Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Παραμύθι εξ αποστάσεως-Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζουν την «Φρικαντέλα, 

Δημοσιεύθηκε

στις

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και η Δραματική Σχολή του, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ετοίμασε και παρουσιάζει διαδικτυακά ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι ειδικά για τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από στήριξη και χαμόγελο, παιδιά που αυτές τις μέρες θα τις περάσουν σε ένα κρεβάτι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, παιδιά των δημοτικών ΚΔΑΠ.

Πρόκειται για την αγαπημένη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα, που δραματοποίησαν οι σπουδαστές του 2ου έτους της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας .
Το δραματοποιημένο παραμύθι έχει αναρτηθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν τα παιδιά για να ψυχαγωγηθούν και να ξεχάσουν για λίγο τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν, τις συνθήκες που επικρατούν λόγω των μέτρων.
Μ’ αυτόν τον τρόπο και επειδή η ζωντανή επικοινωνία δεν είναι δυνατή, για μία ακόμη φορά, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας επικοινωνεί με τα παιδιά του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, τους συμμετέχοντες στα προγράμματα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και στις Δομές-ΚΔΑΠ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
Το θέατρο στέλνει με τον δικό του τρόπο το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του στους μικρούς του φίλους που έχουν ανάγκη να εμψυχωθούν και να μην χάσουν την αισιοδοξία τους.
Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Το παραμύθι έχει ανέβει στην πιο κάτω διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=tVOc7aNfkvk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2byGCr-6-mNsZ23k_2hHoAzvXiSPZDFUoHNXjRmLQwZYYujisdbMM2XSQ


Ροή ειδήσεων

Advertisement