Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Από την Δευτέρα οι μεταγγίσεις στον «Αγ. Ανδρέα»-Στο Ταχύρυθμο θα φιλοξενείται πλέον η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» έχει ήδη ξεκινήσει.

Ένα αίτημα ετών πλέον παίρνει σάρκα και οστά μετά από τις πρωτοβουλίες της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των ενηλίκων θαλασσαιμικών που μεταγγίζονται στο Γ.Ν.Π. Πατρών «Καραμανδάνειο».

Για την φιλοξενεία της Μονάδας Μεσογειακής Αναμαίας, όπως επίσης της ημερήσιας νοσηλείας της Νευρολογικής και Ρευματολογικής Κλινικής- άλλαξε όψη ο τρίτος όροφος του ταχύρρυθμου κτιρίου Γ. Γεννηματάς στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Οπως δήλωσε στην «Γ» ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος «εξασφαλίστηκαν οι κατάλληλοι χώροι προκειμένου να μεταφερθεί η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Από την Δευτέρα 21/12/2020 οι συστηματικές μεταγγίσεις αίματος σε ενήλικες θα λαμβάνουν χώρα στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» εξασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας.

Ήταν ένα αίτημα που είχε τεθεί από τους μεταγγιζόμενους αλλά και από την ιατρική κοινότητα από το 2018 και πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες παρόλες τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».
Σημειώνει, επίσης, πως «χώροι άνω των 700 τετραγωνικών μέτρων που επί χρόνια παρέμεναν ανεκμετάλλευτοι και βρίσκονταν σε κακή κατάσταση επισκευάστηκαν από το προσωπικό του νοσοκομείου. Οι ανακαινισμένοι αυτοί χώροι ήδη διατέθηκαν προς χρήση σε ιατρούς, ψυχολόγους, εργαστήρια, διοικητικό προσωπικό και συνέβαλαν στην ουσιαστική αποσυμφόρηση του προσωπικού καθώς και στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας περί αποστάσεων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στις εργασίες συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα εργαζόμενοι από την Τεχνική Υπηρεσία, το Τμήμα Πληροφορικής, το Τμήμα Βιοιατρικής Τεχνολογίας και το Τμήμα Επιστασίας».
Nα σημειωθεί πως οι χώροι του κτιρίου ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη και ανακαινίστηκαν και αξιοποιήθηκαν από την παρούσα διοίκηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς και στο προσωπικό που υπηρετεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement