Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Μπάρακ Ομπάμα: Οι σειρές που τον βοήθησαν να γράψει την αυτοβιογραφία του

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έπιασαν στα χέρια τους και διάβασαν το βιβλίο του Μπάρακ Ομπάμα, «Η Γη της Επαγγελίας».

Ο πρώτος από τους δύο τόμους, κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου και κατά την πρώτη ημέρα έκδοσης αγοράστηκαν περίπου 890.000 αντίτυπα, ενώ πάνω από 1,7 εκατ. αντίτυπα πουλήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα στην Βόρεια Αμερική. Οι πωλήσεις της αυτοβιογραφίας του Μπάρακ Ομπάμα είναι σχεδόν τόσες όσες οι πωλήσεις των αυτοβιογραφιών των δύο άμεσων προκατόχων του αθροιστικά, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στο βιβλίο του ο Μπάρακ Ομπάμα διηγείται το προσωπικό του ταξίδι, ξεκινώντας από τις πρώτες του πολιτικές φιλοδοξίες και φτάνει, μέσω της καθοριστικής νίκης του στις τοπικές εσωκομματικές εκλογές της Αϊόβας που έδειξε τη δύναμη της λαϊκής κινητοποίησης, ως την ιστορική βραδιά της 4ης Νοεμβρίου 2008, όταν εξελέγη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλάμβανε το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Μιλώντας σε συνέντευξή του ο Μπάρακ Ομπάμα αποκάλυψε ποιες τηλεοπτικές σειρές τον ενέπνευσαν ενώ έγραφε την αυτοβιογραφία του. Η πρώτη επιλογή του πρώην Αμερικανού προέδρου ήταν το Better Call Saul, το οποίο επαίνεσε για τους «σπουδαίους χαρακτήρες και την εξέταση της σκοτεινής πλευρά του αμερικανικού ονείρου».

Στη συνέχεια, ο Ομπάμα μίλησε για το The Good Place, την αμερικανική τηλεοπτική σειρά κωμωδίας φαντασίας. «Είναι ένας σοφός και γλυκός συνδυασμός goofy comedy και μεγάλων φιλοσοφικών ερωτήσεων», είπε, ενώ πρόσθεσε στη λίστα του και το Watchmen.

Οι δύο τελευταίες επιλογές του Μπάρακ Ομπάμα ήταν τα playoffs του NBA και το The Boys, σειρά βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ. Ο Ομπάμα είπε ότι απολαμβάνει το πώς «γυρίζουν τη νόρμα ενός υπερήρωα για να θέσουν γυμνά ζητήματα φυλής, καπιταλισμού και τα στρεβλωτικά αποτελέσματα της εξουσίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/mparak-ompama-seires-boithisan-grapsei-aytobiografia

Ροή ειδήσεων

Advertisement