Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: «Να ωφεληθούν περισσότεροι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες»

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετική χαρακτηρίζει ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδς να εξασφαλίσει επέκταση του προγράμματος επιχορήγησης για τις πληττόμενες από την πανδημία μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ζητά να τροποποιηθούν τα κριτήρια μοριοδότησης για να επωφεληθούν περισσότεροι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες.
Στην επιστολή του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο πρόεδρος του ΕΕΣ Πάτρας Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος αναφέρει τα εξής: «Διανύουμε μία περίοδο όπου λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που την συνοδεύει ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου πλήττονται βαρύτατα καθώς παραμένουν ουσιαστικά κλειστές στην πιο παραγωγική περίοδο του χρόνου. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης όπου έδωσαν αγώνα επιβίωσης ώστε α παραμείνουν όρθιες και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας και κοινωνική συνοχή δέχονται ένα νέο ανυπολόγιστα βαρύ πλήγμα. Η επέκταση του προγράμματος επιχορήγησης από την Περιφέρεια αποτελεί μια θετική είδηση μικρής έστω βοήθειας».
Ωστόσο, επισημαίνει [ως «ο τρόπος που λειτούργησε και τα κριτήρια της προηγούμενης φάσης δεν ευνόησαν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που είναι και οι πιο ευάλωτες και πληττόμενες. Η μείωση του ανώτατου πλαφόν επιδότησης που είχαμε εισηγηθεί θα έδινε την ευκαιρία σε περισσότερες επιχειρήσεις να ωφεληθουν. Επίσης η γραφειοκρατική πολυπλοκότητα ανάγκασε τους αιτούντες σε έξοδα που με απλοποίηση μπορούν να αποφευχθούν».
ΤΙ ΖΗΤΟYΝ
Γι’ αυτούς τους λόγους ο ΕΕΣΠ ζητά «την συμμετοχή του Συλλόγου στον καθορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης ώστε να συμβάλουμε :
• στο να είναι περισσότεροι οι ωφελούμενοι
• στο να υπάρχει προσανατολισμός προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
• στην απλοποίηση της όλης διαδικασίας».
Τέλος, ζητά επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση της πρότασης μας για την δημιουργία πλατφόρμας e-shop τοπικών καταστημάτων καθώς και την υποστήριξη διαφημιστικής καμπάνιας στήριξης της τοπικής αγοράς όταν επιτραπεί να λειτουργήσει κανονικά».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το «ευχαριστώ» ασθενούς με κορωνοϊό-Η άλλη, θετική πλευρά που δίνει ελπίδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμεινε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Covid του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» επί 16 ολόκληρες μέρες δίνοντας την δική του «μάχη» με τον κορωνοϊό.

Άγνωστος μεταξύ αγνώστων, απομονωμένος και μακριά από την οικογένειά του, καθώς διαμένει στο χωριό Ραπτόπουλου Αγράφων του Ν. Ευρυτανίας, ο Πάνος Παπαδημάτος βγήκε νικητής.
Με αφορμή την περιπέτειά του, ο κ. Παπαδημάτος αναφέρει «στις αρχές Δεκεμβρίου 2020 ασθένησα από COVID-19, στο χωριό μου Ραπτόπουλο Αγράφων τού νομού Ευρυτανίας. Νοσηλεύτηκα, σε σοβαρή κατάσταση, 4-5 ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, το οποίο δεν διαθέτει εντατική μονάδα. Εκείνο το χρονικό διάστημα η έξαρση τού κορωνοϊού ήταν στο αποκορύφωμά της και η ανεύρεση διαθέσιμης κλίνης σε εντατική μονάδα, σε πανελλήνιο επίπεδο, φάνταζε όνειρο ανεκπλήρωτο.
Λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασής μου, έγινε διασωλήνωσή μου και μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας στις 7-12-2020, όπου νοσηλεύτηκα στην εντατική μονάδα ΑΝΤΙ-covid-19, μέχρι τις 23-12-2020, που εξήλθα, υγιής πλέον, από το νοσοκομείο.
Τώρα από το χωριό μου, το Ραπτόπουλο Αγγράφων που διαμένω μόνιμα, απόλυτα υγιής, αισθάνομαι την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια για την αμέριστη συμπαράστασή τους, και τις άοκνες και αγωνιώδεις προσπάθειές τους, για την αποκατάσταση της υγείας μου, τους κυρίους και κυρίες, που είχα την μεγάλη τύχη να βρεθώ στα χέρια τους:
Λεωνίδα Στέλλα, πνευμονολόγο ιατρό, Διευθυντή της ΑΝΤΙ-COVID-19 κλινικής τού νοσοκομείου “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” Πατρών.
Ντέμυ Δημητροπούλου ιατρό λοιμωξιολόγο, Πατρούλα Μανωλοπούλου και Ιφιγένεια Ραβάνη ιατρούς εντατικολόγους.
Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό τού νοσοκομείου.
Εύχομαι να είναι Ευτυχισμένοι στη ζωή τους, να έχουν Υγεία και Δύναμη, και πάντα να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, όπως αυτοί μοναδικά ξέρουν να προσφέρουν. Πάντοτε θα τους θυμάμαι με εκτίμηση, αγάπη και ευγνωμοσύνη».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημοπρατείται η γραμμή Αίγιο-Ρίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα δύο διαγωνισμοί πρόκειται να βγουν από την ΕΡΓΟΣΕ το επόμενο δίμηνο, στα πλαίσια της προώθησης των σιδηροδρομικών μεταφορών. Πρόκειται για το έργο της Β΄ φάσης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας αλλά και το έργο της ολοκλήρωσης της νέας διπλής γραμμής Αίγιο-Ρίο.

Το μήμα Αίγιο-Ρίο, πρόκειται για το σημαντικότερο έργο της τρέχουσας περιόδου. Αφορά την ολοκλήρωση της νέας διπλής γραμμής από το Αίγιο μέχρι το Ρίο. Η μεγάλη εργολαβία που έχει κόστος άνω των 120 εκατ. ευρώ, είναι σε τελικό στάδιο ωρίμανσης και τις επόμενες ημέρες η ΕΡΓΟΣΕ θα στείλει τα τεύχη δημοπράτησης στην Διαχειριστική Αρχή προς έγκριση. Αν δεν υπάρξουν σημαντικές παρατηρήσεις, τότε το έργο θα μπορέσει να προκηρυχθεί τον Μάρτιο.
Στο τμήμα Αίγιο-Ρίο, σήμερα εκτελούνται παράλληλα δύο εργολαβίες με αντικείμενο την δημιουργία υποδομής. Σε αυτή την εργολαβία θα συμπεριλαμβάνονται: η επιδομή (γραμμές), σηματοδότηση, ηλεκτροκίνηση, ETCS και οι νέοι σταθμοί και στάσεις Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Καμάρες, Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα, Αγ. Βασίλειος, Ρίο και Μποζαϊτικα.
Τα έργα αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κατασκευαστικού κλάδου που βλέπουν νέα σιδηροδρομικά έργα μετά από αρκετό καιρό. Αυτά τα δύο νέα έργα έρχονται να προστεθούν σε άλλα δύο έργα της ΕΡΓΟΣΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πράσινο φως από τη Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ για το έργο της Β`φάσης του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας. Στη συνέχεια το Δ.Σ. θα πάρει απόφαση για τη δημοπράτηση του έργου και θα προκηρυχθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στον Ιανουάριο το έργο θα έχει βγει στον άερα με τη δημοπράτηση να τοποθετείται τον ερχόμενο Μάρτιο. Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό ακόμα τριών αποβαθρών με την παράλληλη τοποθέτηση γραμμών ηλεκτροκίνησης, νέα επιδομή και σύγχρονες λειτουργίες (ανελκυστήρες, κυλιόμενες κλίμακες κ.α.).
Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η περίφημη υπόγεια σύνδεση του Κεντρικού Σταθμού με τον παρακείμενο σταθμό Μετρό “Σταθμός Λαρίσης” αλλά και Η/Μ εγκαταστάσεις εντός του σταθμού. Το κόστος του έργου αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κακοποίηση και δολοφονία ζώων-Όλοι το νου μας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα