Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Η Πάτρα καλεί την Next e.Go

Δημοσιεύθηκε

στις

«Καμπανάκι» αφύπνισης για την προσέλκυση επενδυτών στην Δυτική Ελλάδα, η οποία αποτελεί κόμβο καινοτομίας και μεταφορών αποτέλεσε η απόφαση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Next e.Go να εγκαταστήσει στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς της πόλης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας την πρωτοποριακή αυτή επένδυση, η οποία «κλείδωσε» πρόσφατα με την υπογραφή της «Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας» της εταιρείας Next e.Go με την Enterprise Greece.

Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 100 εκ. ευρώ, η οποία θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο με τη δημιουργία 1.000 άμεσων θέσεων εργασίας και 5.000 έμμεσων, με την απορρόφηση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, την ανάδειξη νέων πράσινων τεχνολογιών, την ίδρυση Κέντρου Τεχνολογίας και την ανάδειξη της τελικώς επιλεγείσας περιοχής σε επενδυτικό προορισμό διεθνούς ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, Ομότιμος Καθηγητής Κλεομένης Μπάρλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Παναγιώτης Τσώνης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων, Δημήτρης Σερπάνος συνυπογράφουν ανοικτή επιστολή απευθύνοντας κάλεσμα στην εταιρεία να επιλέξει για την επένδυσή της την Πάτρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement