Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κληρώνει» για τους πυλώνες-Tην Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου για τη συνέχιση ή μη των εργασιών κοντά στη Μονή Αγ. Θεοδώρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξετάστηκε χθες από το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων η αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών στον Δυτικό Διάδρομο Πελοποννήσου την οποία κατέθεσε ο ΑΔΜΗΕ στις 16 Δεκεμβρίου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Στο δικαστήριο παρευρέθηκε χθες και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος δια του δικηγόρου του Δήμου κ. Χριστοδούλου, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Τσενές. Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε στο δικαστήριο πως η Δημοτική Αρχή όπως και οι μοναχές δεν είναι αντίθετοι με την πραγματοποίηση του έργου, αλλά θα πρέπει να διατηρηθεί αλώβητο ένα σύμβολο εκκλησιαστικό και ιστορικό επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να επικρατήσει το “δίκαιο της μπουλντόζας”.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των μοναχών κ. Ζαφειρόπουλος εξέθεσε όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τους δύο επίμαχους πυλώνες, προτάσσοντας τις εναλλακτικές λύσεις που έχει ήδη καταθέσει ως εκπρόσωπος της Μονής.
Οι Συνήγοροι του ΑΔΜΗΕ στηρίχτηκαν στο γεγονός ότι επί σειρά ετών δεν έχουν δεχθεί καμία όχληση από κανέναν και για τίποτα όσο αφορά τη Δημοτική Αρχή και την Εκκλησία, επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.

Θυμίζουμε ότι στις 27/11 πέντε μοναχές της Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του έργου του ΑΔΜΗΕ επικαλούμενες οπτική όχληση, μεταξύ άλλων. Οι δύο πυλώνες θα τοποθετηθούν σε απόσταση 500 μέτρων από τη Μονή, χωρίς δυνατότητα αλλαγής της όδευσης, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ΥΠΕΝ από το 2014 βάσει ΑΕΠΟ.
Δεδομένου ότι η τρέχουσα ΠΝΠ που διέπει τη λειτουργία των δικαστηρίων υπό συνθήκες covid-19 έχει ισχύ έως τις 7/1/2021, με σοβαρές πιθανότητες τα έκτακτα μέτρα αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων να παραταθούν πέραν αυτής της ημερομηνίας, ο ΑΔΜΗΕ ζητά το κρίσιμο έργο για την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της Πελοποννήσου να μην μπει στον «πάγο» επ’ αόριστον.

Ροή ειδήσεων

Advertisement