Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τεστ και στις φυλακές “Αγ. Στεφάνου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό πραγματοποιήθηκαν χθες στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, σε συνεργασία της 6ης Υ.ΠΕ. με την Δ/νση του σωφρονιστικού καταστήματος. Πιο αναλυτικά διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε περίπου 150 εργαζόμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Πάτρας από κινητό κλιμάκιο με επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Αντίστοιχα, τεστ θα γίνουν και στους κρατούμενους από αύριο Κυριακή και τμηματικά για λόγους ασφαλείας.
«Το συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης αποτελεί χώρο αυξημένου κινδύνου καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό κρατουμένων, με αποτέλεσμα ο συγχρωτισμός να είναι μια βασική αιτία μετάδοσης της νόσου.

Επίσης, ένας σημαντικός αριθμός εξ αυτών αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι των φυλακών είναι πολίτες της ευρύτερης κοινότητας και αποτελούν και οι ίδιοι παράγοντα κινδύνου για τη διασπορά του νέου κορονοιού μέσα ή έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης. Για αυτούς τους λόγους, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη διενέργειας ελέγχων με rapid tests τόσο στο προσωπικό, όσο και στους κρατούμενους, προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα πιθανά κρούσματα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με εκκλησιαστική απλότητα και χωρίς ονομαστήρια-Η εορτή ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, λόγω των επικρατουσών συνθηκών, δέν θά ἑορτάσῃ τά ὀνομαστήριά του, τήν ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, εορτήν της Ανακομιδῆς των ιερών λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, «οι ιερές τελετές θα πραγματοποιηθούν με εκκλησιαστική απλότητα και λιτότητα, όπως καθ’ ημέραν. Την παραμονή θα τελεσθεί ο εσπερινός και ανήμερα της εορτής ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τέλος ο κ. Χρυσόστομος παρακαλεί κατά την ημέρα αυτή οι πιστοί, αντί άλλων δωρεών, να προσφέρουν ό,τι επιθυμούν υπέρ του κοινωνικού συσσιτίου «ΑΡΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» και του Τηλεοπτικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «ΛΥΧΝΟΣ», ο οποίος μεταφέρει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ως σύγχρονος άμβωνας, την αλήθεια για τον Χριστό και την αγάπη για την Ορθόδοξη Πατρίδα μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: 4 κρούσματα σε μία οικογένεια από την Ζάκυνθο–Διακομιδή στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταματημό δεν έχουν τα θετικά κρούσματα στη Ζάκυνθο τα τρία τελευταία 24ωρα. Ξημερώματα Σαββάτου τετραμελής οικογένεια, κάτοικοι Ζακύνθου, με συμπτώματα επισκέφτηκαν το νοσοκομείο για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Τα αποτελέσματα και των τεσσάρων ήταν θετικά, όμως το ένα από τα παιδιά είναι βρέφος (μόλις 9 ημερών) και θα έπρεπε να γίνει διακομιδή στην Πάτρα και στην παιδιατρική κλινική (COVID) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Έτσι έφυγε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής.

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είχαν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται στο σπίτι τους σε 14ήμερη καραντίνα.

Με αυτά τα νέα 4 κρούσματα ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων τα τελευταία τρία 24ωρα ανέβηκε στα 11 και συνολικά τα 16 στις πρώτες 23 ημέρες του 2021!!!

Από την αρχή της πανδημίας (τον Φεβρουάριο του 2020) στο Γενικό Νοσοκομείο της Ζακύνθου έχουν καταγραφεί έως τώρα 88 θετικά κρούσματα, σε πάνω από 4.200 μοριακά τεστ, ενώ έχουν καταγραφεί και 50 ακόμα θετικά κρούσματα τους καλοκαιρινούς μήνες στα τεστ του αεροδρομίου, όπου και τα 50 κρούσματα αντιμετωπίστηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας.

www.imerazante.gr

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα