Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κριτική για τη μείωση των χειρουργείων από την ΕΙΝΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Κριτική για τη μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, ασκεί με ανακοίνωση της, η ΄Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας (ΕΙΝΑ).

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΙΝΑ, η μείωση των χειρουργείων κατά 80% στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και κατά 35% στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας έχει σαν αποτέλεσμα την ως τώρα αναβολή και ακύρωση εκατοντάδων επεμβάσεων και την αντίστοιχη εκτίναξή τους, στον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης υποστηρίζεται ότι στον «Άγιο Ανδρέα», η Διοίκηση με έγγραφό της απαιτεί περαιτέρω μείωση στο 80%, για να υπάρξει εναρμόνιση με την άνωθεν κυβερνητική οδηγία.
Αντίστοιχη, σύμφωνα με την ΕΙΝΑ, είναι και η μείωση τουλάχιστον στο 50% των κλινών νοσηλείας στις χειρουργικές κλινικές, οι οποίες είναι μόνιμα πλήρης, με αποτέλεσμα σε κάθε γενική εφημερία οι χειρουργικοί ασθενείς να φιλοξενούνται σε άλλες κλινικές χωρίς ασφαλή παρακολούθηση και νοσηλεία.
Καταλήγοντας η ΕΙΝΑ ζητά να διασφαλισθούν επαναλαμβανόμενα τεστ στους υγειονομικούς, στους συνοδούς των ασθενών, με ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας, με ειδικά πρωτόκολλα διαχείρισης των ασθενών, με αύξηση της στελέχωσης κ.α

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement