Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Διεθνή

Εκκληση ΠΟΥ στους Ευρωπαίους: Τα Χριστούγεννα μείνετε σπίτι, έχουμε μπροστά μας δύο μήνες θυσιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Ευρώπης να επιλέξουν να μείνουν σπίτια τους αυτές τις γιορτές.

Σε μια μακροσκελή του ανακοίνωση, ο Κλούγκε αναφέρθηκε στη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη, μια περιοχή που έσπασε πρώτη το φράγμα των 500.000 θανάτων από τον κορωνοϊό στον πλανήτη. Ο κ. Κλούγκε είχε απευθύνει μήνυμα στους Έλληνες πριν από δύο εβδομάδες, στα πλαίσια της ενημέρωσης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλιας, για τον κορωνοϊό.

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ αναφέρθηκε εκτενώς και στην τεράστια επίπτωση που θα έχει όλη αυτή η περίοδος στην ψυχική υγεία. Η πανδημία έχει προκαλέσει έντονο άγχος, κατάθλιψη και έχει αποσταθεροποιήσει τις ζωές όλων μας.

Ο κ. Κλούγκε απηύθυνε έκκληση προς όλες τις χώρες να στηρίξουν τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και στους πολίτες να ζητήσουν βοήθεια και να προσφέρουν υποστήριξη, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

 

«Το ασφαλέστερο πράγμα σήμερα είναι να μείνετε σπίτι» σημείωσε ο Κλούγκε, ο οποίος αποκάλυψε πως και εκείνος αποφάσισε φέτος να κάνει γιορτές μόνος, μακριά από τους δικούς του. «Κρατώ για τον εαυτό μου την παρηγοριά πως την επόμενη χρονιά μπορούμε να ελπίζουμε πως θα είμαστε και πάλι μαζί», είπε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ
«Οι χειμερινές διακοπές σημειώνουν το τέλος μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς για όλους. Η τρομερή επίπτωση της επιδημίας μεταφράζεται σε ανάγκη να έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλον, περισσότερο από ποτέ.

Καθώς πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο, η διάδοση του ιού στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει έντονη και διευρυμένη. Έχουν διαπιστωθεί περίπου 23 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Ευρώπη αυτή τη χρονιά.

Είναι τραγικό πως χθες ανακοινώθηκε ότι στην Ευρώπη οι θάνατοι ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο. Η ημερήσια αναφορά νέων θανάτων από τον κορωνοϊό συνεχίζει να βρίσκεται στον υψηλότερο βαθμό από την αρχή της χρονιάς. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς, θα ήθελα να αναφερθώ στον φόρο ανθρώπινων ζωών αυτής της πανδημίας, που συνεχίζει να βαραίνει τις ζωές μας.

Ο κορωνοϊός ανάγκασε οικογένειες και κοινότητες να μείνουν χώρια, χρεοκόπησε επιχειρήσεις

Συνολικά, η πανδημία παραμένει σαρωτική και αμείλικτη, με ζωές χαμένες και αλλαγή στον τρόπο ζωής. Ο κορωνοϊός ανάγκασε οικογένειες και κοινότητες να μείνουν χώρια, χρεοκόπησε επιχειρήσεις και στέρησε ευκαιρίες από τους ανθρώπους που για χρόνια θεωρούνταν δεδομένες.

Αυτό είχε ως συνέπεια μια αυξανόμενη κρίση ψυχικής υγείας στην Ευρώπη… Από άγχος γύρω από τη μετάδοση του ιού, σε ψυχολογικές επιπτώσεις του lockdown και αυτοαπομόνωση, στις συνέπειες της ανεργίας, τις οικονομικές ανησυχίες και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η επίπτωση της πανδημίας στην ψυχική υγεία θα είναι μακροπρόθεσμη και εις βάθος.

Εθνικές έρευνες στα πρώτα στάδια της πανδημίας αποκάλυψαν πως ένα τρίτο ή περισσότερο του ενήλικου πληθυσμού βιώνουν έντονο άγχος.

Έρευνα του διεθνούς οργανισμού εργασίας για τον κορωνοϊό και τους νέους ανθρώπους εντόπισε πως εξαιτίας της πανδημίας, 1 στους 2 ανθρώπους (μεταξύ 18 και 29 ετών) βιώνουν κατάθλιψη και άγχος και 1 στους 6 πιθανότατα επηρεάζονται.

Εως και 20% των εργαζομένων στην υγεία υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη

Εως και 20% των εργαζομένων στην υγεία υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη. Είναι ξεκάθαρο πως παρότι η επίδραση έχει διαφορετική επίπτωση ανά περίπτωση, καμιά ηλικιακή ομάδα δεν έχει διαφύγει της επιρροής της.

Το τίμημα της ψυχικής υγείας του κορωνοϊού θα προστεθεί σε άγχη που είναι παρόντα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της εορταστικής περιόδου. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την επίδραση που μπορεί να έχει αυτό στους φίλους, τις οικογένειες και τη δική μας ψυχική υγεία.

Χωρίς την παραδοσιακή φυσική υποστήριξη των δικτύων στα οποία βασιζόμαστε, είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε βήματα ενάντια στην επίπτωση της ψυχικής υγείας ατόμων και κοινοτήτων με όποιον τρόπο μπορούμε.

Αυτή την περίοδο της προσφοράς, η προστασία της ψυχικής μας υγείας και ευεξίας της δικής μας και των άλλων είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να προσφέρουμε.

Αυτή δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για κανέναν
Αυτή δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για κανέναν και αν αισθάνεστε πεσμένοι ή αγχωμένοι, δεν βιώνετε αυτή την εμπειρία μόνοι.

Καθένας έχει διαφορετικό τρόπο να αντιμετωπίζει τα πράγματα, αλλά υπάρχουν εργαλεία να ελέγξετε τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης… Από μια βόλτα στη φύση (όπου επιτρέπεται) και το να είστε δραστήριοι στην οργάνωση των ημερών σας -το να κάνετε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητικό.

Στο επίκεντρο της αναζήτησης του άλλου βρίσκεται ο τρόπος να συνδεθούμε, να προσφέρουμε και να δεχτούμε βοήθεια.

Οι προκλήσεις της ψυχικής υγείας παραμένουν έντονα στιγματισμένες σε πολλές κοινωνίες. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο φάσμα των προκλήσεων της ψυχικής υγείας θα είναι σημαντική όσο οι πραγματικές διαστάσεις της κρίσης γίνονται πιο ξεκάθαρες. Εξειδικευμένη φροντίδα και υπηρεσίες υποστήριξης χρειάζεται να διατηρηθούν για εκείνους που βρίσκονται στα πρόθυρα σοβαρών ψυχικών προκλήσεων.

Καθώς προετοιμαζόμαστε για τις γιορτές τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως και αν μεταβάλλονται αυτές, ας χτίσουμε στο συλλογικό πνεύμα που μας βοήθησε να πορευτούμε τους τελευταίους μήνες μαζί.

Παρά τη φυσική απόσταση, έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε και να νοιαστούμε

Ο κορωνοϊός μας έδειξε πως είμαστε μέρος μιας κοινωνίας, πως βιώνουμε μια κοινή εμπειρία. Παρά τη φυσική απόσταση, έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε και να νοιαστούμε. Τα αμέτρητα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης στις άκρες των δακτύλων μας καθιστούν πιο εύκολη την επαφή. Η εορταστική περίοδος είναι η τέλεια ευκαιρία για επανασύνδεση.

Ας κινητοποιήσουμε τον κοινωνικό μας περίγυρο καθώς και τις υπηρεσίες βοήθειας, που αποτελούν γραμμή ζωής για τους περιθωριοποιημένους, τους παραγκωνισμένους και όσους έχουν ανάγκη συνεχούς φροντίδας και παρακολούθησης. Καθώς οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας περιορίστηκαν μπροστά στην απάντηση στην πανδημία, είναι αναπόσπαστη ανάγκη τα συστήματα υγείας να έχουν τους πόρους ώστε να διανύσουν τον χαμένο δρόμο το 2021.

Και τελικά, η υγεία μας, η κοινωνική φροντίδα, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας υπήρξαν το επίκεντρο της απάντησης στον κορωνοϊό. Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε μέσα από την πανδημία. Καθώς οι προτεραιότητες της ψυχολογικής υποστήριξης είναι επείγουσες και ζωτικής σημασίας σήμερα, μακροπρόθεσμα, πρέπει να αναπτύξουμε έναν τρόπο να αξιολογούμε το κουράγιο και τη συμβολή πιο συγκεκριμένα.

Αναμένουμε να δούμε μεγαλύτερο μέρος ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στην ψυχική υγεία τους επόμενους μήνες

Αναμένουμε να δούμε μεγαλύτερο μέρος ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στην ψυχική υγεία τους επόμενους μήνες, καθώς η πραγματικότητα αυτής της εμπειρίας τους καταβάλλει. Στη συνειδητοποίηση αυτής της αναπτυσσόμενης κρίσης, καλώ για συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να επενδύσουμε σε ισχυρότερες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ειδικά εκείνων που προσφέρουν στην κοινότητα και χρησιμοποιούν την ψηφιακή φροντίδα για να παρακάμψουν τα εμπόδια της βοήθειας.

Δεν αξίζει τον κόπο
Καθώς οι οικογένειες αναζητούν τρόπους να περάσουν τις γιορτές, έχω μια τελευταία έκκληση: Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ όσων σας επιτρέπεται να κάνετε από τις Αρχές και τι πρέπει να κάνετε. Το ασφαλέστερο πράγμα σήμερα είναι να μείνετε σπίτι.

Πριν τις χειμερινές γιορτές αυτά είναι τα τρία βασικά μηνύματα που έχω για εσάς:

Αναγνωρίστε πως ακόμη και χώρια από τους αγαπημένους σας δεν είστε μόνοι
Αναζωπυρώστε το συλλογικό πνεύμα που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της κρίσης: ζητήστε βοήθεια, επικοινωνήστε, προσφέρετε υποστήριξη
Θυμηθείτε πως το ασφαλέστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε σπίτι.
Η οικογένειά μου, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων γονιών μου και εμού, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να περάσουμε τις γιορτές χώρια και στο σπίτι. Κρατώ για τον εαυτό μου την παρηγοριά πως την επόμενη χρονιά μπορούμε να ελπίζουμε πως θα είμαστε και πάλι μαζί.

Η ευχή μου για το 2021 είναι για κάθε έναν από μας και τις κοινότητές μας να μείνουμε ασφαλείς και πιο υγιείς. Με τα πρώτα στάδια των εμβολιασμών να βρίσκονται σε εξέλιξη, νομίζω έχουμε πολλά να προσμένουμε.

Έχουμε έναν-δύο μήνες ακόμη θυσιών μπροστά μας

Έχουμε έναν-δύο μήνες θυσιών ακόμη μπροστά μας και μπορούμε να συμπεριφερθούμε τώρα με τρόπο που θα είμαστε συλλογικά περήφανοι.

Όταν κοιτάξουμε πίσω σε αυτούς τους πρωτοφανείς καιρούς, εύχομαι να νιώθουμε όλοι πως ενεργήσαμε σε πνεύμα ανθρωπιάς για να προστατεύσουμε όσους το έχουν ανάγκη.

Στέλνω τις ευχές μου σε όλη την περιοχή. Παρακαλώ παίξτε με ασφάλεια και μείνετε υγιείς».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ygeia/ekklisi-poy-polites-eyropis-giortes-meinete-spiti

Διεθνή

Κορωνοϊός: Δέκα κρούσματα σε νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο που κατευθύνεται στη Νέα Ορλεάνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Δέκα κρούσματα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν μεταξύ πληρώματος και επιβατών σε κρουαζιερόπλοιο με περισσότερους από 3.000 επιβάτες που αναμένεται να αγκυροβολήσει σήμερα στη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ η υπηρεσία Υγείας της Λουιζιάνα.

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway, ιδιοκτησίας της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, αναχώρησε στις 28 Νοεμβρίου από τη Νέα Ορλεάνη για κρουαζιέρα μιας εβδομάδας και έκανε στάσεις στο Μπελίζ, την Ονδούρα και το Μεξικό, διευκρίνισε η υπηρεσία Υγείας.

“Η NCL τηρεί τα αρμόζοντα πρωτόκολλα καραντίνας και απομόνωσης”, διευκρινίζει η υπηρεσία Υγείας σε μήνυμά της στο Twitter.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το δρομολόγιό του.

Όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό θα υποβληθούν σε τεστ για COVID-19 προτού αποβιβαστούν και θα λάβουν οδηγίες δημόσιας υγείας για μετά την έκθεση και για καραντίνα από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Αυτοί που θα διαγνωσθούν θετικοί στον νέο κορωνοϊό είτε θα πάνε στα σπίτια τους είτε θα αυτοαπομονωθούν, ανάλογα με τις οδηγίες των CDC, υπογράμμισε η υπηρεσία Υγείας.

Η Norwegian Cruise Line Holdings δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters, που έγινε εκτός κανονικού ωραρίου λειτουργίας, να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Περισσότερα

Διεθνή

Ρωσία – Κατασκοπευτικό αεροσκάφος βρέθηκε στην τροχιά επιβατικής πτήσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Αρχές στη Ρωσία τέθηκαν σε συναγερμό αφού ένα επιβατικό αεροσκάφος που πετούσε από το Τελ Αβίβ στη Μόσχα αναγκάστηκε να αλλάξει υψόμετρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, διότι ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος βρισκόταν στην περιοχή, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το πρακτορείο επικαλέστηκε μια πηγή από το κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η ρωσική Αρχή Αεροπλοΐας δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες, βάσει των οποίων το περιστατικό συνέβη χθες, όταν ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος βρέθηκε στην τροχιά πτήσης του πολιτικού αεροσκάφους.

«Πέτα 500 μέτρα πιο κάτω»
Η ρωσική ταμπλόιντ Moskovsky Komsomolets επικαλέστηκε μια πηγή που είπε το ίδιο πράγμα.

Η πηγή του Interfax ανέφερε πως το κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας είπε στο επιβατικό αεροσκάφος να πετάξει χαμηλότερα κατά 500 μέτρα.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει ποια αεροπορική εταιρεία εκτελούσε το δρομολόγιο του επιβατικού αεροσκάφους, όμως τα στοιχεία από το Flightradar24 δείχνουν ότι μια πτήση της Aeroflot από το Τελ Αβίβ με προορισμό τη Μόσχα πέταξε σε χαμηλότερο υψόμετρο για μικρό χρονικό διάστημα, πάνω τη Μαύρη Θάλασσα. Την είδηση μεταδίδει και το Reuters.

Περισσότερα

Διεθνή

Μελέτη του Χάρβαρντ προβλέπει παραλλαγές με πλήρη διαφυγή από τα εμβόλια

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυνητικές μεταλλάξεις που θα καθιστούσαν τον κοροναϊό ανίκητο από τα σημερινά εμβόλια και τα μονοκλωνικά αντισώματα αναγνωρίστηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι οποίοι προειδοποιούν ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν θα είναι η τελευταία που τρομάζει τον πλανήτη.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο κορυφαίο περιοδικό Science πραγματοποιήθηκε πριν από την εμφάνιση της Όμικρον, ωστόσο ορισμένες από τις επικίνδυνες μεταλλάξεις που αναγνώρισαν οι ερευνητές εντοπίστηκαν αργότερα στο νέο στέλεχος.

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή με την Όμικρον επειδή οι μεταλλάξεις αυτές έχουν αποδειχθεί ικανές να διαφεύγουν από τα μονοκλωνικά αντισώματα και τα αντισώματα που προσφέρουν τα εμβόλια mRNA» δήλωσε ο Τζόναθαν Άμπρααμ, τελευταίος συγγραφέας της δημοσίευσης.

Η μελέτη αναγνώρισε κι άλλες, ακόμα πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις, οι οποίες δεν υπάρχουν στην Όμικρον αλλά θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο μέλλον, καθώς τα εμβόλια και οι υπάρχουσες θεραπείες ασκούν εξελικτικές πιέσεις στον πανδημικό κοροναϊό.

Μεγάλο περιθώριο για μεταλλάξεις
Μεταλλάξεις είναι αναπόφευκτο να εμφανίζονται από τυχαία «ορθογραφικά λάθη» στη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων του ιού. Πολλές είναι επιβλαβείς για τον ιό και εξαφανίζονται λόγω φυσικής επιλογής, άλλες όμως μπορεί να ευνοούν την εξάπλωσή του και διαιωνίζονται επ’ αόριστον.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Η πρωτεΐνη-ακίδα του κοροναϊού φαίνεται πως μπορεί να μεταλλάσσεται χωρίς να χάνει την ικανότητά της να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα κύτταρα (Katherine Nabel et al.)

Η νέα μελέτη εξετάζει μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην πρωτεΐνη-ακίδα που χρησιμοποιεί ο κοροναϊός για να εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα. Εστιάζεται συγκεκριμένα στην «περιοχή πρόσδεσης υποδοχέα», το τμήμα της πρωτεΐνες που έρχεται σε άμεση επαφή με τα ανθρώπινα κύτταρα.

H περιοχή αυτή είναι στόχος των εμβολίων Covid-19 αλλά και των περισσότερων θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι ο ιός μπορεί να αποκτήσει πολυάριθμες μεταλλάξεις ταυτόχρονα χωρίς να χάσει την ικανότητά του να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα κύτταρα.

Για να εξετάσουν τη δυνητική επίδραση τέτοιων συνδυασμών μεταλλάξεων, οι ερευνητές δεν χρησιμοποίησαν τον ίδιο τον ιό αλλά τεχνητά «σωματίδια σαν ιούς», ή VLT, στα οποία προστέθηκαν τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας που έφεραν τις υπό εξέταση μεταλλάξεις.

Τα πειράματα έδειξαν ότι VLT που περιείχαν μέχρι και επτά μεταλλάξεις είναι πιο ανθεκτικά στα αντισώματα εμβολιασμένων ατόμων και στα μονοκλωνικά αντισώματα.

Πλήρης διαφυγή;
Μέχρι πρόσφατα, τέτοιοι επικίνδυνοι συνδυασμοί μεταλλάξεων δεν είχαν εντοπιστεί στον SARS-CoV-2. Αυτό όμως έχει πλέον αλλάξει: το στέλεχος Δέλτα έφερε μόνο δύο μεταλλάξεις στην περιοχή πρόσδεσης υποδοχέα και η μελέτη εξετάζει VLT που φέρουν έως και επτά μεταλλάξεις. Το στέλεχος Όμικρον, όμως, φέρει 15 τέτοιες μεταλλάξεις.

Μόνο ένα από τα αντισώματα που εξέτασαν οι ερευνητές μπορούσε να εξουδετερώνει όλα τα VLT της μελέτης. Ακόμα κι αυτό όμως θα έχανε την αποτελεσματικότητά του αν εμφανιζόταν μια μικρή μετάλλαξη που προσθέτει ένα μόριο σακχάρου στην πρωτεΐνη-ακίδα.

Σε πειράματα με ορό αίματος από άτομα που είχαν λάβει μόνο μία δόση εμβολίου mRNA, ορισμένα VLT αποδείχθηκαν άτρωτα στα αντισώματα. Τα αντισώματα πλήρως εμβολιασμένων ατόμων παρέμεναν εν μέρει αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των VLT.

Η μελέτη δεν εξέτασε την αποτελεσματικότητα εμβολίων που δεν βασίζονται στον κοροναϊό, ούτε τα αντισώματα που προσφέρει η φυσική λοίμωξη, ωστόσο οι ερευνητές εκτιμούν ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα θα ήταν ίδια.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, η ανάλυση υποδεικνύει ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτείται συνεχής προσαρμογή των εμβολίων σε νέες μεταλλάξεις.

«Ο ιός μεταμορφώνεται» σχολίασε ο δρ Άμπρααμ. «Η μεγάλη δομική ευελιξία που παρατηρήσαμε στην πρωτεΐνη-ακίδα του SARS-CoV υποδεικνύει ότι το Όμικρον πιθανότατα δεν είναι το τέλος».

www.in.gr

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα