Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ο «Οδοντωτός» ισχυρό τουριστικό «χαρτί»

Published

on

Τις προοπτικές περαιτέρω τουριστικής αξιοποίησης του Οδοντωτού σιδηρόδρομου συζήτησαν με τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος.

Οι κύριοι Ζαΐμης και Παπαδόπουλος επισκέφθηκαν τον κ. Τσαλίδη στο γραφείο του, σε μία συνάντηση που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και επισφραγίστηκε με την δέσμευση ότι θα επαναληφθεί εντός του Ιανουαρίου προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα βήματα που θα γίνουν στην κατεύθυνση αξιοποίησης του Οδοντωτού με σκοπό την ενδυνάμωση του τουριστικού αποτυπώματος της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.

Οι προτάσεις των τοπικών φορέων αφορούσαν, πρώτον στην αύξηση των δρομολογίων του Οδοντωτού τουλάχιστον μέχρι την δύση του ηλίου, στην δυνατότητα «εμπλουτισμού» της λειτουργίας του γραφικού τρένου με την απασχόληση ξεναγών και στη σύνδεση του Οδοντωτού με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων μέσω ανταποκρίσεων με λεωφορείο, προκειμένου στο πλαίσιο λειτουργίας και του Προαστιακού να επιλέγεται από χιονοδρόμους που θα χρησιμοποιούν εξ ολοκλήρου το τρένο για την μετάβασή τους από την Αθήνα στο Χιονοδρομικό.

«Με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο επισκεφτήκαμε τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη για την αξιοποίηση και ενίσχυση του “Οδοντωτού” και την τουριστική ενδυνάμωση των Καλαβρύτων. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και ακολούθησε τεχνική συνάντηση η οποία θα επαναληφθεί εντός του Ιανουαρίου για να μπουν τα συγκεκριμένα βήματα της τριμερούς συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement