Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κεραμέως για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια: «Δεν μπορεί να μπαίνουν φοιτητές γράφοντας μόνο το όνομά τους»- Αντιδράσεις από αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σημασία για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, της αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα φοιτητών που «γράφουν απλά το όνομά τους» και εισάγονται σε ιδρύματα, τόνισε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας στις επικρίσεις του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, η υπουργός, αναρωτήθηκε αν το ΚΚΕ υποστηρίζει τη δυνατότητα των φοιτητών να μπαίνουν στα πανεπιστήμια με βαθμούς που δεν ξεπερνούν τη μονάδα.«Θεωρείτε σωστό να πληρώνουν οι φορολογούμενοι, για φοιτητές που εισέρχονται γράφοντας μόνο το όνομά τους;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «μπορεί κανείς να μπαίνει σε τμήμα που έχει δηλώσει ως 200ωστή επιλογή; Να εγγράφεται σε πανεπιστήμιο μόνο και μόνο για να πάρει τη θέση από κάποιον άλλο που επιθυμεί να φοιτήσει εκεί;».

Η κ. Κεραμέως στηλίτευσε ακόμα την πρακτική του να αφήνονται οι φοιτητές να ακολουθούν σπουδές που δεν συνδέονται με την αγορά εργασίας. «Ο άλλος δρόμος είναι να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν. Να προσφέρουμε στους νέους επιλογές με αντίκρισμα. Είναι στερεότυπο ότι η καταξίωση έρχεται μόνο στο πανεπιστήμιο, γιατί είναι εξίσου σημαντική η καταξίωση στις επαγγελματικές σχολές», είπε.

Σφοδρή επίθεση από Κουτσούμπα και Φίλη
Νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας είχε εξαπολύσει επίθεση στην υπουργό για την πρόθεσή της να αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, λέγοντας πως βαδίζει στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Βάζετε φραγμούς και φίλτρα στα παιδιά. Πρώτη φορά κυβέρνηση παίρνει τέτοια άθλια και κατάπτυστη απόφαση. Πάρτε την πίσω τώρα, δεν είναι δυνατόν να φέρνετε τώρα τέτοιο πράγματα! Εκτός αν θέλετε να σπείρετε ανέμους και να θερίσετε θύελλες», είπε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement