Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάντηση ΥΕΘΑ: «Αναμένονται θετικές εξελίξεις για το ΚΕΤΧ…»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευχάριστα νέα προκύπτουν για το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤΧ) έπειτα από την πρόσφατη απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου προς τον βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελο Τσιγκρή.

Ειδικότερα, απαντώνται σειρά θεμάτων που έθεσε ο Αχαιός βουλευτής και σχετίζονται με τις μετατάξεις, την αύξηση της στελέχωσης και την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του στρατοπέδου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει-μεταξύ άλλων- τα εξής: «…το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε νέο κύκλο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας θα συμπεριλάβει τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΚΕΤΧ με σκοπό τη μετάταξη επιπλέον προσωπικού σε αυτό…».

Αναφορικά με την αύξηση της στελέχωσης του ΚΕΤΧ, «…θα εξετασθεί η μετάθεση στο Κέντρο, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών με κατάλληλες ειδικότητες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού των μεταθέσεων του έτους 2021…».

Τέλος, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δυνατοτήτων του ΓΕΣ για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και της Αναπτυξιακής Στρατηγικής του ΥΠΕΘΑ 2020-2023 -σύμφωνα με τους Εθνικούς Στρατηγικούς Στόχους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2021-2025)- έχουν προταθεί: 1. Η τοποθέτηση 1.648 φωτοβολταϊκών σωμάτων, 2. η αναβάθμιση αιθουσών των πέντε σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης, 3. η αποκατάσταση της στέγης του σχολείου μηχανουργικών κατεργασιών και 4. η αντικατάσταση αμιαντοσκεπών σε κτίρια και υπόστεγα.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement