμε λόγω της ματαίωσης του τελευταίου τριημέρου των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2020.

Η δεύτερη δράση θα γίνει μέσω της σύνδεσης με μια παραδοσιακή ταβέρνα-χώρο διασκέδασης, που θα μας μεταφέρει στο καρναβαλικό κλίμα αλλοτινών εποχών προσεγγίζοντας τον χαρακτήρα του λαϊκού, παραδοσιακού καρναβαλιού που άφησε το ίχνος του στην καρναβαλική μας ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Τον χαρακτήρα του κοσμοπολίτικου καρναβαλιού και την ατμόσφαιρα και τις μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος θα προσεγγίσει η τρίτη σύνδεση με την αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας-Ωδείου Πατρών, που έγραψε τη δική του ιστορία στο Πατρινό Καρναβάλι. Εκεί η ατμόσφαιρα του δρώμενου θα ανασύρει από τη μνήμη την χρυσή εποχή όπου κυριαρχούσαν οι παλαιοί μεγαλοπρεπείς χοροί και χοροεσπερίδες.

Στην τέταρτη δράση ο Τελάλης με τη διπλή του φετινή υπόσταση (Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς) θα περιηγείται στους δρόμους της Πάτρας, όπου μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Εκτός των τεσσάρων αυτών δράσεων-συνδέσεων τους θεατές της τηλεοπτικής και διαδικτυακής μετάδοσης επιφυλάσσονται και άλλες εκπλήξεις απόλυτα ταιριαστές στο κλίμα του Πατρινού Καρναβαλιού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

OΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Την συγγραφή του σεναρίου, της πρόζας των τελάληδων, την παρουσίαση σε μια εξωτερική σύνδεση και τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Τζίμης Πολίτης. Τηλεσκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης. Κεντρικός παρουσιαστής των δράσεων από το Δημοτικό Θέατρο θα είναι ο Ιάσονας Τσόλης. Στις παρουσιάσεις των συνδέσεων οι Τζίμης Πολίτης, Κατερίνα Τσουκαλά, Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς.

ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Ωστόσο από σήμερα το πρωί στην Πάτρα θα έχει δοθεί η πρώτη καρναβαλική γεύση ενόψει της τελετής έναρξης αφού σε μια εκδήλωση στο Δημαρχείο Πατρών σύμφωνα με την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Στη δράση ειδικό ρόλο θα έχουν μέλη της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές της Πάτρας θα μείνουν χωρίς νερό τη Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, από 8:30 έως 15:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Κεφαλόβρυσο – Σαραβάλι – Μονοδένδρι Κρήνης – Ομπλός.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δηλητηρίασαν γάτες στο Νότιο Πάρκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται στην πόλη μας, επανειλημμένα περιστατικά θανάτωσης ζώων σε διάφορες περιοχές. Πρόκειται για θλιβερές και απάνθρωπες πράξεις, που πρέπει να είναι καταδικαστέες από την κοινωνία μας.

Εκτός από την Πλαζ, Υψηλάντου, Ναυαρίνου, Κορίνθου και Αγυιά, τώρα εντοπίστηκαν δηλητηριασμένες γάτες και στο Νότιο Πάρκο. Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει πως «τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας τελούν υπό την προστασία του Δήμου Πατρέων και σιτίζονται νομίμως από εθελοντές.

Ο Δήμος συνδράμει σ’ αυτό το έργο με δωρεάν τροφές.
Η απόπειρα δηλητηρίασης ζώων, και γενικά η κακοποίηση ζώων και η θανάτωσή τους τιμωρείται αυστηρά. Η δολοφονία και βασανισμός ζώου είναι κακούργημα. Οι αρμόδιες αρχές χρειάζεται να συμβάλλουν, κάθε μία από το πόστο της, στην προστασία των αδέσποτων ζώων. Πέρα από κάθε νόμο, η οποιαδήποτε πράξη κατά αδυνάτων, όπως είναι και τα αδέσποτα ζώα, προσβάλει κατάφορα την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας».

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα