Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Βελουτέ φάβας με αβγοτάραχο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. φάβα

24 φέτες αβγοτάραχου, λεπτές

1 λίτρο ζωμό κότας

1 κρεμμύδι μέτριο σε φέτες

1 καρότο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο

χυμό από ½ λεμόνι

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

αλάτι

Εκτέλεση:

Αδειάζετε τη φάβα σε σουρωτήρι και την πλένετε με άφθονο, κρύο νερό. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το καρότο, το σκόρδο και τα σοτάρετε όλα μαζί να μυρίσουν όμορφα. Προσθέτετε την πλυμένη φάβα και ανακατεύετε καλά για 3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό κότας και αφήνετε να πάρει βράση. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε να χυλώσει και να σπάσει η φάβα. Την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, τη βάζετε στο μπλέντερ και τη χτυπάτε να πάρετε ένα βελούδινο πολτό. Τη βάζετε ξανά στην κατσαρόλα, την αφήνετε να πάρει μια βράση, δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε επιπλέον ζωμό και λίγο αλάτι. Σερβίρετε τη βελουτέ βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου από τρεις λεπτές φέτες αβγοτάραχου. Διακοσμείτε με σταγονίτσες από χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement