Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός Αργ. Σοφοτάσιος μιλά στην “Γ” για την παρατεταμένη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ιδιαίτερη κατάσταση βιώνει ο Πατρινός διεθνής αθλητής τάε κβον ντο της Δύναμης Πατρών Αργύρης Σοφοτάσιος λόγω της παρατεταμένης διακοπής των προπονήσεων και της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Έχει να δώσει επίσημο αγώνα εδώ και δέκα μήνες. Την περσινή χρονιά ο αθλητής που προπονείται με τους Γιώργο και Ξενοφώντα Σταύρακα είχε διεκδικήσει την είσοδό του στην ολυμπιακή ομάδα χωρίς όμως να το καταφέρει. Τελειώνοντας το όλο σκηνικό θα έχει τον χρόνο να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του με τη μέχρι τώρα διαδρομή του με δύο σημαντικές διακρίσεις, την πρωτιά στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων αλλά και την 5η θέση στην Ολυμπιάδα Νέων, ενώ έχει αναδειχθεί 4 φορές χρυσός πανελληνιονίκης. Έχει κατακτήσει μετάλλια σε διάφορα τουρνουά και έχει συμμετοχή σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα. Είναι φοιτητής στη Σχολή Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και πλέον έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος.
Λόγω του λοκντάουν έχει αλλάξει κάτι από την καθημερινότητα;
Α.Σ.: «Λόγω του λοκντάουν, η καθημερινότητα όλων των αθλητών έχει αλλάξει πολύ. Ο καθένας μας προσπαθεί να διατηρηθεί σε μία καλή κατάσταση, όσο αυτό είναι δυνατό, με ό,τι εφόδια διαθέτει ο καθένας».
-Ποιους στόχους θα διεκδικήσεις το 2021 αν ξεπερασθεί η πανδημία;
Α.Σ.: «Όταν με το καλό περάσει όλο αυτό θα αρχίσει ο καθένας να διαμορφώνει το πλάνο του. Ακόμα βρισκόμαστε σε κατάσταση άγνοιας, καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο. Επομένως, το να τεθούν κάποιοι συγκεκριμένοι στόχοι είναι ουτοπικό. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα (έλλειψη αγώνων, αναβολή διοργανώσεων) και η όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση, τόσο ως προς το σωματικό όσο και ως προς το ψυχολογικό κομμάτι. Όταν επιτευχθεί αυτό, τότε θα έρθει η στιγμή να μπούνε οι επόμενοι στόχοι ως προς τις επικείμενες διοργανώσεις και προκρίσεις».
-Μπορεί να βοηθήσουν οι ατομικές προπονήσεις;
Α.Σ.: «Ο μοναδικός στόχος που έχουμε όλοι οι αθλητές είναι να παραμείνουμε σε μία καλή κατάσταση γενικά, προκειμένου να είναι πιο εύκολο, μετά, να επανέλθουμε σε επίπεδα αγώνων».


Ροή ειδήσεων

Advertisement