Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Ο εισαγγελέας Λακαφώσης πρότεινε την καταδίκη του διαιτητή Δημητρόπουλου για το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης προτείνει την αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων 22 κατηγορούμενων για την υπόθεση των «28». Επίσης πρότεινε την εποχή του διαιτητή Αλέξανδρου Δημητρόπουλου για το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός και οι Αρβανιτίδης, Λαναρής, Μπάρμπας, Παυλίδης για το Ολυμπιακός – Βέροια.

Συγκεκριμένα μετά από δύο μήνες διακοπής, ελέω κορονοϊού, ο Εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης έκανε γνωστή την πρότασή του για τους 28 κατηγορούμενους στην υπόθεση της «Συμμορίας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου».

Από τη διαδικασία προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός κι ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν εμπλέκονται σε χειραφέτηση αγώνων, καθότι δεν προκύπτει συναλλαγή του ισχυρού άντρα των ερυθρόλευκων ούτε με τον Γιώργο Σπανό για το ματς με τον Ατρόμητο ούτε και με τον Αρβανιτίδη για την αναμέτρηση με τη Βέροια.

Ωστόσο, ο Εισαγγελέας, διαπίστωσε πως έχει επιτευχθεί αλλοίωση αποτελέσματος στην αναμέτρηση της Βέροιας με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης κατ’ επιλογή του Αρβανιτίδη μέσω του Λαναρή. Επίσης, ένοχος προτείνεται ο Δημητρόπουλος για το ματς Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους για «Συμμορία» προτείνεται η απαλλαγή τους, λόγω παραγραφής, καθώς όπως ισχυρίστηκε η δράση της ατόνισε τον Δεκέμβρη του 2012, αρχές του 2013 και ως εκ τούτου έχει επέλθει παραγραφή αφού είναι πλημμέλημα. Πρόκειται εκτός από τον ισχυρό άντρα του Ολυμπιακού για τους: Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρο ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην πρόεδρο ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος της ΚΕΔ).

Κατά συνέπεια, ο Λακαφώσης προτείνει:

Αθώοι οι κατηγορούμενοι:

Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος, Σπανός, Αγγελόπουλος, Σα Πίντο και οι διαιτητές: Κώστας Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας.

Ένοχοι οι:

Δημητρόπουλος για το Παναχαϊκή – Ολυμπιακός και οι Αρβανιτίδης, Λαναρής, Μπάρμπας, Παυλίδης για το Ολυμπιακός – Βέροια.

Ο Λακαφώσης ξεκίνησε την αγόρευσή του λέγοντας:

«Οι καταθέσεις Κούγια και Αλαφούζου αποτυπώθηκαν εν πολλοίς σε κατηγορίες. Ο Κούγιας εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εν πολλοίς αναίρεσε τις καταγγελίες του, είπε ότι δεν έχει στοιχεία που να προκύπτει χειραγώγηση αγώνα, ότι η αναφορά του σε στελέχη της ΕΠΟ ήταν κατά την κρίση του. Το ίδιο συνέβη και με τον Αλαφούζο που είπε ότι ότι οι καταγγείλει ήταν αποτέλεσμα δικών του κρίσεων βλέποντας τους αγώνες. Το βούλευμα στηρίζεται σε πολλούς πυλώνες ένας από τους οποίους είναι ο δανεισμός παικτών. Αναφέρει το βούλευμα αρκετές περιπτώσεις δανεισμών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δανεισμός παικτών δεν αποτελεί προνόμιο μόνο του Ολυμπιακού. Από μόνος του ο δανεισμός παικτών δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη πρακτική, είναι προβλεπόμενη».

Για το βούλευμα που κάνει λόγο για το ότι οι «8» συνεννοήθηκαν να κάνουν παράνομες πράξεις από την 1/11 μέχρι και το Δεκέμβριο και τη συνάντηση στο Χίλτον, ο Λακαφώσης είπε: «Δεν μπορούν να έχουν ενταχθεί σε μια ανύπαρκτη ένωση προσώπων μέχρι τον Δεκέμβρη του 2011. Οι Γιάχος, Δούρος και Μπριάκος ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού άρα πως μπορεί να είχαν ενταχθεί στην ένωση. Τουλάχιστον τον Μάιο του 2012 τέτοια συνοχή δεν υπήρχε ανάμεσα στους τρεις και τον Μαρινάκη».

Ο κύριος Λακαφώσης στις 11.00 ζήτησε διακοπή και στη συνέχεια θα επιστρέψει για να συνεχίσει ανακοινώνοντας την πρότασή του. Κατά την επιστροφή του στην έδρα άρχισε να αναφέρεται ξεχωριστά σε ματς και κατηγορίες προς διαιτητές.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement