Connect with us

Διεθνή

Γαλλία – Μακρόν: Εξακολουθεί να παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή

Published

on

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξακολουθεί να παρουσιάζει ορισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού αλλά η συνολική κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο Μακρόν, 43 ετών, βρέθηκε θετικός στην COVID-19 την Πέμπτη και τέθηκε σε καραντίνα σε προεδρική κατοικία στη Λα Λαντέρν, κοντά στις Βερσαλλίες.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας ο Μακρόν προήδρευσε του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να είναι έτοιμη να αντιδράσει, απέναντι σε μια κατάσταση, που έχει αυξήσει τα κρούσματα κατά 20% μέσα σε μια εβδομάδα. Οι νοσοκομειακοί δείκτες έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο κι ενώ επίκεινται οικογενειακές συγκεντρώσεις για τις ημέρες των γιορτών».

Ακόμα, έκανε λόγο για «μια προβληματική μετάλλαξη του ιού», αναφερόμενος στο στέλεχος που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Όλα αυτά δείχνουν την πολυπλοκότητα του ιού, την επιθετικότητά και την εφευρετικότητά του. Εμείς οφείλουμε να είμαστε ταπεινοί».

Ροή ειδήσεων

Advertisement