Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάντηση ΥΕΘΑ: «Αναμένονται θετικές εξελίξεις για το ΚΕΤΧ…»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευχάριστα νέα προκύπτουν για το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤΧ) έπειτα από την πρόσφατη απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου προς τον βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελο Τσιγκρή.

Ειδικότερα, απαντώνται σειρά θεμάτων που έθεσε ο Αχαιός βουλευτής και σχετίζονται με τις μετατάξεις, την αύξηση της στελέχωσης και την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του στρατοπέδου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει-μεταξύ άλλων- τα εξής: «…το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε νέο κύκλο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας θα συμπεριλάβει τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΚΕΤΧ με σκοπό τη μετάταξη επιπλέον προσωπικού σε αυτό…».

Αναφορικά με την αύξηση της στελέχωσης του ΚΕΤΧ, «…θα εξετασθεί η μετάθεση στο Κέντρο, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών με κατάλληλες ειδικότητες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού των μεταθέσεων του έτους 2021…».

Τέλος, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δυνατοτήτων του ΓΕΣ για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και της Αναπτυξιακής Στρατηγικής του ΥΠΕΘΑ 2020-2023 -σύμφωνα με τους Εθνικούς Στρατηγικούς Στόχους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2021-2025)- έχουν προταθεί: 1. Η τοποθέτηση 1.648 φωτοβολταϊκών σωμάτων, 2. η αναβάθμιση αιθουσών των πέντε σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης, 3. η αποκατάσταση της στέγης του σχολείου μηχανουργικών κατεργασιών και 4. η αντικατάσταση αμιαντοσκεπών σε κτίρια και υπόστεγα.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο «κυρ Μέντιος» σε… περιπολία στο λιμάνι!

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκπληκτοι οι λιμενικοί, εντόπισαν χθες έναν γαϊδαράκο να περιφέρεται στις εγκαταστάσεις του νέου λιμανιού της Πάτρας, χωρίς να συνοδεύεται.

Άμεσα, έσπευσαν κοντά του και το οδήγησαν σε ασφαλές σημείο, παρέχοντάς του νερό και κάποια τρόφιμα. Παράλληλα, ενημερώθηκε η αστυνομία προκειμένου να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης του ζώου και να μπορέσει να το παραλάβει.

Ελπίζουμε να υπάρξει σύντομα αίσιο τέλος στην «περιπέτεια» του συμπαθούς, όσο και σπάνιου στις μέρες μας, τετράποδου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές της Πάτρας θα μείνουν χωρίς νερό τη Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, από 8:30 έως 15:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Κεφαλόβρυσο – Σαραβάλι – Μονοδένδρι Κρήνης – Ομπλός.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Αγίου Στεφάνου-Τι εντόπισαν στα κελιά των κρατουμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοσχέδια μαχαίρια, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και χαπιών ανακάλυψαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνες σε κελιά, κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ διενεργήθηκαν και σωματικές έρευνες

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα