Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Πώς με 12.000 ελέγχους ανά ημέρα θα αποφύγουμε το τρίτο κύμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σ’ ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού που ακόμη μαίνεται στην χώρα, προχώρησε η κυβέρνηση.

Η στρατηγική ελέγχου του ασυμπτωματικού πληθυσμού με τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου (rapid test) σε τυχαία δείγματα πολιτών, αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη.

Πρόκειται για ένα νέο μηχανισμό διενέργειας 12 χιλιάδων τυχαίων τεστ ημερησίως, για την παρακολούθηση της διασποράς στον πληθυσμό. Στην πλατφόρμα testing.gov.gr οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους υποβληθούν σε δωρεάν τεστ αντιγόνου (rapid test), σε 386 σημεία ελέγχου σε όλη τη χώρα.

Δείτε λεπτομέρειες σχετικά με τα τεστ – Μαγιορκίνης: Ξεκινούν 12 χιλιάδες τυχαία τεστ στον πληθυσμό – Δημιουργείται πλατφόρμα συμμετοχής των πολιτών

Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο τυχαίος έλεγχος στον πληθυσμό θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, η συγκεκριμένη επιλογή βασίστηκε σε ειδικούς λόγους και συνθήκες, που τώρα ωρίμασαν.

Ο πρώτος είναι ότι η εγκυρότητα των rapid test -τα οποία ήρθαν στη χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου- δεν είχε αποδειχθεί επιστημονικά μέχρι σήμερα. Σήμερα οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι γνωρίζουν με βεβαιότητα, ότι τα αποτελέσματα έχουν απόκλιση από τα αξιόπιστα μοριακά (PCR), από 4% εως 6%.

Δεύτερος λόγος είναι ότι ήταν δύσκολο να οργανωθεί ο τρόπος ενός συστηματικού στατιστικού ελέγχου, ο οποίος θα υπολογίζει επιδημιολογικές παραμέτρους που σχετίζονται με τη γεωγραφική περιοχή των -υπό έλεγχο- δειγμάτων και με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα. Και αυτό το πρόβλημα, έχει πλέον λυθεί με τη συμβολή του επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), Κίμωνα Δρακόπουλου, του ίδιου επιστήμονα που δημιούργησε και την πλατφόρμα, με τη φόρμα PLF, που πρέπει να συμπληρώνει όποιος περνά τα σύνορα της χώρας.

Η νέα πλατφόρμα testing.gov.gr που δημιούργησε, είναι αυτή που θα επιλέγει -μέσω ειδικού αλγόριθμου- ποιοι πολίτες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής τους και τον ταχυδρομικό τους κώδικα θα υποβάλλονται σε δωρεάν rapid test, αν και εφ’ όσον είναι ασυμπτωματικοί και το επιθυμούν οι ίδιοι να εξεταστούν.

Τυχαίοι έλεγχοι σε ασυμπτωματικούς: Το “μάτι” των επιδημιολόγων στην κοινότητα
Το νέο σύστημα testing ουσιαστικά αποτελεί ένα εργαλείο πρόγνωσης, το οποίο μπορεί να ανιχνεύει έγκαιρα ανάμεσα σε ασυμπτωματικούς, δηλαδή ανθρώπους είναι είναι φορείς αλλά κυκλοφορούν και διασπείρουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν, σε ποιες περιοχές αυξάνεται “σιωπηλά” το επιδημιολογικό φορτίο.

Σε δηλώσεις του στο iatropedia.gr ο Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, χαρακτηρίζει τους τυχαίους ελέγχους, “μάτι” των επιδημιολόγων στην κοινότητα.

“Γίνεται για λόγους προληπτικούς ώστε να έχουμε ένα “μάτι” στην κοινότητα,και να ελέγχουμε τους ασυμπτωματικούς και να διαγιγνώσκουμε έγκαιρα τους ασυμπτωματικούς στις περιοχές της Ελλάδας που έχουν πρόβλημα. Θα γίνεται σε 12.000 άτομα ημερησίως, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαγιορκίνης, με τυχαίο τρόπο. Έτσι θα βλέπουμε έγκαιρα, αν σε μια περιοχή υπάρχει αυξημένη τάση, μια έξαρση σε ότι αφορά τη διασπορά του κορονοϊού. Δεν έχει να κάνει με την τρέχουσα κατάσταση. Έχουμε αυξημένη διασπορά σήμερα και το ξέρουμε. Μειώνεται βέβαια, αλλά αυτό το νέο testing το εφαρμόζουμε προκειμένου να μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα τι συμβαίνει στο μέλλον”, αναφέρει.

Πέρα από την εμπειρία του δεύτερου κύματος που οδήγησε τους ειδικούς σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για το πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test, ο Καθηγητής Επιδημιολογίας αναφέρει κι έναν άλλο λόγο που αυτά δεν έγιναν νωρίτερα. Έχει νόημα, όπως λέει φεύγοντας από το δεύτερο κύμα, να είμαστε περισσότερο έτοιμοι να αποτρέψουμε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

“Σιγά – σιγά θα μπούμε σε μια περίοδο που θα έχει ελεγχθεί το δεύτερο κύμα. Δηλαδή μέχρι τώρα δεν ήταν προτεραιότητά μας να δούμε τι συμβαίνει σε κάποιες περιοχές. Ξέραμε ότι οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ήταν πολύ βεβαρημένες. Το ζητούμενο είναι όταν ξεφύγουμε από από το δεύτερο κύμα να μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα τυχόν τρίτο κύμα, όσο πιο έγκαιρα γίνεται”, σημειώνει ο Καθηγητής κ. Παρασκευής.

Θα χρησιμοποιηθεί για τους εμβολιασμούς;
Ανοιχτό παραμένει, εάν το συγκεκριμένο προγνωστικό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της νόσου Covid.

Το σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης τυχόν υψηλής μεταδοδικότητας του ιού σε κάποια περιοχή, θα μπορούσε να χρησιμεύσει τροχιοδεικτικά, βοηθώντας τους επιστήμονες να αποφασίσουν εμβολιαστική παρέμβαση στην συγκεκριμένη περιοχή.

“Είναι κάτι στο οποίο δεν έχει καταλήξει ακόμα η Επιτροπή Εμβολιασμών αλλά ενδεχομένως να ληφθεί υπόψη, γιατί πραγματικά έχει νόημα αυτό. Σε μια περιοχή, δηλαδή, που είναι βεβαρυμένη, έχει νόημα να την προφυλάξουμε. Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για την κοινότητα, επομένως αυτοί οι οποίοι δεν έχουν μολυνθεί είναι καλό να τους προφυλάξουμε, γιατί είναι σε έναν μεγαλύτερο κίνδυνο. Φυσικά αφού έχουν εμβολιαστεί πρώτα οι ευπαθείς ομάδες. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε και στις συστάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών”, αναφέρει ο Καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής.

Πώς θα δηλώνουν οι πολίτες συμμετοχή στο πρόγραμμα και πως θα γίνεται η επιλογή
Η πλατφόρμα testing.gov.gr θα ανοίξει τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου το βράδυ. Οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον. Στη συνέχεια, η πρώτη ομάδα 12.000 ατόμων που θα επιλεγεί από το σύστημα, θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα λαμβάνουν με μήνυμα στο κινητό τους το αποτέλεσμα του τεστ. Το τεστ είναι δωρεάν.

Δείτε πως θα δηλώνεται η πρόθεση συμμετοχής από τον πολίτη και τι μήνυμα θα λαμβάνει για επιβεβαίωση:

Η επιλογή των πολιτών θα είναι τυχαία, οπότε ένας πολίτης μπορεί, ακόμα και αν κάνει αίτηση, να μην επιλεγεί ή να επιλεγεί σε διαφορετικό χρόνο. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι ασυμπτωματικός, ενώ αν κάποιος πολίτης εμφανίζει συμπτώματα, συμβατά με τη νόσο Covid, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στο γιατρό του ή στον ΕΟΔΥ.

www.newsit.gr

Ελλάδα

Στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ με ραντεβού;

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πολύ σύντομα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ άφησε την Τετάρτη (20.01.2021) ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκονται στις επόμενες δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αναφέροντας ότι απασχολούν 20.000 προσωπικό.

Και όταν τα πρακτορεία ανοίξουν, μπορεί η επίσκεψη σε αυτά να γίνεται με ραντεβού, ενώ αναφέρθηκε στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι, υπάρχει έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή, για την επαναλειτουργία.

Αναφερόμενος στα στοιχεία από την επαναλειτουργία της αγοράς, ο γγ Καταναλωτή είπε ότι η εικόνα της αγοράς, ύστερα από δυο μέρες με ανοιχτά μαγαζιά, είναι «εντυπωσιακή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι» ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι αυξημένος γύρω στο 35% συγκριτικά με πέρυσι.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή», ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε «καθοριστική για τα επόμενα βήματά μας» αυτήν την εβδομάδα.

Δεν αναφέρθηκε σε δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν στο άνοιγμά τους, αλλά υπογράμμισε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει «έτοιμο σχέδιο», το οποίο θα προσκομίσει στην Επιτροπή. «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό», ξεκαθάρισε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που ‘χτίζουν’ μια απόφαση».

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων», ανέφερε και τόνισε ότι, «είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβεβαίωσε δε, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.

Απέκλεισε τα σενάρια για άμεση επαναλειτουργία της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι, το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με το άνοιγμα της εστίασης».

Σε παρατήρηση σχετικά με προσαύξηση σε πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για μη χρήση μάσκας, εξήγησε ότι τα πρόστιμα που αφορούν σε παραβάσεις των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα διοικητικά πρόστιμα.

Αναφορικά με τη δίωρη διορία για ψώνια και την εφαρμογή του μέτρου για άτομα με κινητικά προβλήματα, εκτίμησε πως «υπάρχει ανοχή από τις ελεγκτικές Αρχές σε ειδικές περιπτώσεις».

«…Πάμε πολύ μελετημένα, θέλουμε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη από όλα τα μέρη και φυσικά να ελέγχουμε την πανδημία», κατέληξε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

www.newsit.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Φινάλε σε μεγάλη βεντέτα στην Κρήτη-Διαβάστε με ποιο τρόπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος στη βεντέτα έβαλαν τρεις πολύ γνωστές οικογένειες στα Ζωνιανά, μετά την συμφιλίωση που έγινε ανάμεσά τους το βράδυ της Δευτέρας.

Η αρχή της διαμάχης χάνεται στο χρόνο ανάμεσα στους “μπαρμπάδες” τους και η αιτία είναι όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, τα βοσκοτόπια και τα χωράφια. Τα χρόνια περνούν, η έχθρα υποβόσκει και ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι η φωτιά ανάβει. Δυο αδέλφια από τη μια, ένα άτομο από την άλλη, ξυλοδαρμός και πυροβολισμοί. Μέσα σε λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις “ζώνουν” το χωριό και όλοι κάνουν το σταυρό τους να μην ανοίξει νέος κύκλος αίματος.

Καθοριστικός ο ρόλος από τους μεσίτες

Τότε αναλαμβάνουν οι μεσίτες. Επτά άτομα συνολικά από τα Λιβάδια, τα Ανώγεια και τα Ζωνιανά που επί επτά μήνες προσπαθούσαν να συμφιλιώσουν τις τρεις οικογένειες.

Δουλειά δύσκολη, αμέτρητα βράδια συζητήσεων, πισωγυρίσματα και εντάσεις, όπως είπαν καλά πληροφορημένες πηγές στο zarpanews.gr.

Την Κυριακή μάλιστα τα αίματα άναψαν και πάλι, αστυνομία περικύκλωσε εκ νέου την περιοχή και πολλοί φοβήθηκαν πως “η δουλειά δεν θα κλείσει”.

Όμως οι μεσίτες είχαν κάνει δουλειά και το βράδυ της Δευτέρας δόθηκε και η τελευταία υπόσχεση από τους επί κεφαλής των οικογενειών που συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στις διαπραγματεύσεις.

Συμφιλίωση με κουτσανύχισμα

Ο σασμός μάλιστα που θα κλείσει όχι με μία ούτε με δύο, αλλά με τρεις βαπτίσεις, θα επισημοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο. Τότε δύο μέλη από κάθε οικογένεια θα επισκεφθούν τους συντέκνους τους για το γνωστό στο Μυλοπόταμο έθιμο, το κουτσανύχισμα.

Πρόκειται για μια τελετή όπου κόβονται τα νύχια του μωρού και αυτός που τα κόβει λογάται νονός. Μάλιστα είναι έθιμο αντίστοιχης βαρύτητας με το να χρυσώσει κάποιος ένα μωρό. Συνολικά θα κοπούν τα νύχια σε τρία μωρά, ένα από κάθε οικογένεια που είχαν τη διαμάχη και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνουν και τα μυστήρια.

Και από το Σάββατο και μετά οι άνθρωποι που μέχρι χθες ήταν εχθροί, όπου συναντιούνται θα χαιρετιούνται όπως κάνουν εδώ στην Κρήτη οι σύντεκνοι, άνθρωποι δηλαδή που τους ενώνει η βάπτιση ενός παιδιού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr μόλις έγινε ο σασμός ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν από την Κυριακή σε επιφυλακή στην περιοχή απομακρύνθηκαν διακριτικά.

Όσο για τους μεσίτες, ίσως ήδη έχουν πιάσει δουλειά για τον επόμενο σασμό.

Άλλωστε σε ένα τόσο δύσκολο τόπο όπως ο Μυλοπόταμος, που οι κάτοικοι έχουν μάθει να λύνουν μόνοι τους τις διαφορές τους, οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας τόσο δύσκολες υποθέσεις είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και οι υποθέσεις που έχουν να διαχειριστούν πολλές.

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Κακλαμανάκης : Κορίτσι 12 ετών αφορά η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Μπεκατώρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Φρίκη προκαλούν τα νέα στοιχεία τα οποία κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη σημερινή κατάθεσή της στον εισαγγελέα, καθώς κατονόμασε συναθλήτριά της που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν ακόμα ανήλικη.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, η νέα σοβαρή καταγγελία που έκανε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου αφορά μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης πριν από 9 χρόνια και αφορά ένα παιδί που ήταν από 11 έως 14 ετών.

Ο κ. Κακλαμανάκης είπε ότι το κορίτσι είναι σήμερα 21 ετών και δεν θέλησε να πει άλλες λεπτομέρειες καθώς, όπως είπε, μένει σε περιοχή που η κοινωνία είναι κλειστή και δεν θέλει να το εκθέσει.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε και για «διαχρονική κατάχρηση εξουσίας» ενώ αίσθηση προκαλεί και ένα έγγραφο που πρέπει να υπογράψουν οι αθλητές Ιστιοπλοΐας, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «δεσμεύομαι να μην κάνω ρατσιστικές ή άλλου τύπου μειωτικές και δυσφημιστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε… διοικητικούς παράγοντες».

Η σοκαριστική καταγγελία του Ολυμπιονίκη προκαλεί αίσθηση και αφήνει πολλά ερωτηματικά γύρω από τα όσα συνέβαιναν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα
Τρεις ολόκληρες ώρες κατέθετε στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία λίγο μετά τις 12 εξήλθε από τα δικαστήρια της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στον εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου δεν αναφέρθηκε μόνο στη δίκη της περίπτωση που έχει ήδη καταγγείλει και προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά κατονόμασε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Δράστης φέρεται να είναι άλλο πρόσωπο, όχι ο ίδιος παράγοντας που κατονόμασε η κ. Μπεκατώρου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αξιόποινη πράξη της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τον αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά εκτός από τη δίκη της περίπτωση δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν, και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την κατάθεσή της στον Εισαγγελέα:
«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτό κι άλλες γυναίκες και άνθρωποι που έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και ασφαλής. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε και με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε να βοηθήσουν στη εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.

Το έγκλημα εις βάρος της κ. Μπεκατώρου πάντως αναμένεται να παραγραφεί, καθώς έχουν περάσει 23 χρόνια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπαίνει τελεία στο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης εις βάρος γυναικών.

Ταχύτατη διερεύνηση

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις οδηγήσαν σε ευρύτερες κινήσεις που ξεφεύγουν από αυτή καθ’ αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα την ίδια τη Σοφία Μπεκατώρου.

Με εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητείται από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς ταχύτητα στη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν σε υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ιδιαίτερη ευαισθησία σε ανήλικους και αδύναμες ομάδες, κυρίως νεαρών ατόμων που βρίσκονται στη θέση του θύματος, αλλά και σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας.

Η ίδια, η Ολυμπιονίκης, σημειώνει ότι η αποσιώπηση αυτών των εγκλημάτων είναι οδυνηρή. Όπως τονίζει και σε ανάρτησή της στο Facebook, «η νίκη και η επούλωση των πληγών από το έγκλημα αυτό, που δεν το γιατρεύει ο χρόνος, είναι η δημόσια αποκάλυψη και η τιμωρία του».

Άνοιξαν στόματα

Η γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου, να μιλήσει για τη δική της οδυνηρή εμπειρία, έδρασε σαν καταλύτης για να σπάσουν τη σιωπή τους δεκάδες γυναίκες, που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση.

Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, υπήρξε μπαράζ παραιτήσεων μελών του ΔΣ της Ελληνική Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπου προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 14 Μαρτίου.

Με πρωθυπουργική εντολή οι έρευνες για τις καταγγελίες θα φτάσουν «μέχρι τέλους» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ενώ κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αρχίζει εξονυχιστικούς ελέγχους για τυχόν φαινόμενα διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

www.in.gr

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα