Connect with us

Μαγειρική

Σουτζουκάκια κοτόπουλου με τραχανά   

Published

on

       

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα σουτζουκάκια

1 κιλό κιμά κοτόπουλου

750ml κρασί κόκκινο

300γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

½ κουτ. σούπας θυμάρι

1 κουτ. σούπας κύμινο

1 πρέζα κανέλα

100ml ελαιόλαδο

150-200ml ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή από κύβο

αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Για τον τραχανά

400γρ. τραχανά ξινό κρητικό

2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή από κύβο

4 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες

2 κλωναράκια θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε σε κατσαρόλα τον τραχανά μαζί με το ζωμό κοτόπουλου, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη σε χαμηλή φωτιά, για 25 λεπτά, μέχρι να βράσει καλά ο τραχανάς. Αν η σούπα σας είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο ζωμό. Αλατοπιπερώνετε. Αφαιρείτε το θυμάρι, τη δάφνη και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κρασί με το κύμινο και την κανέλα μέχρι να μείνουν 100ml. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο σε ένα μικρό σκεύος για 10 λεπτά. Κατόπιν ανακατεύετε αυτά τα υλικά μαζί με όλα τα υπόλοιπα και ζυμώνετε καλά. Αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε σουτζουκάκια των 40γρ. Τα σοτάρετε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ζωμό και βράζετε για 10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Κατόπιν, προσθέτετε τα σουτζουκάκια στον τραχανά και ζεσταίνετε. Μόλις ο τραχανάς ξαναβράσει είναι έτοιμος. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με λίγο γιαούρτι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement