Connect with us

Μαγειρική

Καλαμαράκια με σπανάκι           

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

700γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα

500γρ. σπανάκι

1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

3-4 κολοκυθάκια, σε χοντρές ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί

5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

χυμό από 2 λεμόνια

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Στραγγίζετε καλά τα καλαμαράκια. Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Τελευταίο ρίχνετε το σκόρδο. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, ανακατεύετε ξανά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το σπανάκι. Ανακατεύετε να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύετε να μαλακώσει το σπανάκι, για 10 λεπτά. Στο τέλος βάζετε και τα μυρωδικά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το δυόσμο, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε και μαγειρεύετε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει εντελώς το φαγητό. Aν σας λείψει κάποιο φρέσκο μυρωδικό δεν πειράζει. Μπορείτε να βάλετε και ξερό δυόσμο ή να προσθέσετε μια φρέσκια ψιλοκομμένη τομάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement