Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα Ενωμένη: “Δικαίωση της παράταξής μας ο αυξημένος προυπολογισμός του ΚΟΔΗΠ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αξίωση της παράταξής μας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, όπως εκφράστηκε δια του εκπροσώπου μας Κωνσταντίνου Σβόλη, να επιχορηγείται ο ΚΟΔΗΠ με το μέγιστο που δικαιούται από τον Δήμο Πατρέων για την εύρυθμη λειτουργία του, έγινε εν μέρει αποδεκτή.

Αν και η διοίκηση του ΚΟΔΗΠ δεν συμπεριέλαβε το μέγιστο στον προϋπολογισμό του ΚΟΔΗΠ, αλλά σαφώς αυξημένο σε σχέση με το 2020, το χαιρετίζουμε ως ένδειξη ανταπόκρισης στη γόνιμη αντιπολίτευση που ασκούμε.

Αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας. Μελανό, όμως, σημείο αποτελεί η άρνηση του προέδρου του ΚΟΔΗΠ να συμπεριλάβει επιπλέον χρηματοδότηση για τη χορήγηση τροφίμων (δεκατιανό) στους άπορους μαθητές κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς. Η κοινωνική ευαισθησία αίφνης εξαφανίσθηκε.

Το δεκατιανό που χορηγείτο τα τελευταία χρόνια στους οικονομικά αδύνατους μαθητές, με ευθύνη του προέδρου του ΚΟΔΗΠ, καταργείται, με την προσδοκία εκ μέρους του να ανταποκριθεί η κεντρική διοίκηση. Η Πολιτεία οφείλει να επιλύει τα προβλήματα των πολιτών. Πολιτεία δεν είναι μόνο η κεντρική διοίκηση.

Είναι και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ας το θυμηθούν αυτό όταν κάποιοι ζητήσουν εκ νέου την ψήφο των πατρινών. Ελπίζουμε και απαιτούμε να διαφοροποιηθεί ο Δήμαρχος Πατρέων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement