Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Μαντζούκας έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην Ευρωλίγκα με τον ΠΑΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Μόνο στην Euroleague θα αγωνίζεται ο  πρώην παίκτης του Προμηθέα, Λευτέρης Μαντζούκας με τον Παναθηναϊκό καθώς με βάση τους κανονισμούς που ισχύουν δεν έχει δικαίωμα να αγωνίζεται στην Basket League.

Ο Μαντζούκας είναι ήδη μέλος του Παναθηναϊκού, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League και σε οποιαδήποτε άλλη εγχώρια διοργάνωση (πχ Κύπελλο). Κι αυτό γιατί έπαιζε στον Προμηθέα με το δελτίο, αφού ακόμα δεν έχει κλείσει τα 18 του χρόνια. Και βέβαια υπό το καθεστώς αυτό, που ισχύει για παιδικά κι εφηβικά ώστε να απαγορεύονται μεταγραφές/μετακινήσεις μέσα στη σεζόν, ο 17χρονος φόργουορντ δεν μπορεί να φορέσει τα «πράσινα» στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Βεβαίως αυτό δεν είναι ούτε παράλειψη ούτε… γκάφα του Παναθηναϊκού. Σοβαροί να είμαστε! ‘Ηξεραν πολύ καλά οι «πράσινοι» τι έκαναν όταν έπαιρναν τον Μαντζούκα και δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιείται μόνο στην Euroleague. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Βέβαια θα προσπαθήσουν να πετύχουν την ένταξή του και στην Basket League αφού ξεκαθαρίσουν ότι δεν πρόκειται για μετακίνηση που αφορά στο εφηβικό αλλά στο αντρικό τμήμα. Αλλά ακόμα κι αν δεν το πετύχουν δεν θα έχουν κανένα θέμα.

Τυπικά από τις 8 Ιουλίου 2021, όταν και θα έχει κλείσει τα 18 του χρόνια, θα μπορεί να αγωνίζεται με τον Παναθηναϊκό στην Basket League. Μέχρι τότε, μόνο στην Euroleague. Εκτός κι αν οι «πράσινοι» το περάσουν με τη λογική που προαναφέραμε, ότι πρόκειται για το αντρικό τμήμα η μετακίνηση και όχι για το εφηβικό.

ΠΗΓΗ: sportime.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement