Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τ. Παπαδόπουλος: Η πραγματική ευφυΐα εκδηλώνεται μέσα από την ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας “Δανιηλίς”
με θέμα: «Η ευφυΐα της προσαρμοστικότητας στην επικαιρότητα», συμμετείχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, την Τρίτη 15
Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο του 23ου Forum Ανάπτυξης.

«Σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η πραγματική ευφυΐα εκδηλώνεται μέσα από την ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον και να δημιουργεί μέσα από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτηση του ο κ. Παπαδόπουλος και ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ομίλου Ελένη Γκέκα και το Δίκτυο Forum Ανάπτυξης για την πρόσκληση.
Στην ψηφιακή ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές, όπως οι Χρήστος Γιανναράς, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, η Evelynne Bakinta Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing και Ανάπτυξης, Ιδρύτρια ChicGreekGifts από το Ηράκλειο Κρήτης, ο Δημήτριος Δρογίδης, Διδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη, η Christina Garidi, ιδρύτρια Eudaimonia coaching από το Λονδίνο, η Χαρίκλεια Αναστασοπούλου, MSc Λογοπαθολόγο SLP/SLT, Medical Wellbeing executive coach (EMCC), μέλος Ομίλου ΔΑΝΙΗΛΙΣ, η Σάντρα Σαββανή, εκπαιδευτικός φιλόλογος & θεολόγος, μέλος Ομίλου ΔΑΝΙΗΛΙΣ, ο Αρχιμανδρίτης Ίων Μούρτος, από την ορθόδοξη εκκλησία Ταϊβάν, η Μερόπη Ορφανού, πρόεδρος Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος 2020-2022 από τη Θεσσαλονίκη, και ο Enrique
Viguera, πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα.

 Οι εργασίες της εκδήλωσεις, στο σύνδεσμο: www.youtube.com/watch?v=wK0Syyc5Zcg&feature=emb_title

ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΤχ

mde

Εξάλλου, το στρατόπεδο του ΚΕΤχ στην Πάτρα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή, Ταξίαρχο Στυλιανό Καλαϊτζίδη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ανταλλάχτηκαν ευχές εν όψει της επερχόμενων εορτών.
Ειδικότερα, ο Διοικητής ενημέρωσε τον κ. Παπαδόπουλο για την κατάσταση και το έργο του Κέντρου, όπως επίσης για θέματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επίσης αντηλλάγησαν απόψεις για δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν από το ΚΕΤχ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη λήψη μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Χώρας επιτελούν πολύ σημαντικό έργο, ακόμα και σε εποχές ειρήνης, και οφείλουμε να δηλώνουμε και να αποδεικνύουμε την συμπαράστασή μας σε κάθε ευκαιρία» δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ολοκληρώνοντας τη συνάντηση.

Περισσότερα
Advertisement

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” ο Λευτέρης Αυτιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκίνηση σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του λογιστή Λευτέρη Αυτιά.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων και γνωστών.
Επί σειρά ετών είχε συνεργασία με γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία η οποία δραστηριοποιείτο στο λιμάνι της Πάτρας.
Βαρύ πένθος για την οικογένειά του αλλά και συγγενείς και φίλους, που καλούνται να διαχειριστούν την απώλειά του.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Μοίραλης: Να δοθεί λύση για το Δημοτικό Σχολείο Ακταίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Ακταίο εξαιτίας των ελλιπών κτιριακών υποδομών αναδεικνύει ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μοίραλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η Τοπική Κοινότητα Ακταίου τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σημαντικά.

Αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού είναι και η αύξηση του αριθμού των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο το οποίο μετατράπηκε σε 6 θεσιο προκειμένου να καλύψει τις νέες ανάγκες. Η μεταφορά του νηπιαγωγείου σε γειτονικό χώρο και η εγκατάσταση λυόμενου στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, έδωσαν μια πρόχειρη λύση για την κάλυψη των αναγκών στο σχολικό συγκρότημα.

Παρόλα αυτά προκύπτει η ανάγκη επέκτασης των υφισταμένων εγκαταστάσεων, διότι έχουν ανακύψει τα εξής σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου:
1) Δεν υφίσταται Γραφείο Δασκάλων.
2) Δεν υφίσταται Αίθουσα Πληροφορικής.
3) Οι υπάρχουσες αίθουσες είναι πολύ μικρές και χωράνε περιορισμένο αριθμό θρανίων.

Το Τοπικό Συμβούλιο Ακταίου μετά από διαβούλευση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνωναλλά και τους εκπαιδευτικούς, προτείνουν ως βέλτιστη και εφικτή λύση, την επέκταση της σχολικής μονάδας στο γειτονικό οικόπεδο.

Για αυτό και ζητούν από το Δήμο Πατρέων την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επέκταση, με την ελπίδα ότι το δίκαιο αίτημά τους θα εισακουστεί».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημειώνεται ότι σε ένα 24ωρο διενεργήθηκαν 32.437 τεστ κορωνοϊού στη χώρα μας από αυτά τα 12.579 ήταν μοριακά και τα 19.858 rapid test.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα