Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τεστ και στις φυλακές “Αγ. Στεφάνου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό πραγματοποιήθηκαν χθες στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, σε συνεργασία της 6ης Υ.ΠΕ. με την Δ/νση του σωφρονιστικού καταστήματος. Πιο αναλυτικά διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε περίπου 150 εργαζόμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Πάτρας από κινητό κλιμάκιο με επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Αντίστοιχα, τεστ θα γίνουν και στους κρατούμενους από αύριο Κυριακή και τμηματικά για λόγους ασφαλείας.
«Το συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης αποτελεί χώρο αυξημένου κινδύνου καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό κρατουμένων, με αποτέλεσμα ο συγχρωτισμός να είναι μια βασική αιτία μετάδοσης της νόσου.

Επίσης, ένας σημαντικός αριθμός εξ αυτών αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι των φυλακών είναι πολίτες της ευρύτερης κοινότητας και αποτελούν και οι ίδιοι παράγοντα κινδύνου για τη διασπορά του νέου κορονοιού μέσα ή έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης. Για αυτούς τους λόγους, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη διενέργειας ελέγχων με rapid tests τόσο στο προσωπικό, όσο και στους κρατούμενους, προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα πιθανά κρούσματα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement