Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 πακέτα τορτελίνια τυριού

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 φλιτζάνια μπρόκολο, σε κομμάτια

2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας

½ φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

2 φλιτζάνια τοματίνια, κομμένα στη μέση

½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

1¼ φλιτζανιού μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βράζετε τα τορτελίνια για 2-3 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μπρόκολο, ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε τη σάλτσα τομάτας, το βασιλικό και τη ρίγανη. Προσθέτετε τα τοματίνια, την παρμεζάνα, διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε τέλος τα τορτελίνια και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε ομοιόμορφα τα τορτελίνια με τη σάλτσα σε πυρέξ, ρίχνετε το ζωμό και πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα. Σκεπάζετε καλά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το τυρί.


Ροή ειδήσεων

Advertisement