Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σκυλακάκης στην αντιπολίτευση: Απαιτείται σύνεση για να μην υπάρξει εκτροχιασμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Να εγκαταλείψει την λαϊκίστικη προσέγγιση των θεμάτων της πανδημίας και να αντιληφθεί τι συμβαίνει παγκοσμίως με τις συνέπειες του κορωνοϊού κάλεσε την αντιπολίτευση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου εξήγησε δε πως «Δεν είναι εποχή για λαϊκισμούς. Ο κόσμος συναισθάνεται τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν με την πανδημία και τα γεγονότα που τις έφεραν αυτές τις δυσκολίες» για να προσθέσει «Σε τέτοιες καιρούς οι πολίτες απευθύνονται σε δυνάμεις που είναι σοβαρές και υπεύθυνες. Αυτό κρατήστε το, θα σας είναι χρήσιμο τους επόμενους μήνες».

Ο ίδιος εξήγησε ότι χώρες με πιο ισχυρά συστήματα υγείας όμως Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ παράλληλα «υπάρχει αντίστοιχη οικονομική κρίση καθώς όλες οι χώρες παράγουν πολύ λιγότερο πλούτο και δανείζονται από το μέλλον τους. Σε αυτή την πραγματικότητα υπάρχει το εμβόλιο και η ελπίδα αλλά έχουμε και πολύ δύσκολους μήνες. Για να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση πρέπει να είμαστε συνετοί και σώφρονες και να μην υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση της πανδημίας. Είναι εξαιρετικά ακατάλληλη η στιγμή για λαϊκισμό και εκμετάλλευση της πανδημίας. Η πραγματικότητα αλλάζει διαρκώς και το βλέπετε από το κλείσιμο των πτήσεων από την Μεγάλη Βρετανία πριν ακόμα φτάσουν Χριστούγεννα. Η αβεβαιότητα απαιτεί τεράστια προσαρμοστικότητα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement