Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο χαιρετισμός Κοντοζαμάνη στην ημερίδα της «Γ»-Η πανδημία, ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Χαιρετισμό στην ημερίδα της «Γνώμης» για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία και την οικονομία απηύθυνε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέροντας πως «με την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού το σύστημα υγείας βρέθηκε με ελλείψεις σε κομβικά τμήματα, όπως οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Δημιουργήσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα νέες κλίνες στις ΜΕΘ, στελεχώσαμε τομείς του συστήματος με το απαραίτητο προσωπικό, προμηθευτήκαμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, υλικά και μέσα ατομικής προστασίας ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Συνεχίζουμε να το κάνουμε. Επιταχύναμε την υλοποίηση προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων όπως η άυλη συνταγογράφηση και οι ψηφιακές υπηρεσίες στο Ε.Σ.Υ.
Έχουμε πλέον δημιουργήσει μία σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον που μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο σύστημα υγείας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα, έχει στηριχθεί σημαντικά τους προηγούμενους μήνες και ενισχύεται καθημερινά. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας, μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία. Το έργο μας συνεχίζεται και οι προσπάθειες μας εντείνονται ώστε να διασφαλίσουμε την αποδοτική χρήση των πόρων και τον εξορθολογισμό των δαπανών.

Μέσα στην πανδημία χτίζουμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα σύστημα αποτελεσματικό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας. Η μάχη είναι καθημερινή. Ενεργούμε με γνώμονα την προστασία της υγείας τους. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Η περίεργη υπόθεση που θα απασχολήσει δικαστικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια περίεργη υπόθεση θα απασχολήσει το Δικαστήριο στα Καλάβρυτα.

Κτηνοτρόφος μήνυσε συγχωριανό του ότι του έκλεψε τέσσερα πρόβατα.

Συνέπεσε μάλιστα, όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του, τις ημέρες εκείνες του περασμένου Νοεμβρίου να του έχει δανείσει το αγροτικό του αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφέρει αγροτικά εφόδια σε συγγενικό του πρόσωπο υποστηρίζοντας πιθανότατα ότι ταυτόχρονα επιβίβασε και τα πρόβατα. Πολύ απλά καταγγέλλει ότι του ζήτησε το αγροτικό του αυτοκίνητο προκειμένου να τον κλέψει!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Γιατί καταργήθηκε το ενδοκρινολογικό τμήμα του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Eάν αληθεύουν οι καταγγελίες για την κατάργηση του ενδοκρινολογικού τμήματος του ΠΓΝΠ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για τους εμβολιασμούς, νομίζουμε ότι η σχετική απόφαση πρέπει να αναθεωρηθεί.

Στο συγκεκριμένο τμήμα πραγματοποιούνται δεκάδες ραντεβού και είναι από τα πιο σημαντικά του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς αντιμετωπίζει διαβητικούς, θυρεοειδοπάθειες κ.ά. Συνεπώς, παρά τη σπουδαιότητα των εμβολιασμών, ίσως πρέπει να αναζητηθεί λύση για το θέμα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Πάτρα: Πωλούσαν σβησμένα κεριά σε παγκάρι εκκλησίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δραστήρια η ενορία του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών.

Φιλακόλουθοι και οι ιερείς. Μοναδική παραφωνία όλα όσα έζησαν οι προσκυνητές την περασμένη Κυριακή για την εορτή του Αγίου Αντώνιου.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα κεριά που έπαιρναν από το παγκάρι ήταν χρησιμοποιημένα! Προφανώς οι υπεύθυνοι του Ναού τα  έσβηναν από το μανουάλι και τα επανατοποθετούνσαν προς πώληση! Δυσμενείς και οι εντυπώσεις. Οι ιερείς οφείλουν, αν δεν το γνώριζαν (αν και απίθανο) να παρέμβουν…

-Τα κεριά συμβολίζουν το Φως του Χριστού, τη φλόγα της πίστεως. Μάλλον εκεί στα Κρύα Ιτεών δεν έχουν αναρωτηθεί γιατί δεν πρέπει να τα σβήνουν νωρίς και παράλληλα να τα επανατοποθετούν στα παγκάρια προς διάθεση. Ο συναξαριστής του Αγ. Δημητρίου μάς πληροφορεί τι συνέβη με έναν λαϊκό ονόματι Ονησιφόρο, ο οποίος είχε αναλάβει την διακονία να ανάβει και να σβήνει τις λαμπάδες και τα κεριά μπροστά στην εικόνα του Αγίου.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟ ΤΑΛΑΝΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα