Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Συνεχίζονται οι κακές εμφανίσεις για τον Προμηθέα και ο Γιατράς καλείται να φτιάξει πάλι την ομάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
«Σύμπτωση επαναλαμβανομένη, παύει να είναι σύμπτωση» και η παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του φετινού Προμηθέα ο οποίος δεν περνά απλά μια κοιλιά, όπως συμβαίνει σε πολλές ομάδες αλλά εδώ και 1,5 μήνες παρουσιάζει ένα κακό θέαμα.

Το κακό θέαμα έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα αφού η πατρινή ομάδα τον τελευταίο ενάμιση μήνα μετρά 5 ήττες και μόλις 2 νίκες και αυτές με το ζόρι απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό Ρόδου, όπου κέρδισε στην κυριολεξία στο καλάθι.
Μπορεί η ομάδα να χτυπήθηκε από τον covid-19 αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την κακή εικόνα που δείχνει όλο αυτό το διάστημα ούτε μπορεί να πιάσει καλή απόδοση με τον στόχο της Ευρώπης να έχει πετάξει αφού αποκλείστηκε από τους «16» του Εurocup.
Άλλωστε και ο Μάκης Γιατράς μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα είπε πως η ομάδα του παίζει τουρλουμπούκι και επιβεβαιώνει αυτό που λέμε πως η ομάδα βγάζει κακό αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο.
Σαφώς και έχει ευθύνες ο τεχνικός που έχει χτίσει την ομάδα αλλά δεν είναι μόνο αυτός αφού και οι παίκτες έχουν μερίδιο ευθύνης. Ο Προμηθέας έχει φτάσει πλέον σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου θα πρέπει να γίνει από την αρχή νέο χτίσιμο της ομάδας, κάτι που ήδη επιχειρείται από τον Πατρινό τεχνικό.
Το περασμένο καλοκαίρι αρκετές από τις επιλογές του Γιατρά δεν βγήκαν, παίκτες όπως οι Φλόιντ, Νίξον, Τζέιμς δεν έπιασαν. Βέβαια αρκετοί ακόμα προβληματίζουν με τις εμφανίσεις και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.
Πρόθεση του σωματείου είναι μέσα στις επόμενες μέρες να κάνει 2-3 κινήσεις που θα βοηθήσουν ώστε η ομάδα να αλλάξει εικόνα και να μείνει μέσα στους στόχους της στην Ελλάδα γιατί αν συνεχιστούν αυτές οι εμφανίσεις ούτε αυτός ο στόχος θα είναι εφικτός.
ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΨΗΛΟΥ
Στο πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι να αποκτηθεί ένας ακόμα ψηλός -εκτός από τον Γκραντ- αλλά και ένα γκαρντ που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα.
Ήδη προτείνονται παίκτες και στόχος είναι μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες να έχει γίνει τουλάχιστον μια επιλογή ώστε η ομάδα να εμφανιστεί ενισχυμένη ενόψει της συνέχειας.
ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΑΡΗ!
Από εκεί και πέρα η πατρινή ομάδα είναι αναγκασμένη να κοιτάξει μπροστά, μετά από καιρό έχει την ευκαιρία να προετοιμαστεί μια ολόκληρη εβδομάδα για το κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου με το Περιστέρι.
Η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη σημαντική αφού μια νέα ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα θα την αφήσει χαμηλά στη βαθμολογία και αυτό δεν το θέλει με τίποτα, ενώ στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι η επιστροφή του Βαγγέλη Μάντζαρη ως αντίπαλος.
Στο αγωνιστικό μέρος, χθες οι παίκτες είχαν ρεπό και από σήμερα επιστρέφουν στο γήπεδο με προπόνηση στο «Τόφαλος» όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά και ο Αμερικανός Γκραντ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement