Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πνίγηκαν» στη λάσπη- Κατολίσθηση στο Δασύλλιο προκάλεσε ζημιές σε αρκετά σπίτια στην οδό Κάλβου και άφησε χωρίς νερό μεγάλο μέρος της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τόνοι λάσπης «πλημμύρισαν» την οδό Κάλβου και Καρόλου εξαιτίας κατολίσθησης που σημειώθηκε χθες στις 5 τα ξημερώματα στο Δασύλλιο.

Δεκάδες σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές, αφού η λάσπη διαπέρασε τις πόρτες, καταστρέφοντας έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές. Οι κάτοικοι την ώρα που κοιμόντουσαν άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και είδαν τόνους λάσπη να κατεβαίνουν από το Δασύλλιο απειλώντας τις περιουσίες τους, ενώ από θαύμα δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Μάλιστα, σε αρκετά σημεία η λάσπη έφθασε τα πέντε εκατοστά προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ενώ επενέβη και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωστόσο εξαιτίας της κατολίσθησης η οποία αποδίδεται στις τελευταίες βροχοπτώσεις, προκλήθηκε και σοβαρή βλάβη στον αγωγό ύδρευσης, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα του αρκτικού διαμερίσματος της Πάτρας να μείνει χθες χωρίς νερό.
Οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν: οδός Κορίνθου, Πυροσβεστείο, Γούβα, Ζαβλάνι, Ανθούπολη, Συχαινά και η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Αγ. Σοφίας, Καρόλου Κωνσταντινουπόλεως.

Η υπηρεσία επενέβη άμεσα καταβάλλοντας προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία σταδιακά έγινε το απόγευμα.

«Ένας κεντρικός αγωγός έσπασε εξαιτίας της κατολίσθησης. Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή κι ενώ ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την αποκατάστασή του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” ο Λευτέρης Αυτιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκίνηση σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του λογιστή Λευτέρη Αυτιά.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων και γνωστών.
Επί σειρά ετών είχε συνεργασία με γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία η οποία δραστηριοποιείτο στο λιμάνι της Πάτρας.
Βαρύ πένθος για την οικογένειά του αλλά και συγγενείς και φίλους, που καλούνται να διαχειριστούν την απώλειά του.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Μοίραλης: Να δοθεί λύση για το Δημοτικό Σχολείο Ακταίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Ακταίο εξαιτίας των ελλιπών κτιριακών υποδομών αναδεικνύει ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μοίραλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η Τοπική Κοινότητα Ακταίου τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σημαντικά.

Αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού είναι και η αύξηση του αριθμού των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο το οποίο μετατράπηκε σε 6 θεσιο προκειμένου να καλύψει τις νέες ανάγκες. Η μεταφορά του νηπιαγωγείου σε γειτονικό χώρο και η εγκατάσταση λυόμενου στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, έδωσαν μια πρόχειρη λύση για την κάλυψη των αναγκών στο σχολικό συγκρότημα.

Παρόλα αυτά προκύπτει η ανάγκη επέκτασης των υφισταμένων εγκαταστάσεων, διότι έχουν ανακύψει τα εξής σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου:
1) Δεν υφίσταται Γραφείο Δασκάλων.
2) Δεν υφίσταται Αίθουσα Πληροφορικής.
3) Οι υπάρχουσες αίθουσες είναι πολύ μικρές και χωράνε περιορισμένο αριθμό θρανίων.

Το Τοπικό Συμβούλιο Ακταίου μετά από διαβούλευση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνωναλλά και τους εκπαιδευτικούς, προτείνουν ως βέλτιστη και εφικτή λύση, την επέκταση της σχολικής μονάδας στο γειτονικό οικόπεδο.

Για αυτό και ζητούν από το Δήμο Πατρέων την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επέκταση, με την ελπίδα ότι το δίκαιο αίτημά τους θα εισακουστεί».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημειώνεται ότι σε ένα 24ωρο διενεργήθηκαν 32.437 τεστ κορωνοϊού στη χώρα μας από αυτά τα 12.579 ήταν μοριακά και τα 19.858 rapid test.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα