Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός – Βατόπουλος: Ίσως αλλάξει η απόφαση για 9 άτομα στο xριστουγεννιάτικο τραπέζι

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ενδεχόμενο να χρειάζονται πιο αυστηρά μέτρα, στα πρότυπα του πρώτου lockdown στις περιοχές όπου εντοπίζεται αυξημένο ιικό φορτίο τόνισε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων υπουργείου Υγείας.

Όπως πρότεινε, στις «κόκκινες» περιοχές χρειάζονται μέτρα όπως το Πάσχα του 2020 χωρίς μετακινήσεις και καλεσμένους εκτός οικογένειας, αφήνοντας να διαφανεί, ότι θα επανεξεταστεί και το μέτρο για την παρουσία 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια.

Αναφερόμενος ειδικότερα σε ενδεχόμενες παρεμβάσεις, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι τα πάντα θα μείνουν κλειστά, από τομείς της οικονομίας, έως και την εκκλησία, εφόσον επιβληθούν πιο αυστηρά τοπικά Lockdown.

«Δεν τιθασεύεται η επιδημία», σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας για περιοχές που εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα όπως είναι η Δυτική Αττική και διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας. «Αυτό μας αναγκάζει να σκεφτούμε να εισηγηθούμε αυστηρότερα μέτρα», τόνισε.

Η φιλοσοφία γύρω από αυτό, είναι να μειωθεί στο ελάχιστο η επαφή των ανθρώπων και οι μετακινήσεις σε άλλες περιοχές/νομούς. Σχολίασε μάλιστα, ότι στη Δ. Αττική ο δείκτης θετικότητας, είναι υπερδιπλάσιος από την υπόλοιπη.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την περιοχή του Ασπροπύργου στην Αττική, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε ότι κομβικό ρόλο έχουν οι βιομηχανίες που φιλοξενούνται στην περιοχή και απασχολούν αρκετό κόσμο. Εκεί όπως εξήγησε, δεν είναι εύκολο στις αρκετές ώρες να φοράει κανείς μάσκες. Ενώ στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν αρκετοί φοιτητές από πολλές περιοχές της χώρας, όπου κινήθηκαν και έτσι έγινε η διασπορά

Μιλώντας για τα τεστ, ο κ. Βατόπουλος παραδέχθηκε ότι δεν γίνεται η διαγνωση σε πολλά κρούσματα καθώς μεταξύ άλλων δεν γίνονται και αρκετά τεστ. Απαντώντας στην ερώτηση αν τα επίπεδα νοσηλείας είναι συμβατά με την υπόλοιπη επιδημιολογική εικόνα, σχολίασε ότι είναι εκει που πρέπει, ενώ σημείωσε ότι πλέον και οι γιατροί είναι πιο ενημερωμένοι στο τι πρέπει να κάνουν.

Ελλάδα

ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα η πληρωμή των επιδομάτων Οκτωβρίου;

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 να δουν οι δικαιούχοι όλων των επιδομάτων που πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ χρήματα στους λογαριασμούς τους διαθέσιμα στα ΑΤΜ όλης της χώρας, κάτι που φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Λόγω της επίσημης αργίας στις 28/10 και δεδομένου πως τα επιδόματα πιστώνονται από το προηγούμενη ημέρα -απόγευμα της τελευταίας εργάσιμης του μήνα, και έκτακτα μόνον γι’ αυτόν τον μήνα- ενδέχεται η πίστωση να  αρχίσει από το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί στις 29 του ίδιου μήνα.

Οι πληρωμές αφορούν το πρώην ΚΕΑ (νυν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), καθώς και τα επιδόματα στέγασης, γέννησης, αναπηρικά, στεγαστική συνδρομή, επίδομα ομογενών, σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης υπερηλίκων.

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Τουρισμός Για Όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα voucher Ιουλίου 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρχισε η υποβολή αιτημάτων πληρωμής για παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για τα voucher Ιουλίου 2021.

Τα αιτήματα πληρωμής διατακτικών (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (καταλύματα και τουριστικά γραφεία) θα μπορούν να υποβάλλονται έως τις 10 Νοεμβρίου 2021.

Η υποβολή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr και αφορά vouchers που εξαργυρώθηκαν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους (1/7/2021 – 31/7/2021).

Περισσότερα

Ελλάδα

Πληθωρισμός στην Ευρωζώνη: Στα χαμηλότερα ποσοστά η Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2021, από 3% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο πληθωρισμός στην ΕΕ ήταν 3,6% τον Σεπτέμβριο, από 3,2% τον Αύγουστο και 0,3% τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Μάλτα (0,7%), την Πορτογαλία (1,3%) και την Ελλάδα (1,9%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία και τη Λιθουανία (αμφότερα 6,4%) και την Πολωνία (5,6%). Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 25 κράτη-μέλη, μειώθηκε σε ένα κράτος μέλος, παρέμεινε σταθερός σε ένα.

Τον Σεπτέμβριο, η υψηλότερη συνεισφορά στο ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ προήλθε από την ενέργεια (+1,63 ποσοστιαίες μονάδες, pp), ακολουθούμενη από τις υπηρεσίες (+0,72 pp), τα βιομηχανικά προϊόντα εκτός ενέργειας (+0,57 pp) και τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,44 pp).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα