Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πνίγηκαν» στη λάσπη- Κατολίσθηση στο Δασύλλιο προκάλεσε ζημιές σε αρκετά σπίτια στην οδό Κάλβου και άφησε χωρίς νερό μεγάλο μέρος της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τόνοι λάσπης «πλημμύρισαν» την οδό Κάλβου και Καρόλου εξαιτίας κατολίσθησης που σημειώθηκε χθες στις 5 τα ξημερώματα στο Δασύλλιο.

Δεκάδες σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές, αφού η λάσπη διαπέρασε τις πόρτες, καταστρέφοντας έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές. Οι κάτοικοι την ώρα που κοιμόντουσαν άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και είδαν τόνους λάσπη να κατεβαίνουν από το Δασύλλιο απειλώντας τις περιουσίες τους, ενώ από θαύμα δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Μάλιστα, σε αρκετά σημεία η λάσπη έφθασε τα πέντε εκατοστά προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ενώ επενέβη και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωστόσο εξαιτίας της κατολίσθησης η οποία αποδίδεται στις τελευταίες βροχοπτώσεις, προκλήθηκε και σοβαρή βλάβη στον αγωγό ύδρευσης, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα του αρκτικού διαμερίσματος της Πάτρας να μείνει χθες χωρίς νερό.
Οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν: οδός Κορίνθου, Πυροσβεστείο, Γούβα, Ζαβλάνι, Ανθούπολη, Συχαινά και η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Αγ. Σοφίας, Καρόλου Κωνσταντινουπόλεως.

Η υπηρεσία επενέβη άμεσα καταβάλλοντας προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία σταδιακά έγινε το απόγευμα.

«Ένας κεντρικός αγωγός έσπασε εξαιτίας της κατολίσθησης. Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή κι ενώ ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την αποκατάστασή του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement