Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο ΠΟΠ στηρίζει τον νέο αγώνα της ΕΟ Ποδηλασίας που θα συμπεριληφθεί στον 43ο αγώνα θυσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Προσπάθεια αναβάθμισης των αγώνων της ποδηλασίας δρόμου (αγώνισμα αντοχής) και της ορεινής ποδηλασίας (αγώνισμα cross country, country olympic) θα επιχειρήσει η ποδηλατική ομοσπονδία μέσα στο 2021.

Είναι σημαντικό ότι για τους αγώνες δρόμου η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει στην Πάτρα στο πλαίσιο του 43ου αγώνα θυσίας που φέτος θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Μαρτίου λόγω των μέτρων για τον covid-19.
Η διοίκηση του ΠΟΠ έχει ξεκινήσει έναν πρώτο σχεδιασμό τον οποίο αναμένεται να υποβάλει στην ΕΟ Ποδηλασίας στηρίζοντας τον νέο θεσμό. Πρόκειται για διασυλλογικούς αγώνες που θα γίνονται με την ευθύνη των σωματείων και της αντίστοιχης Ένωσης-Τοπικής Επιτροπής. Βασικές προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους θα αποτελέσουν η τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου και η οικονομική ευχέρεια των σωματείων-ενώσεων να τους διοργανώσουν. Η ονομασία της σειράς των αγώνων για το δρόμο είναι Δρόμος Λίγκα Ελίτ.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έξι μονοήμερους αγώνες δρόμου αντοχής.
Οι ημερομηνίες:
-21 Φεβρουαρίου
-7 Μαρτίου
-28 Μαρτίου
-30 Μαΐου
-29 Αυγούστου
-10 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για αγώνες που θα συμμετέχουν οι κατηγορίες ανδρών και εφήβων σε μικτή κατάταξη με συμμετοχή αποκλειστικά ομάδων των 6 αθλητών (4-6 αθλητές). Η αξιολόγηση των αγώνων αυτών, στην στατιστική της ΕΟΠ, θα είναι αυξημένη σε σχέση με τους διασυλλογικούς αγώνες και τα Τοπικά Πρωταθλήματα.
Οι αγώνες θα έχουν μεταξύ άλλων, υποχρεωτικά χρηματικά έπαθλα για τους 8 πρώτους της ατομικής κατάταξης, ελάχιστου εγγυημένου συνολικού ποσού διακοσίων (200) ευρώ, τα οποία και πρέπει να συνεισφέρει ο διοργανωτής.
Το παράβολο συμμετοχής ανά συμμετέχουσα ομάδα ορίζεται στα εκατό (100) ευρώ, το οποίο θα εισπράττει ο διοργανωτής και θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement