Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Άρπαξαν» τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν άγνωστοι, οι οποίοι αφαίρεσαν από την εικόνα της Παναγίας τα τάματα των πιστών, αξίας 5.000 ευρώ περίπου!

Το περιστατικό έγινε στα Συχαινά, προχθές τα ξημερώματα, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την πόρτα του Ναού, μπήκαν στο εσωτερικό του και κατευθύνθηκαν προς το τέμπλο και στην εικόνα της Παναγίας, απ’ όπου αφαίρεσαν τιμαλφή αντικείμενα που είχαν αφήσει οι πιστοί ως τάματα.

Το θλιβερό γεγονός έγινε αντιληπτό από την Ηγουμένη της Μονής, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία και ήδη αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη ή των δραστών.
Αξίζει να τονιστεί πως οι ιερόσυλοι αφαίρεσαν χρυσούς σταυρούς, δακτυλίδια και βραχιόλια, η χρηματική αξία των οποίων υπολογίζεται στο ποσό των 5.000 ευρώ αλλά η συναισθηματική τους αξία είναι ανεκτίμητη!

Για το περιστατικό, η Αστυνομία ανακοίνωσε τα εξής: «Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Τρίτης στα Άνω Συχαινά Πατρών, διέρρηξαν Ιερά Μονή και αφαίρεσαν από εικόνα της Παναγίας τάματα (χρυσά βραχιόλια, δαχτυλίδια και σταυρούς). Διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών».

Ροή ειδήσεων

Advertisement