Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Η πρώτη κλήση σε δίκτυο 5G στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματικότητα αποτελεί η πρώτη κλήση σε δίκτυο 5G στην Αθήνα, η οποία έγινε κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την συνάντηση «ουσιαστικής αλλά και μεγάλης συμβολικής σημασίας, γιατί ενώ αποτελεί ένα βήμα στο ψηφιακό αύριο της χώρας, συμβαίνει την επομένη ακριβώς της ολοκλήρωσης δημοπράτησης των συχνοτήτων για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς», όπως ανέφερε.

Σύμφωνα μάλιστα με ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Α.Σκέρτσος, με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας συχνοτήτων για τα δίκτυα νέας γενιάς, η Ελλάδα γίνεται μια από τις μόλις 3 ευρωπαϊκές χώρες που αποκτά εμπορική πρόσβαση στα δίκτυα 5ης γενιάς. «Μια διαδικασία που υλοποιήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς σε 12 μόλις μήνες, με διαφάνεια και διορατικότητα μια και η δημοπράτηση όλου του φάσματος διαθέσιμων συχνοτήτων δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη χώρα μας για την προσέλκυση περισσότερων ψηφιακών επενδύσεων με μηδενικό πλέον χρόνο υστέρησης στη μεταφορά δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας», όπως αναφέρει.

Αναφορικά με το σημερινό βήμα προς το ψηφιακό αύριο της χώρας, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως έγινε πράξη σε μόλις 12 μήνες, διαδικασία που έφερε 372 εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. «Απαιτούσε πάρα πολλές προαπαιτούμενες ενέργειες, οι οποίες έγιναν εν μέσω πανδημίας και με αυτό τον τρόπο κράτος, επιχειρήσεις, πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε νέες δυνατότητες που μόνο η υψηλή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει. Ο διαγωνισμός έγινε με διαφάνεια, έγινε με διορατικότητα. Δημοπρατήθηκε σχεδόν όλο το φάσμα των διαθέσιμων συχνοτήτων, αλλά ένα μέρος τους διακρατήθηκε, για να παραχωρηθεί χωρίς κόστος σε πανεπιστήμια, σε start up, σε δημιουργικά κέντρα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement