Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Βόλεϊ

Π. Παπαδόπουλος: « Πιστευω πως στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου θα αγωνιστούμε»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευτυχώς μια από τις πολλές εκκρεμότητες, λύθηκε κατά το ήμισυ και μιλάμε για το αίτημα της volleyleague η οποία από την Δευτέρα έχει μπει σε ρυθμούς προπόνησης και αυτό ικανοποίησε τους ανθρώπους του αθλήματος.

Βέβαια όπως λέμε κατά το ήμισυ, αφού το επόμενο βήμα είναι η ΓΓΑ να ανάψει πράσινο φως για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάτι που λέγεται πως θα γίνει τον επόμενο μήνα.
Χθες μιλήσαμε με τον Πατρινό βολεϊμπολίστα της Κηφισιάς, Παναγιώτη Παπαδόπουλο ο οποίος μας δήλωσε: «Ήδη έχουμε επιστρέψει σε διαδικασία προπονήσεων. Προφανώς, υπάρχει ικανοποίηση για την ευκαιρία που μας δίνεται αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως πολλοί αθλητές παραμένουν ακόμα ανενεργοί, περιμένοντας νέα από την κυβέρνηση.
Το μεγάλο πλέον θέμα είναι η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος αλλά ακόμα δεν υπάρχει πληροφόρηση. Εγώ είμαι αισιόδοξος πως στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα αγωνιστούμε! Οπότε, μας δίνεται χρόνος ικανοποιητικός για να βρεθούμε σε αγωνιστική κατάσταση και πάλι. Συγχρόνως, μέλημα όλων των παικτών και των ομάδων είναι η διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας ανάμεσά μας. Έτσι, ήδη έγιναν και θα γίνονται τακτά τα τεστ που απαιτούνται.
Με την ευκαιρία θέλω να στείλω ευχές σε όλο τον κόσμο, με υγεία και υπομονή! Καλά Χριστούγεννα»!
Π.Κ.

Περισσότερα
Advertisement

Βόλεϊ

Εγινε τηλεδιάσκεψη στη preleague και οι περισσότερες ομάδες είναι υπέρ της έναρξης-Θετικός ο ΑΟ Αιγιαλέων

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Με δεδομένο πως η volley league ανδρών ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και πως σύντομα θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα της volley league γυναικών, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις πιο κάτω κατηγορίες, την pre league και την Α2 Εθνική βόλεϊ, καθώς βλέπουμε και τη διάθεση της πολιτείας να ανοίξει σιγά-σιγά ο αθλητισμός.

Βέβαια σημαντικό στοιχείο στο σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος είναι τι θα γίνει με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθήσει κάθε πρωτάθλημα, ώστε η πολιτεία να ανάψει πράσινο φως αφού είναι κομβικό για να δοθεί το ΟΚ.
Εδώ όμως υπάρχει ένα συγκεκριμένο ερώτημα, υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες από πλευρές ομάδων για να γίνονται ανά εβδομάδα μοριακά τεστ λίγη όχι;
ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ PRE LEAGUE
Για παράδειγμα πριν λίγες μέρες υπήρξε τηλεδιάσκεψη που συμμετέχει ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος με εκπρόσωπους και των 12 ομάδων που αγωνίζονται στη pre league όπου εξέφρασαν την αγωνία τους για το πότε θα τους επιτρέψουν χρονικά. Την Αχαΐα εκπροσώπησε ο ΑΟ Αιγιαλέων ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος.
Οι πληροφορίες λένε πως η πλειοψηφία των ομάδων ήταν θετικές για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μάλιστα η πλειοψηφία ήταν θετική να αναλάβει και το κόστος των τεστ.
Από εκεί και πέρα εντός των ημερών θα υπάρξει σύσκεψη ανάμεσα σε ανθρώπους της ΕΟΠΕ και την ΓΓΑ για να συζητήσουν αρχικά την επιστροφή των ομάδων στις ομαδικές προπονήσεις και προϊόντος του χρόνου να αρχίσει το πρωτάθλημα ενδεχόμενος τον Μάρτιο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Για παράδειγμα, με επιστολή του προς την Ε.Ο.ΠΕ. ο Απόλλωνας Καλαμάτας -αγωνίζεται η Πατρινή Νίκη Κόλλια- που αγωνίζεται στη πρι λιγκ γυναικών ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: ««Με την παρούσα επιστολή θέλουμε, αφενός να σας μεταφέρουμε την ικανοποίησή μας που μέσω των προσπαθειών σας επαναξεκίνησαν οι μεγάλες κατηγορίες Α1 ανδρών και γυναικών και αφετέρου να σας ζητήσουμε την επανέναρξη της δεύτερης κατηγορίας στη χώρα της Pre League γυναικών στην οποία και ανήκουμε.
Είναι γνωστό ό,τι η δημιουργία της Pre League γυναικών έδωσε μια μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του ανταγωνιστικού γυναικείου βόλεϊ, με συνθήκες αγώνων εφάμιλλων της μεγάλης κατηγορίας και έχει μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχία της εθνικής μας ομάδας μετά από πολλά χρόνια.

 

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Έρχεται τηλεδιάσκεψη για preleague και Α2 Εθνική βολεϊ

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα χρόνου είναι οι εξελίξεις για το μέλλον των υπολοίπων κατηγόριων στο βόλεϊ από την στιγμή που ξεκινά η volley league ανδρών ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η volley league γυναικών.

Οι πληροφορίες λένε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ΕΟΠΕ και τα σωματεία που αγωνίζονται στην preleague ανδρών και γυναικών ώστε να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης αλλά και το κομβικό θέμα των τεστ.
Κάτι αντίστοιχο ενδέχεται να γίνει το επόμενο διάστημα και στην Α2 Εθνική, όπου υπάρχει και συμμετοχή τριών πατρινών ομάδων.
Το βασικό θέμα βέβαια της συνάντησης θα είναι να κατατεθούν προτάσεις και αν υπάρχει η διάθεση από τα σωματεία να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα με ό,τι προβλήματα φέρει η χρονική επιμήκυνση που είναι δεδομένη λόγω covid-19.
Βεβαία το μεγαλύτερο ρόλο θα παίξουν η πορεία του ιού και οι συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί τον επόμενο μήνα όμως η ΕΟΠΕ θέλει και την άποψη των σωματείων για να πάρει οριστικές αποφάσεις.
Η ΕΣΠΕΠ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ
Σε ό,τι αφορά τα πιο δικά μας, δηλαδή τα πρωταθλήματα της Β΄ Εθνικής ανδρών-γυναικών που διεξάγονται υπό την σκέπη της ΕΣΠΕΠ, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με την pre league και την Α2 Εθνική.
Πάντως οι άνθρωποι της ΕΣΕΠ λένε πως θα εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια για να επαναρχίσουν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέχρι τον Ιούνιο.
Εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουν τον Φεβρουάριο όταν θα είναι και πιο ξεκάθαρη η εικόνα.
Π.Κ.

Περισσότερα

Βόλεϊ

Ο Πατρινός βολεϊμπολίστας της Κηφισιάς Π. Παπαδόπουλος μίλησε στην “Γ” για την επανέναρξη της volley league

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη της volley league. Το Σάββατο επαναρχίζει το πρωτάθλημα με την 3η αγωνιστική και πλέον το ερώτημα που απασχολεί και την περιοχή μας είναι τι θα γίνει με τις πιο κάτω κατηγορίες…
Ο Πατρινός παίκτης της Κηφισιάς, Παναγιώτης Παπαδόπουλος μίλησε στη «Γ» για το πώς έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα και τις ελπίδες του αν θα δοθεί το πράσινο φως και για τα υπόλοιπα εθνικά πρωταθλήματα…

«Η παράταση του lockdown, μετά το πέρας των γιορτών μείωνε τις πιθανότητες για επανέναρξη το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου. Η απόφαση της κυβέρνησης μας χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς προπονούμαστε περιμένοντας τους αγώνες» είπε αρχικά ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Αν είχαμε περαιτέρω καθυστέρηση θεωρώ πως θα είχαμε ένα αναπροσαρμοσμένο πρωτάθλημα. Πλέον, όμως, εφόσον κυλήσουν ομαλά οι συνθήκες, θα ολοκληρωθούν όλες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ώς τα τέλη Απριλίου. Φέτος, υπάρχει χρονικός περιορισμός λόγω προκριματικών των εθνικών ομάδων. Θέλω να πιστεύω πως άμεσα θα ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες με ασφάλεια ώστε να μην έχουμε δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αγωνιστική απραξία. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει περιορισμός για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Κάλλιστα, μπορούν να αγωνίζονται και μέχρι τέλος Μαΐου αν χρειαστεί!».
«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 5-8 ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ PRELEAGUE»
Πάντως με βάση το ρεπορτάζ που υπογράφει στο «Φως» ο Στέφανος Λεμονίδης, ένας από τους παλαιότερους και έγκυρους ρεπόρτερ στο βολεϊ, δύσκολα θα επαναρχίσει η preleague αφού δεν θα γίνουν αγώνες για τις θέσεις 5-8.
Μέρος του ρεπορτάζ αναφέρει: «Από εκεί και πέρα ξεκινά η Volley League Ανδρών με μοριακά τεστ αντιγόνου και με αγώνες κάθε τρεις ημέρες, προκειμένου να προλάβουν να τελειώσουν στις 15 Απριλίου και να χωρέσουν και το Κύπελλο.
Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα μεταφέρουν τις βαθμολογίες τους, θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Όσον αφορά το 5-8, δεν θα διεξαχθεί, αφού όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα Pre League. Αλλά και σε περίπτωση που γίνει το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα, ο όγδοος θα παίξει μπαράζ με τον τρίτο της Pre League και η μάχη θα είναι άνιση».

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα