Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer/ BioNTech: Η τιμή ανά δόση που συμφώνησε να πληρώσει η ΕΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει να πληρώσει 15,5 ευρώ (18,9 δολάρια) ανά δόση για το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο της Ένωσης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η τιμή, η οποία είναι εμπιστευτική και διαπραγματεύτηκε για συνολικά 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, είναι ελάχιστα μικρότερη από τα 19,50 δολάρια ανά δόση που έχουν συμφωνήσει να πληρώσουν οι ΗΠΑ για τις πρώτες 100 εκατομμύρια δόσης του ίδιου εμβολίου, αναφέρει το πρακτορείο.

Το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε εσωτερικά αφότου η ΕΕ ανακοί8νωσε τη συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech στις 11 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα και την έναρξη – εκτός απροόπτου- του εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου.

Το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επιχείρηση «Ελευθερία», δηλαδή τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού της χώρας, προκειμένου να υψωθεί ένα τείχος ανοσίας και να μπει οριστικό τέλος στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Έμφαση δίνεται σε πρώτη φάση στις ομάδες προτεραιοποίησης, δηλαδή τους υγειονομικούς και τους άνω των 65, οι οποίοι πρέπει να εμβολιαστούν με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement